Derbi dana: Argentina – Island: “Gaučosi” tope led na startu

U prvom kolu grupe D u Moskvi se sastaju aktuelni vicešampion sveta Argentina i debitant na Mundijalima, selekcija Islanda.

Argentina: Mesi došao po “boginju”, samo da se svi ostali slože s tim

“Gaučosi” su uvek u krugu favorita na Svetskim prvenstvima još od 1978. godine, kada su u svom Buenos Airesu osvojili naslov prvaka sveta. Nekada su imali Kempesa, Ardiljesa, Buručagu, Kaniđu i Maradonu, Rikelmea, Krespa, a sada imaju Lionela Mesija… naravno i ostale. Razočaranje zbog izostanka titule na najvećim takmičenjama, omaleni napadač Barselone više i ne krije, a upravo to opeterećenje, koje isijava iz svake njegove izjave, može da bude pogubno po planirani rezultat u Rusiji. Argentina je loše odigrala kvalifikacije i plasman je overila bukvalno u poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija. Daleko od toga da su blistali i u narednim, prijateljskim, okršajima, a još uvek im bride obrazi od španskog šamara i poraza od 6:1. Pomalo se i javnost okrenula protiv Horhea Sampaolija, pa bi eventualni neuspeh u mundijalskoj premijeri dodatno uzdrmao temelje naprsle građevine. Ipak, kvalitet postoji, takav, da mesta među putnicima nije bilo za jednog Maura Ikardija. Budu li Argentinci imali problema sa realizacijom, to ime najviše će se spominjati narednih dana, sigurni smo.

Island: “Pesma leda i vatre” u izvođenju vikinga sa najsevernijeg ostrva

Island je debitant na svetskim prvenstvima, ali ne i na velikim takmičenjima, jer je pre dve godine imao zapaženo učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Vremena se menjaju, pre dvadesetak godina bilo je nemoguće zamisliti da će fudbalska reprezentacija sa Ostrva na severu kontinenta nešto značiti u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali i to smo dočekali. Njihova očekivanja nisu preterana, ali su sposobni za velika dela. Pratiće ih mnogo navijača, pa ako neko planira osvajački pohod na ostrvo leda, sad je pravi trenutak, pošto će mali broj Islanđana ostati kod kuće. Šalu na stranu, Islanđane niko neće potceniti, a na njima je da pokušaju da prirede još neko čudo, kao onomad izbacivanjem Engleza u Francuskoj. Pitanje je koliko je spreman njihov najbolji fudbaler Gilfi Sigurdson, ali i ako ne bude igrao, ostali ”vikinzi” će skupo prodati kožu Mesiju i ”gaučosima”… ako je uopšte budu prodavali.

Naš predlog:

Islanđani su bili neubedljivi u priajteljskim utakmicama i primali su mnogo golova, na poslednje četiri čak 11. Istina, i postigli su pet, ali to nije drastično poravilo utisak. Dakle, smatramo da će Argentina postići bar dva gola, a na meču bi moglo da ih bude više od tri. Pobeda “gaučosa” mogla bi da se overi još u prvom poluvremenu.

Po kladionicama vicešampion sveta je veliki favorit. U Unibetu je pobeda Argentine 1.35, dok je trijumf Islanda čak 10.50. Ako bude nerešeno, Unibet nudi kvotu 5.30. Prelaz 1/1 je u Unibetu 1.95, a x/1 u 4.30. Ko voli da igra na golove, Unibet mu na 3+ nudi kvotu 1.89, a na igru GG čak 2.33.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.