Tip dana: Brazil – Meksiko: Tekilom na kafu

Pored utakmice Argentina- Francuska, duel Brazila i Meksika, starih znanaca, biće najzanimljiviji okršaj osmine finala na Mundijalu.

Brazil: “Karioke” dužne svima, hoće li u nokaut fazi pokazati moć?

Nije tajna da je Brazil razočarao u grupnoj fazi. Srbiji je to mala uteha jer je već završila svoj nastup, upravo porazom od “selesaa”. Brazilci su počeli pomalo kilavo protiv Švajcarske, jedva su pobedili Kostariku, a i u pobedi nad “orlovima” nisu se proslavili. Ipak, prvi cilj je ostvaren, sa prvog mesta plasirali su se u osminu finala, a kao benefit je došlo izbegavanje Nemaca, kojima se smešila druga pozicija u grupi F, ali je umesto reprize polufinala prošlog Mundijala, usledio ekspresni povratak “pancera” kući. Selektor Tite se poput malog deteta radovao golu protiv Kostarike, što samo potvrđuje da ni Brazilci nisu sigurni koliki su njihovi dometi. Ni traga nekadašnje samouverenosti u duelima sa autsajderima, pa ponekad i svesnog ponižavanja protivnika. Ovaj Brazil mora da “rilja” da bi pobedio. Naravno, Nejmar i Kutinjo su majstori fudbala, ali to više nisu sva jedanaestorica, kako je nekada bilo. Problem će biti i izostanak jedinog odbrambenog igrača za koga se može reći da “brazilski” barata loptom. Marselo se povredio još na startu utakmice protiv Srbije i teško da ćemo ga gledati protiv Meksikanaca. Ono što ima ovaj Brazil, a nisu ga imale ranije generacije, to je fantastični i fanatični dvojac zadnjih veznih, Kazemiro i Paulinjo. Dvojac iz Reala i Barse, za sada je, uz Kutinja najviše pokazao u dresu “karioka”. Put Brazila do završnice je težak i zamršen, ali se pravi šampioni i prepoznaju po tome kako rešavaju komplikovane situacije.

Meksiko: Od euforije zbog trijumfa nad Nemcima, do strepnje posle poraza od Švedske

“Sombrerosima” je osmina finala, gotovo po pravilu, kobna na Mundijalima. Ne može se reći ni da su sada imali sreće, jer su naleteli na Brazilce, mnogo ranije nego što su to priželjkivali. Posle uvodnog trijumfa nad svetskim šampionom Nemačkom, u Meksiku je zavladala prava fudbalska euforija, pa se razmišljalo i o završnoj predstavi u Rusiji. Dobro je bilo i protiv Južne Koreje, sve do sudijske nadoknade, da bi tada neoprezno primljen gol bukvalno uneo nesigurnost i ugasio veru u sopstvenee mogućnosti. Sve to je plaćeno ubedljivim porazom od selekcije ”tri krune” u trećem kolu, ali je fortuna bila na strani Meksika pošto su Nemci izgubili od Korejaca i omogućili “sombrerosima” plasman u nokaut fazu, mada su se navijači na tribinama stadiona već pomirili sa zlom sudbinom. Sumnjamo da su se i Brazilci obradovali Meksiku u ovoj fazi takmičenja, ali šta je tu je, mesta u četvrtfinalu ima samo za jednog. Meksiko ume da bude opasan iz kontra napada, što je i najveća snaga ekipe koju predvodi selektor Huan Karlos Osorio. Tim je tako i koncipiran, da sačeka grešku protivnika i onda preko brzonogih i nezgodnih Lozana, Vele, Lajuna i Čičarita napravi dar mar za nekoliko sekundi. Nemci su se u to uverili u pprvih 45 minuta, kada ih je samo loša realizacija Meksikanaca spasila ubedljivijeg zaostatka. Ove dve reprezentacije su se sastale u grupi na prošlom Mundijalu, bilo je 0:0, a u dalje takmičenje otišli su i jedni i drugi.

Naš predlog:

U duelima ove dve reprezentacije nema mnogo golova. Bar ih nije bilo u poslednja četiri, jer su tri završeena sa 2:0, a jedan, onaj na Mundijalu, bez golova. I sada mislimo da ih neće biti mnogo, do dva, ali ko veruje u obostrano napadačku igru, može da pokuša sa igrom gol-gol. Smatramo i da će poluvreme biti bez pobednika, koji će biti poznat u nastavku, ili čak posle produžetaka.

Nije iznenađenje da kladionice smatraju Brazil favoritom. U kladionici 1xbet kvota na pobedu “karioka” je 1.53, remi se ceni 4.32, a pobeda Meksika čak 7.90. Za igru GG koeficijent u 1xbet iznosi 2.18, a poluvreme bez pobednika Px 1.95. Igra 0-2 gola u 1xbet je 1.88.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.