Derbi dana: Francuska – Argentina: Utakmica koje se ne bi postidelo ni finale

francuska - argentina

Na Mundijalu počinje ono pravo, eliminacione borbe koje će dovesti do novog šampiona sveta. Kažemo novog, pošto je stari, selekcija Nemačke, već u domovini. Pored Nemaca, još 15 reprezentacija, među kojima je i naša, završili su takmičenje. Preostalih 16, u naredna četira dana, odlučiće o tome kojih će osam igrati u četvrtfinalu. Odmah u prvoj utakmici osmine finala gledaćemo derbi ove runde, a rekli bismo, i dosadašnjeg toka takmičenja. Vicešampion sveta protiv vicešampona Evrope. Argentina protiv Francuske.

Francuska: “Trikolori” se još nisu ni oznojili, sada ih očekuje prvi pravi ispit

Razočaranje nacije posle izgubljenog finala na Parku Prinčeva od Portugala pre dve godine, kao da je motivisalo “petliće” da sve to nadoknade u Rusiji i vrate se sa trofejom. U grupi Francuzi nisu imali nikakvih problema. U prve dve utakmice pobedili su Australiju 2:1 i Peru 1:0, ali nisu prikazali spektakularne partije. Stekao se utisak da u njima ima rezerve, bar još 40%, za bolje, naravno. U trećoj utakmici igrali su 0:0 sa Dancima, ali je taj meč mnogo više značio protivnicima, jer ih je vodio na drugo mesto i u nokaut fazu. Dakle, od Francuza smo malo videli, a oni su osvojili prvo mesto u grupi bez poraza. Pomalo zabrinjavajuće za selektora Dešana, ali i celokupnu francusku javnost, može da bude podatak da je reprezentacija postigla samo tri gola, jedan po meču, a u sastavu ima jednog Grizmana, Žirua, Mbapea, Tovana, Dembelea, Fekira… Od ta tri, jedan gol je pao sa bele tačke, onaj Grizmanov protiv Australije, a drugi posle autogola istog rivala. Treći gol je bio pobedonosni protiv Perua, a srećni strelac, sa razlogom to kažemo, bio je Kilijan Mbape. Odbrana je položila ispit, jedini gol je primila iz penala i to posle neshvatljivog igranja rukom od strane Umtitija protiv “kengura”. Nije nam poznato kako se ponašaju kada je rezultat negativan po njih, pa to može da bude prva opasnost za Francuze. U pripremnim utakmicama nisu pokazali veliku sigurnost u takvim slučajevima, ali ovo je Mundijal, ovde nikakva pravila ne važe.

Argentina: “Gaučosi” prošli sva tri kruga pakla, sada su najopasniji

Koliko su Argentinci bili blizu ispadanja najbolje je ilustrovalo stanje Dijega Maradone posle meča sa Nigerijom. “Gaučosi” su dobro počeli, dali rano gol Islandu i onda su njihovi navijači očekivali goleadu protiv debitanta sa najsevernijeg evropskog ostrva. Međutim, ne bude uvek kao protiv nas u Nemačkoj 2006. godine. Island se nije predao, izjednačio je i muški se borio do poslednjeg zvižduka. Treba reći da je imao malo i sreće, jer je Mesi propustio da realizuje jedanaesterac koji bi, najverovatnije, Agentini doneo trijumf i poštedeo sve navijače, uključujući Maradonu, zdravstvenih komplikacija. Posle debakla u meču sa Hrvatskom, reke suza tekle su Buenos Airesom i ostalim gradovima Argentine, ali i Rusije. Činilo se da “gaučosima” nema pomoći i da će ubrzo čekirati katre za prvi let za Južnu Ameriku. Onda je svoje prste umešala sudbina, sve je išlo na njihovu vodenicu, Nigerija je pobedila Island, Hrvatska takođe bila bolja od “severnjaka”, pa je njima preostalo samo da pobede Afrikance. Samo… Dao je Mesi gol, majstorski, ali neopreznost Maskerana i skrivljen penal, ponovo ih je doveo na rub provalije. Klatili su se na njemu, ni tamo, ni ovamo, sve do 86. minuta i lepog gola mančesterovog beka Roha. Ni tad nije bilo gotovo jer je Island mogao do vođstva protiv “šahovničara”, pa bi mast otišla u propast. Ipak nije, pa su tone tableta za smirenje popijene pre, a hektolitri alkohola nakon utakmice. O kokainu nešto više zna, već više puta pominjani, Maradona… Sada su Argentinci opasni. Protivnik je težak, ali ga oni, za razliku od Francuza, nisu mogli birati. Mesi je preuzeo i ulogu selektora, pa će u tim fudbalerri za koje on kaže da mu trebaju kao pomoć. Šalimo se, mada nije daleko od istine. Dibala će najverovatnije opet biti gledalac, a nije isključeno da se na klupu vrati i indisponirani Iguain, a šansu opet dobije Serhio Aguero.

Naš predlog:

Ova četvrtina u kosturu osmine finala je ubedljivo najteža. Pobednika ovog šlagera u četvrtfinalu očekuje bolji iz meča Urugvaj – Portugal, a u polufinalu Brazil, Belgija ili Meksiko, teže ne može… Francuska i Argentina nisu dugo igrali. Ovo će im biti 12. odmeravanje snaga u istoriji, a prvo su imali na Mundijalu u Urugvaju 1930. godine. Poslednji meč igrali su još 2009. kada su “gaučosi” slavili u Marseju 2:0. Najviše se pamti njihov okršaj na svetskom prvenstvu u Argentini, kada su domaćini prvi put postali prvaci, 1978. godine. Retko je bilo mnogo golova, ali sada mislimo da će ih biti na obe strane. zato je prvi predlog GG, a odmah za njim GG3+. Bilo ko da postigne gol, protivnik više neće imati šta da čeka i taktizira, već će morati svim silama u napad. A napad je i jednima i drugima, baš takav – silan! Ako moramo da se odlučimo za favorita, onda je za nas to Argentina, zbog svega navedenog u tekstu.

Kladionicama veće šanse se daju Francuskoj. U 10Bet kvota na pobedu “trikolora” je 2.45, dok je remi 3.05. Za trijumf Argentine 10Bet daje koeficijent od čak 3.45. Za igru gol-gol kvota je 2.15, a GG3+  u 10Bet iznosi fenomenalnih 3.10.
Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.