Tip dana: Švedska – Engleska: Ko pobedi biće apsolutni hit Mundijala

Malo ko je mogao da pretpostavi da će u četvrtfinalu svetskog prvenstva igrati Engleska i Švedska. Ali, to se dogodilo, malo zahvaljujući njihovim dobrim igrama, ali i žrebu koji ih je poslao u slabiju polovinu za nokaut fazu.

Švedska: “Tri krune” na tragu rezultata generacije iz 1994. godine

Jesu Šveđani bili finalisti Mundijala 1958. godine, koji su, uzgred, oni i organizovali, ali je nekako polufinale iz 1994. godine ostalo najveći domet Skandinavaca u modernom fudbalu. Ta generacija koju su predvodili Brolin, Kenet Anderson, Dalin, golman Raveli zaustavljena je tek u polufinalu od budućeg šampion Brazila i to golom u samom finišu utakmice. Sada su blizu ponavljanja tog uspeha, ali i možda izjednačenja onog iz 1958. kada su finale izgubili, takođe od Brazila. Na početku ovog Mundijala nije izgledalo da ova selekcija, lišena Zlatana Ibrahimovića, može da uradi nešto više. Pobeđena je Južna Koreja, golom iz penala i to posle gledanja snimka, a protiv Nemačke je doživljen poraz u 95. minutu, mada su u prvih 45 minuta Šveđani nagovestili s čim raspolažu. Protiv Meksika je bilo sjajno, ubedljiv trijumf ostvaren u drugom poluvemenu doveo ih je na prvo mesto u grupi, pa su u osmini finala izbegli svog stalnog dželaata Brazil, a igrali su sa Švajcarskom. Uspeli su da u jednom. rekli bismo, ružnom meču savladaju “sajdžije” i evo ih naspram Engleza u borbi za plasman u polufinale. Ni fudbalski Savez ove skandinavske zemlje nije očekivao ovakav tok prvenstva, pa je za sutra predviđen nastavak prve lige, baš na dan kad reprezentacija igra jednu od najvažnijih utakmica u istoriji.

Engleska: Kad otputujete bez velikih očekivanja, obično se sve završi mnogo bolje

Baš tako, engleska reprezentacija ispraćena je na Mundijal u Rusiju, sa kojom se Ujedinjeno Kraljevstvo dosta diplomatski sporilo prethodnih meseci, bez megalomanskih očekivanja. Ranije se to nije događalo, javnost je od fudbalera očekivala plasman u završnicu svakog velikog takmičenja, bilo evropskog, bilo svetskog prvenstva. Grupa nije bila previše komplikovan, znalo se da su Englezi jači od Paname, da sa Tunisom može biti problema, a da će se sa Belgijom igratti za prvo mesto u grupi. Ispalo je da je bolje što je doživljen poraz od “crvenih đavola” jer je put ka završnici iz ove polovine mnogo lakši. Naravno, protiv Kolumbije je bilo stresno i to mnogo. Vodili su golom Kejna iz penala, ali su “kafeterosi” izjednačili u sudijskoj nadoknadi. Posle produžetka, usledili su penali, rak-rana engleske reprezentacije dugi niz godina unazad. Ipak, sve se dobro završilo po “Gordi Albion”, zahvaljujući najviše golmanu Pikfordu, koji je zaustavio dva poslednja penala Kolumbije i, već viđeni, poraz, pretvorio u trijumf. Hari Kejn je prvi strelac prvenstva i on je pokretačka snaga ove selekcije. Međutim, ne treba zaboraviti to gotovo ceo tim igra za njega, a prljav posao, na pravi način, obavljajuTripije, Lingard, Jang, Henderson, dok je Dele Ali pravo otkrovenje. Budu li Englezi učetvovali u polufinalu, sigurni smo da nas očekuje i spektakularna sezona u Premijer ligi, koja startuje već 11. avgusta.

Naš predlog:

Ove dve reprezentacije igrale su na svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine, kada je u Kelnu bilo 2:2 u grupnoj fazi, ali i na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini gde je Engleska slavila sa 3:2, ostavljajući Skandinavce na poslednjem mestu u grupi D. Poslednji njihov meč bio je prijateljski i završio je slavljem Šveđana od 4:2. Dakle, na svim ovim mečevima bilo je dosta golova, međutim, ne predviđamo tako nešto u ovoj utakmici. Obe ekipe imaće opterećenje, ma koliko tvrdile suprotno, jer će ovaku šansu teško uskoro imati. Zato je naš prvi predlog igra 0-2 gola. Smatramo i da će poluvreme biti bez pobednika, a ko voli velike kvote, neka pokuša sa x kao konačnim rezultatom.

Po kladionicama Engleska je favorit. Kvota u Unibetu na pobedu “Gordog Albiona” iznosi 1.95, dok je nerešeno 3.25, a trijumf Švedske čak 4.90. Za igru 0-2 gola Unibet nudi kvotu 2.00, a prelaz x/x je 4.40.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.