Tip dana: Srbija – Brazil: Neka se ponovi Montevideo!

Dogodilo se ono što nismo priželjkivali pre početka Mundijala, o našem ostanku u Rusiji odlučuje utakmica protiv Brazila.

Srbija: Nek’ bude što biti ne može!

Ogromno emotivno, ali i fizičko, pražjenje doživeli su reprezentativci Srbije posle, sada već možemo reći, istorijskog duela sa Švajcarskom. Pamtiće se taj meč isto onako kako se pamti poraz od Španije 1982. godine, ili Holandije 1998. u Francuskoj. Bili smo blizu plasmana u dalje takmičenje, postigli smo gol na vreme, ali smo dozvolili “sajdžijama” da u nastavku preokrenu rezultat i ostave nas bez i jednog boda, poslavši nas na “karioke” da protiv njih vadimo kestenje, koje je već zaboravljeno u vatri. Sada na scenu treba da stupi i selektor Krstajić, sa svojim saradnicima, ali i psiholog koji bi našim fudbalerima usadio veru u sopstvene mogućnosti, ali i nadu da su čuda moguća i da se dešavaju onima koji ih prizivaju i u njih veruju. Moraće srpski reprezentativci da igraju mnogo bolje nego protiv Kostarike i Švajcarske, ali tako i mora, sa druge strane je Brazil koga smo pobedili na prvom Mundijalu, kada su nam šanse za tako nešto bile još manje. No, fudbal je igra sa po 11 igrača na obe strane, a Brazilci nisu Nemci, pa da moraju da pobede, da parafraziramo legendarnu izjavu Gerija Linekera. Hoće li Mitrović, Tadić, Matić, Stojković i ostali postati deo srpske fudbalske istorije, videćemo po završetku ove poslastice od utakmice.

Brazil: Postoji li kod “karioka” strah od neuspeha?

Nije Brazil u prve dve utakmice opravdao epitet jednog od najvećih favorita na ovogodišnjem Mundijalu. Protiv Švajcarske su igrali nerešeno, a Kostariku su pobedili u sudijskoj nadoknadi. Jesu bili bolji rival u oba meča, ali daleko od toga da su dominirali ne dopuštajući rivalu da se ponada dobrom rezultatu. Protiv Srbije im je dovoljan bod za prolaz dalje, ali kakav bi to Brazil bio, ako bi igrao da ne izgubi? Neće, sigurni smo, Nejmar, Kutinjo i ostali čuvati rezultat protiv Srba, naprotiv, želeće da se iskupe i za neubedljive partije iz prva dva meča. To bi mogao da bude mač sa dve oštrice, njihovi napadi ostavljali bi dovoljno prostora srpskih igračima da nadmudre njihovu, ne baš previše sigurnu, odbranu. Ako bi se dogodilo da Srbija povede, to bi na “”karioke” delovalo kao hladan tuš, jer bi im u podsvesti bila misao da mogu da završe takmičenje već posle grupne faze, što bi bio neverovatan neuspeh, možda i traumatičniji za naciju od onog debakla protiv Nemačke u polufinalu prošlog Mundijala koji su oni organizovali. Nejmar nije najspremniji i to kod njega izaziva dodatnu nervozu, koju je već platio jednim žutim kartonom. Daglas Kosta neće igrati zbog povrede, ali selektor Tite ima dovoljno kvalitetnih zamena, da se njegovo otsustvo ne oseti. Sredina terena je naopasnija, Kazemiro, Fernandinjo, Kutinjo, Paulinjo i Vilijan su pokretačka snaga Brazila, ko uspe njima da se suprotstavi, ima šanse za uspeh.

Naš predlog:

Možda je teško prevaliti preko usana, ali Brazil jeste favorit u ovom meču, kao uostalom i u gotovo svim drugim okršajima sa svim selekcijama sveta. Ko iz patriotskih, ili bilo kojih drugih razloga, ne želi da igra protiv Srbije, predlažemo mu igru 3+, pošto čekanja nema, za jednog rivala neće biti mesta u osmini finala. Za navijače Srbije predlažemo igru Srbija daje gol, ili GG na meču. Verujemo da će naši reprezentativci zatresti mrežu Alisona, bar iz prekida, u čemu smo dominantniji od “karioka”.

I sve svetske kladionice vide Brazil kao favorita za pobedu. U Unibetu je kvota na trijumf “karioka” 1.52. Na remi je 4.40, a Unibet pobedu Srbije plaća 7.20. Ako na meču bude tri, ili više, golova, dakle 3+ Unibet gotovo duplira uplatu, 1.97. Za igru gol-gol, koeficijent u Unibetu je odličan i iznosi 2.10.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.