Derbi dana: Rusija – Hrvatska

Poslednji meč četvrtfinala na Mundijalu igra se između domaćina Rusije i selekcije Hrvatske, koju mnogi vide u velikom finalu. Hoće li “Zbornaja komanda” zaustaviti Modrića i društvo?

Rusija: Ni najveće ruski zaljubljenici u fudbal nisu verovali u ovakav epilog

Domaćin je već prevazišao očekivanja “objektivnih” poznvalaca fudbalskih prilika. Rusiji se predviđao prolazak grupe, ali ništa više od toga. Još kad su u osmini finala naleteli na Španiju, izgledalo je da je tu kraj puta za selekciju Stanislava Čerčesova. Međutim, hrabrom i, pre svega, pametnom igrom, “baćuške” su izbacile “crvenu furiju” i evo ih među osam najboljih na Mundijalu, prvi put u istoriji Rusije. Domaćin je odlično počeo takmičenje, ubedljivo pobedio Saudijsku Arabiju u Egipat, ali to se nekako očekivalo. Već protiv Urugvaja su iskazali određene slabosti, pa je početna euforija naglo splasnula. Sada je ponovo došla na gornju granicu i svi se nadaju da će svoju reprezentaciju gledati u polufinalu. Rusija će morati da igra pametno, još jednom. Ne sme da krene grlom u jagode protiv Hrvata, koji su, objektivno, kvalitetniji, već da strpljivo čeka svoju šansu. U tim će se vratiti defanzivac Smoljnikov, koji je isključen protiv Urugvaja, a najveći dobitak trebalo bi da bude povratak u tim Džagoeva, igrača koji se povredio još na početku prve utakmice i propustio sve dosadašnje. Problem za Čerčesova je najverovatniji izostanak Jurija Žirkova, koji je povređen i teško da će se oporaviti do početka utakmice.

Hrvatska: Na tragu uspeha Ćirine ekipe iz 1998. godine

Tačno 20 godina je prošlo od najvećeg uspeha hrvatskog fudbala u istoriji, onog plasman u polufinale na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine. Ta generacija, koju je sa klupe predvodio Miroslav Ćiro Blažević, upisana je zlatnim slovima u anale, ne samo fudbala i sporta, ove zemlje. A ova generacija ima neverovatnu šansu da sve to baci u senku. Modrić, Rakitić i ostali asovi hrvatske reprezentacije blizu su, ne samo ponavljanja uspeha ekipe koju su činili Šuker, Boban, Jarni, Prosinečki, već im se otvara put do plasmana u veliko finale, jer su, realno, najkvalitetnija selekcija u ovoj strani žreba. No, ne pobeđuju uvek bolji, u fudbalu poslebno, zna to i selektor Zlatko Dalić, kome su se zvezde poklopile onog trenutka kada je smenjen Ante čačić, a on preuzeo vruć krompir, i od njega napravio sjajan pire. Hrvatska je blistala u grupnoj fazi. Dobila je sve tri utakmice, ali je slabost pokazala u meču sa Danskom. Mora se priznati da su Danci, u većem delu utakmice, bili bolji rival, ali je na penal lutriji izvučena ceduljica sa imenom Hrvatska. Znatno je pomogao i golman Subašić, odbranivši čak tri penala, i pobedivši tako kolegu sa supretone strane Kaspera Šmajhela. Problem za Dalića je povreda Ivana Strinića, dok se za Kovačića može reći da je spreman. Ostali jedva čekaju početak, a selektor “kockastih” imaće slatke muke koga da gurne u napad, jer su svi u odličnoj formi, Perišić, Rebić, Mandžukić, Kramarić, mogu svakom da daju gol, pa i Rusima, naravno. Neće ni Hrvati jurišati od samo starta, znaju da će im se šansa, kad tad, ukazati, a na njima je da je iskoriste.

Naš predlog:

Kao što smo rekli, ulog je neveerovatno veliki, plasman u polufinale Mundijala, pa ne očekujte borbu prsa u prsa. Taktičke zamisli selektora, pre će ličiti na šahovsku partiju, nego na fudbalsku utakmicu. U ovih 90, ili svih 120 minuta, što nije nemoguće, staje san svih generacija ove dve zemlje. Ko zna kada, i da li će im se, ponovo ukazati ovakva šansa. Mislimo da će golova biti malo 0-2, a još smo nekako sigurniji u x na kraju prvog poluvremena. Za one koji vole jače kvote, prelaz x/2 najbliži je prolasku, jer bi Hrvatska trebalo da doda gass u nastavku. Ako volite da pogađate strelca, ona pokušajte sa Mariom Mandžukićem, proto je zadivljujuće koliko malo tom čoveku treba da postigne gol, makar iz polušanse.

Znaju i kladionice da su Hrvati kvalitetniji i daju im veće šanse. U kladionici 1xbet pobeda “vatrenih” plaća se 2.21, dok je remi 3.12. Ako pobedi “Zbornaja komanda” onda vas očekuje koeficijent 4.20. Za igru 0-2 gola 1xbet je spremio kvotu 1.52, dok se za 3+ plaća čak 2.85. Prelaz x/2 u 1xbet je 4.60. Ako Mario Mandžukić zatrese mrežu Rusije, a odigrali ste to, 1xbet vam je ponudio kvotu 3.20.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.