Derbi dana: Brazil – Belgija: Prognozirano finale igra se u četvrtfinalu

Po mnogima, dve najkvalitetnije ekipe na Mundijalu, sastaju se već u četvrtfinalu. Tako nešto moglo se i očekivati jer je žreb tako namestio, da se pobednici grupa E i G sastanu u ovoj fazi, a “karioke” i “crveni đavoli” uspešno su položili sve dosadašnje testove.

Brazil: Čini se da su Brazilci još u trećoj brzini, sledi li “ubrzanje”?

“Karioke” su upisale tri pobede i onaj remi na startu Mundijala sa Švajcarcima. Dakle, sve je nekako po planu, osim igre, koja još uvek nije šampionska. Jesu Brazilci pobedili, za njih često, neugodni Meksiko, ali su i u tom meču iskazali određene slabosti, koje bi neka kvalitetnija reprezentacija umela da kazni. Samo jedan gol je prilila odbrana, onaj protiv “sajdžija” posle kornera uz faul, ali su sve oči i dalje uperene u napad od koga se očekuju još bolja izdanja. Istina, Kostariku, Srbiju i Meksiko pobeđivali su sa po 2:0, ali su protivnike lomili uglavnom u drugom poluvremenu, u sam smiraj meča. Nejmar je postigao dva gola, ali još uvek ne liči na igrača pre one neugodne povrede. Problem za selektora Titea biće izostanak odličnog Kazemira, igrača na koga se uvek možete pouzdati da će završiti prljav posao na sredini i omogućiti umetnicima kao što su Kutinjo i Vilijan da rasterećenije igraju. On ima žute kartone, a Daglas Kosta je još uvek povređen, pa najverovatnije neće biti ni njega. Uža odbrana ostaće u istom sastavu, ispred golmana Alisona biće prijatno iznenađenje Fagner, zatim MIranda, Tiajgo Silva i Filipe Luis, ako Marselo ne uspe da se oporavi od onog uklještenja nerva. Možda će Kazemira zameniti Fernandinjo, koji bi pravio društvo Paulinju, ali bi to bila baš ofazivna formacija, koja protiv napada, kakav ima Belgija, može da bude mač sa dve oštrice. Viševremena na terenu mogao bi da dobije i Firmino, koji odlično koristi svaku šansu koju dobije.

Belgija: Ustali su iz mrtvih, sada mogu da budu opasni

Verovatno su se i najvatreniji navijači Belgije pomirili sa sudbinom u trenutku kada je Inui postigao drugi gol za Japan u 52. minutu utakmice u Rostovu. Međutim, selektor Belgije Roberto Martinez izvršio je prave izmene u tom trenutku, krenu na sve ili ništa i dobio – sve! Ne samo da su Felaini i Čadli postigli golove, već su potpuno promenili situaciju na terenu. Belgija je izjednačila, aonda iz kontre u 93. minutu stigla do jedne od najznačajnijih pobeda u svojoj istoriji. Da nije bilo tako, “samuraji” bi već sada bili senzacija Mundijala, ovako, dali su novi život “crvenim đavolima”, koji oni mogu da krunišu i titulom šampiona. Belgija nije imala teške ispite u grupi, Panama i Tunis nisu selekcije koje mogu da se nose sa timom kakav imaju Belgijanci. U meču sa Engleskom i jedni i drugi su se odlučili za kalkulacije, odmarali prvotimce i odigrali jednu više prijateljsku, nego takmičarsku utakmicu. Zato se Belgiji i dogodio Japan. Sada su lekciju naučili, na teži način, ali su bogatiji za važno iskustvo koje ih nije preskupo koštalo. Lukaku je previše promašivao protiv Japana, pa je i to možda dobro, jer teško da će nešto slično ponoviti protiv Brazila, ako mu se šanse budu ukazivale. Ne sumnjamo u trkačke sposobnosti Menijea, Vitsela i De Brujnea, kao i u agilnost Karaska i Mertensa, ali je, da se ne lažemo, ključ u rukama lucidnog Edena Azara. To je fudbaler koji bi bio “poslovođa” i u jednom Brazilu, a sada će imati priliku da iskaže svu raskoš svog talenta, a gde ćete bolju šansu nego protiv “karioka” na Mundijalu. Golman Kurtoa je primio previše neočekivanih golova, ali u njegov kvalitet ne treba sumnjti. Odbrana koju čine Aldervereld, Vertongen i Kompani nije do sada blistala i to može da bude najveća opasnost po Belgijance u ovom meču.

Naš predlog:

Najrađe bismo preskočili klađenje na ovu utakmicui uživali u igri dve odlične selekcije. Ali pošto je u pitanju Mundijal, a kladioci obožavaju opklade na ovo takmičenje, pokušaćemo da budemo od pomoći. Konstatovali smo da je napad bolji deo tima kod obe reprezentacije, zato verujemo u to da će se tresti mreža i iza leđa Alisona, ali i Kurtoe. Prvi predlog je igra gol-gol. Ono što bi takođe trebalo da bude izvesnije od drugih stvrai je x na poluvremenu, da li sa golovima, ili bez, drugo je pitanje. Ukoliko želite da nas poslušate, možete da odigrate na to da će Romelu Lukaku da postigne gol, jednostavno onakvu reviju prromašaja može da “opere” samo gol Brazilu.

Po kladionicama je Brazil favorit. U kladionici 10Bet pobeda “karioka” ceni se kvotom 2.15, nerešeno 3.40, a pobeda Belgije 3.70. U 10Bet koeficijent na GG je odličnih 1.80, dok je Px, dakle nerešeno posle prvih 45 minuta, tačno 2.00. Ako Romelu Lukaku postigne gol, a vi uplatite novac na to, kladionica 10Bet uvećaće sumu 2 i po puta, kvota je 2.50.Registruj se na 10Bet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.