Derbi dana: Francuska – Belgija: Okršaj unutar porodice

U prvoj polufinalnoj utakmici na Mundijalu u Rusiji igraće komšije Francuzi i Belgijanci. Dve selekcije koje imaju mnogo toga zajedničkog, a najaktuelniji je angažman Tijerija Anrija, legende francuskog fudbala, u stručnom štabu Belgijanaca. Mesta u finalu ima samo za jednu selekciju.

Francuska: “Trikolori” pokazali da umeju sa južnoamerikancima, kako će sa komšijama?

Posle lakog prolaska kroz grupu, žreb je Francuzima namenio trnovit put ka završnici Mundijala. Morali su prvo da izbace vicešampiona sveta, reprezentaciju Argentine, a onda u četvrtfinalu i snažni Urugvaj. Očekivalo se da i treći velikan iz Latinske Amerike bude na meniju, ali su Belgijanci izbacili Brazil, pa će ipak igrati sa jednom evropskom ekipom, tek drugom, posle Danske u grupi. Čini se da su puleni Didije Dešana lakše od očekivanja pobedili čvrste “Uruse”. Posao im je bio olakšan izostankom Edinsona Kavanija, ali mislimo na golove koje su “trikolori” postigli. Prvi je dao Varan, i to glavom na centaršut Grizmana, što se Urugvaju desilo drugi put na Mundijalu. To da prime gol glavom. U nastavku je golman Muslera načinio kardinalnu grešku posle udarca Antoana Grizmana sa distance i jednu čak ni prosečno tešku loptu, odbio u sopstvenu mrežu, umesto u polje. Dva gola Urugvaju za 90 minuta, a do tada su oni primili samo jedan za 360, nije mala stvar. Francuzi se nadaju da to što će duel protiv Belgije suditi Urugvajac Akunja, neće imati posledice po njih, jer nije imalo ni to što je Argentinac Pitana sudio protiv Urugvaja. Zanimljivo je da su ove dve reprezentacije igrale međusobno čak 73 puta, ali su poslednji meč na velikom takmičenju odigrali još 1986. na Mundijalu u Meksiku, u borbi za treće mesto. Francuzi su slavili sa 4:2. Dešan nema problema sa kaznama, ali je štoper Umtiti upitan zbog lakše povrede. Ostali su spremni da uvedu “galske petlove” u još jedno finale Mundijala.

Belgija: Korak deli “crvene đavole” do najvećeg uspeha u istoriji

Svi su znali i pre Mundijala sa kako snažnom ekipom Belgija raspolaže. Ali i na Evropskom prvenstvu je bilo tako, pa su rezultati bili daleko od očekivanih. Sada su načinili iskorak i pod vođstvom selektora Roberta Martineza stigli su među četiri najbolje selekcije sveta. Da bi se našli u polufinalu morali su kući da pošalju jedan Brazil, a to je, sam po sebi, rezultat vredan pažnje. “Crveni đavoli” su svoj Vaterlo izbegli u osmini finala. Bili su prežaljeni posle vođstva Japana od 2:0 u 55. minutu, ali su uz malo sreće, ali uz više umeća, preokrenuli u poslednjim sekundama na 3:2 i tako ukrasili jednu od najboljih utakmica do sada na Mundijalu. Ni naredna, protiv Brazila, nije bila slabija. Belgijanci su blistali u prvih 45 minuta, a onda su pohrlili u krila golmanu Kurtoi, koji ih je odbranio od nasrtljivih “karioka” i ekspedovao u polufinale, ostavivši Nejmara i društvo u suzama. Kao i milione Brazilki, što nas je posebno potreslo. Uglavnom, Belgija ima priliku da po prvi put u svojoj fudbalskoj istoriji igra meč za titulu šampiona sveta i verujemo da je neće tako lako ispustiti. Problem za Martineza je izostanak velikog radnika Menijea, koji ima kartone, ali je ulazak Čadlija i Felainija protiv Japana njemu doneo još nekoliko mogućnosti, pa su protiv Brazila na klupi bili Mertens i Karasko. Tomas Menije je važan šraf na sredini i jedini koji može da parira N'Golo Kanteu u trci, pa će biti zanimljivo da se vidi šta će selektor Belgije preduzeti da se to što manje oseti na terenu. Belgija nije izgubila već 24 uzastopna meča, ali sada igra onaj najvažniji, meč za finale prvenstva sveta.

Naš predlog:

Čim neka ekipa dogura do polufinala Mundijala, ne može da bude autsajder ni protiv koga. U duelu Francuske i Belgije nema favorita, po nama, mada su kladionice morale da odrede svoje koeficijente. Shodno važnosti meča, ne očekujemo da ekipe porle ka protivničkom golu od prvog minuta, ali bi jedan gol, u bilo čijoj mreži, sigurni smo napravio pravi spektakl. Verujemo, ipak, da ove dve selekcije ne umeju da igraju na 0:0, zato, kao prvi predlog, preporučujemo igru gol-gol. Pored toga, za one koji vole da pogađaju konačne ishode, savetujemo jedan x posle 90 minuta, a ako treba pogađati strelca, nama je Antoan Grizman uvek prvi izbor.

Dakle, kladionice više veruju u Francuze. U 10Bet trijumf “trikolora” plaća se 2.50, dok je naš predlog, remi, 3.25. Za pobedu Belgijanaca 10Bet nudi kvotu 3.10. Ako se ostvari naše predviđanje i obe ekipe poslignu bar po gol, kladionica 10Bet daje koeficijent 1.80, a za gol Antoana Grizmana očekuje vas kvota 2.75.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.