Srbija Super liga, 25 kolo: Predlozi, analize, tipovi

srbija super liga

Zemun – Javor – 1, 1.85 Maxbet

Zemunci su se odlično pojačali tokom zime i ne sumnjamo da će izboriti opstanak. Za plej of su zakasnili, pošto je ostalo još šest kola do podele tabele na dva dela, a njihov zaostatak za osmoplasiranom Vojvodinom je čak 12 bodova. Odigrali su odlično na gostovanju Partizanu, a bez pobede su ostali u bukvalno poslednjoj sekundi, kada je Zdjelar izjednačio. Javor je u prošlom kolu zabeležio važan trijumf nad Lučancima, ali će do poslednjeg kola strahovati za opstanak. Domaćin je mnogo bliži pobedi, a Ivanjičani će pokušati zatvorenom igrom da dođu, eventualno, do boda.

Radnički Niš – Partizan – gg, 1.95 Maxbet

Bez sumnje, ovo je derbi kola.  Nišlije su u odličnoj formi, nalaze se na trećem mestu i žele izlazak u Evropu, koji im je prošle sezone izmakao baš zbog poraza od Partizana na Čairu. A crno-bele lepe uspomene vežu za taj meč. Leonardo i Đurđević su bili kreatori pobede koja je širom otvorila vrata ka tituli. Sada su njih dvojica daleko od Humske, kao i Partizan od odbrane titule. Fudbaleri su i psihički potonuli posle ispadanja iz Evrope, pa ih očekuje  težak ispit u Nišu. Radnički je efikasan , a Partizan je poslednji put završio zvaničan meč  bez primljenog gola još protiv Voždovca 29. novembra prošle godine. Dakle, golova bi trebalo da bude u obe mreže, jedino nas brine stanje terena na Čairu i da to ne omete strelce u vršenju svog posla.

Čukarički – Bačka – 1, 1.3 Maxbet

‘’Brđani’’ su apsolutni favoriti u duelu sa Bačkom. Čukaričkom je plej of prošle sezone na volšeban način izmakao, pa ne žele da im se nešto slično dogodi i sada, pogotovo jer imaju ambicije da ponovo zaigraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ekipa iz Bačke Palanke će se zadovoljiti opstankom i za sada su na zadovoljavajućem 13. mestu, sa zalihom od 8, odnosno 9 bodova ispred dve poslednjeplasirane ekipe.

Mladost (L) – Spartak ŽK – 2-3 gola, 2.0 Maxbet

Teška uutakmica za prognozu.  Subotičani su ekipa koja igra za gol više, ali su drugi deo sezone otvorili sa dva poraza, u Kruševcu i protiv Zvezde, a oba puta su odlično odigrali. Treći vezani poraz bi mogao da zabrine, ali ne i da ugrozi već viđen plasman u doigravanje za titulu I Evropu.  I Lučanci su vezali dva neuspeha, pa su jako daleko od osmog mesta. Prošlogodišnji plasman u evropske kupove, sada će ostati samo san. Nerešeno se nameće kao najlogičniji ishod, a golova ne bi trebalo da bude više od tri, znajući da je teren u Lučanima u lošem stanju.

Napredak – Vojvodina – gg, 1.85 Maxbet

Da nije bilo snega I kiše, bili bismo sigurni u najmanje tri gola na stadionu pod Bagdalom. Ovako, biće teško fudbalerima, ali i gledaocima. Radi se o efikasnim ekipama u kojima je napad bolji deo tima, pa bi Petrović I Rockov trebalo da prime bar po gol, videćemo. Napredak je u prva dva kola posle pauze postigao 6, a primio 5 golova i pravo je uživanje bilo gledati okršaje sa Spartakom I Voždovcem. Vojvodina je tek na osmoj poziciji, što se odavno nije desilo, pa je tim u zimskoj pauzi preuzeo Ilija Stolica. Novosađani tradicionalno dobro igraju u Kruševcu i ne verujemo da će izgubiti, X je najrealniji epilog.

Rad – Borac (Č) – 1, 1.9 Maxbet

Čačani su već viđeni kao putnici u Prvu ligu Srbije. Istina, nemaju bodovni zaostatak, čak su ovojili i bod više od svog rivala sa Banjice, ali je finansijska situacija u Borcu očajna, pa ni oni sami ne veruju u srećan kraj u prvenstvu. Rad doveo novog trenera, iskusnog Zorana Milinkovića, pa će učiniti sve da što pre predaju ‘’fenjer’’ nekom drugom. Protiv Borca, jednostavno, moraju da pobede.

Radnik (S) – Mačva – 0-2 gola, 1.65 Maxbet

Ne sumnjamo da će se superligaški fudbal u Surdulici I Šapcu igrati I naredne sezone. Radnik je već stabilan ligaš, a sva je prilika da će to biti I Mačva. I kad su idealni vremenski uslovi, ove ekipe ne postiži mnogo golova, pa neće ni sada kad je teren u Surdulici jedva očišćen od snega. Domaćin je malo bliži pobedi, uz malo golova.

Crvena zvezda – Voždovac – 3+, 1.55 Maxbet

Naravo da je Zvezda veliki favorit, ali je kvota slaba da bi se igrala samo jedinica. ‘’Zmajevi’’ iz Voždovca imaju dobru ekipu, koja postiže dosta golova, a umeju da budu neugodni na strain, iskusio je to i Partizan jesenas, kada je Voždovac pobedio 3:1 u Humskoj. Prošle sezone Crvena zvezda je izgubila titulu porazom od Voždovca, pa je i to dodatni motiv za domaćina. Verujemo da će biti bar tri gola na meču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.