Tip dana: Srbija – Kostarika: “Orlovi” pustoše “bogatu obalu”

Reprezentacija Srbije startuje na Mundijalu u Rusiji utakmicom protiv selekcije Kostarike, ili u prevodu, bogate obale. Ne treba ponavljati koliko je start važan na ovakvim takmičenjema, pogotovo kad u grupi imate i jedan Brazil.

Srbija: Prva takmičarska utakmica za selektora Krstajića kao trenera

Nećemo o promeni selektora, kapitena i svemu ostalom što je u ovom trenutku najmanje potrebno našim reprezentativcima. Dobro znamo da će to biti tema za “generale posle bitke” ukoliko, ne daj bože, ne bude po planu sa Kostarikom. A plan je jasan – pobediti! Trijumf nad, mnogi su tek u pripremnom periodu ustanovili, nezgodnom selekcijom iz Centralne Amerike mnogo bi značio pred, najverovatnije, odlučujuću utakmicu sa Švajcarskom. Osim povrede Andrije Živkovića Mladen Krstajić nema problema sa povređenim igračima, ako izuzmemo Matiju Nastasića, koji nije ni došao u Rusiju. Naš selektor je bio veliki fudbaler, ali kao prvi trener nije trenirao nikog, pa očekujemo da će iskustvo iz Bundeslige, kao i sa mesta sportskog direktora Partizana, ali i pomoćnika Slavoljuba Muslina, biti dovoljno na jednom ovakvom prvenstvu. Uostalom, selektori ni ne uče fudbalere da igraju, već trebaju da od najboljih naprave skladnu celinu. Srbija je poslednji put slavila u prvoj utakmici na Mundijalu u Francuskoj 1998. protiv Irana 1:0. U Nemačkoj smo izgubili od Holandije, a u Južnoj Africi od Gane. Ispostavilo se da nismo ni prolazili dalje, kad smo bili neuspešni na startu. Dakle, pobeda nam se nameće kao imperativ, ali mora se pametno i oprezno.

Kostarika: Da li je moguće ponavljanje fenomenalnog rezultata iz Brazila?

Odmah da odgovorimo na pitanje iz nadnaslova, nadamo se da ne, jer bi u tom slučaju, gotovo sigurno Srbija morala kući već posle prvog kruga. Kostarika je bila senzacija pre četiri godine, osvojila je prvo mesto u grupi sa Engleskom, Italijom i Urugvajom, a pritom su dve evropske reprezentacije završile takmičenje. Usplei su još jedne Evropljane da pošalju kući, selekciju Grčke, posle penala, ali ih je u četvrtfinalu, takođe posle izvođenja jedanaesteraca eliminisala Holandija. Imali su oni uspeha i ranije, setimo se nastupa u Italiji 1990. kada ih je predvodio Srbin Bora Milutinović, i kada su takođe igrali u osmini finala. Dakle, daleko od toga da se radi o ekipi koja je topovska hrana na velikim takmičenjima. Golmana kelora Navasa znaju svi. Upravo sjajan nastup u Brazilu prokrčio mu je put do mesta između stativa madridskog Reala sa kojim se tri puta uzastopno popeo na krov Evrope. Selektor Oskar Ramirez bio je deo tima koji je 1990. igrao prvi put na Mundijalu, a “tikose” predvodi od 2015. godine. Pored Navasa treba obratiti pažnju na veziste Brajana Ruiza iz lisabonskog Sportinga i Selsa Borhesa fudbalera španske La Korunje. U napadu je naopasniji našpadač Betisa DŽoel Kembel i nama manje poznati Marko Urenja koji igra u SAD. U pripremnom periodu su zablistali protiv severne Irske koju su deklasirali sa 3:0, ali su doživeli poraze od Engleske 0:2 i u generalci od Belgije 1:4.

Naš predlog:

Srija jeste favorit po svim svetskim kladionicama, ali su nas rezultati u prva tri dana već upozorili na nebitnost tog podatka. Ipak, kakvi bi bi patrioti bili ako ne bismo preporučili da igrate na pobedu Srbije. Ako želite da izostavite konačan ishod, onda je naš predlog 0-2 gola, a poprilično smo sigurni u x na poluvremenu. Možda je dobro i pokušati sa nekom uplatom na igru Aleksandar Mitrović prvi postiže gol. Korpulentni centarfor je u životnoj formi i verujemo da će nastaviti niz postizanja golova  u nacionalnom dresu, posle het trika protiv Bolivije.

U kladionici 10Bet pobeda Srbije je 1.86, dok se za remi nudi 3.40. Ko misli da će Kostarikanci slaviti 10Bet daje kvotu 4.95. Za dva, ili manje golova na meču, kvota je 1.48, a ko veruje u goleadu, 10Bet je za 3+ odredio koeficijent 2.55. Nerešeno na poluvremenu je 1.95, a ako Mitrović prvi zatrese mrežu, 10Bet će vam isplatiti 4.35 puta više od uplate.Registruj se na 10Bet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.