Tip dana: Sanderjiske – Olborg: Meč u kome skoro uvek pobeđuje gost!

Još se nije ni završilo Svetsko prvenstvo u Rusiji a već polako kreću evropske lige. Prva od njih je Danska a za vas smo ovog puta izdvojili jedan vrlo zanimljiv duel između Sanderjiska i Olborga koji su prošlo prvenstvo završili na sredini tabele. Ono što je posebno zanimljivo za ovaj meč je činjenica da ovde skoro uvek pobeđuje gostujuća ekipa!

Sanderjiske: Pre tri godine istorijski plasman u Ligu Evrope

Sanderjiske je poslednjih godina postao stabilan prvoligaš, s tim da su pre tri sezone čak uspeli doći i do drugog mesta na tabeli, što je dovelo i do istorijskog plasmana u Ligu Evrope. Ipak naredne dve sezone im to nije pošlo za rukom pošto su prošle godine ispali od Arhusa u doigravanju. Na klupi se zadržao mladi trener ali za razliku od njega koji se obavezao na vernost domaćinu to nisu uradili veznjaci Krun i Šil kao i napadač Ure. Kao pojačanja stigli su iskusni fudbaleri Absalonsen i Leder.

Sanderjiske je prošle sezone takođe prvi meč odigrao kod kuće i pogađate – izgubio!

Olborg : Pre četiri godine šampioni Danske, nakon toga četiri sušne godine

Što se tiče ekipe Olborga, oni su pre četiri godine osvojili titulu šampiona Danske, ali posle toga se nisu proslavili pošto su nakon toga četiri godine zaredom ostali i bez plasmana u Evropu, i ono što je vrlo zanimljivo skoro uvek prvenstvo završavali na petom mestu koje je prvo mesto od prvog koje ne garantuje plasman u Evropu. Tako je bilo i prošle sezone kada su regularni deo prvenstva završili na petom mesto, a onda su to mesto samo i potvrdili u doigravanju za prvaka Danske i ono po čemu su bili posebno prepoznatljivi su očajne partije na gostovanjima.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno za promenu trenera pa će ovu ekipu i dalje predvoditi proslavljeni danski fudbaler Morten Vighorsti koji će imati zadatak da svoju ekipu vrati u vrh danskog fudbala. Međutim mnogi su skeptični kada je to u pitanju zato što ovaj klub nije u letnjem prelaznom roku do sada doveo nijednog fudbalera?!

Ono što je posebno zanimljivo kada su međusobni mečevi u pitanju je da je u poslednjih deset mečeva ove dve ekipe čak sedam puta pobedu odnela gostujuća ekipa!

Naš predlog:

Obzirom da je početak sezone, i da timovi još traže svoju formu sve ukazuje na X ili eventualnu pobedu gosta uz mali broj golova, 0-2, zbog tradicije tako da treba probati sa duplom šansom koju kladionica Unibet plaća kvotom 1.48.

Meč se igra u petak od 20:15h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.