Tip dana: Jang Bojs – Grashopers: Šampion protiv najtrofejnije ekipe u Švajcarskoj!

Ovog vikenda je počelo prvenstvo u Švajcarskoj a već u prvom kolu imamo meč između prošlosezonskog šampiona i najtrofejnijeg kluba Švajcarske – Jang Bojs na jednoj, a Grashopers na drugoj. Iako je gost najtrofejniji tim u svojoj zemlji prošlu sezonu je završio na pretposlednjem mestu na tabeli, dok je domaćin trijumfalno završio prvenstvo na prvom mestu sa čak 15 bodova više od favorizovanog Bazela. Jang Bojs želi da odbrani titulu prvaka dok Grashopers želi da se vrati na mesto koje mu pripada, a to je sam vrh švajcarskog fudbala. Sva je prilika da ćemo gledati dosta zanimljiv meč, gde će “prštati” na sve strane iako je početak prvenstva. Meč počinje u 16 časova.

Jang Bojs – Prva titula posle 22. godine, može li ovaj tim do odbrane iste?

Domaćin je prošlu sezonu završio trijumfalno i osvojio 12. titulu u istoriji, ali prvu od 1986. godine. Ono zbog čega im je titula bila još draža je činjenica da su imali čak 15 bodova više od drugoplasiranog Bazela, ali i to da su istom klubu prekinuli osmogodišnju dominaciju u švajcarskom prvenstvu. Sezona po Jang Bojs bi bila još bolja da su u finalu Kupa savladali Cirih, ali se to ipak nije desilo što ne umanjuje njihov veliki uspeh u prvenstvu. Ono što bi mogao da bude veliki problem za tim iz Berna ove sezone je to što je trener Huter prešao u Ajntraht iz Frankfura a upravo ovog čoveka mnogi označavaju kao tvorca uspeha ekipe iz Berna. Međutim i njegov naslednik Seone je prošle sezone sa Lucernom osvojio sjajno treće mesto što je bila odlična preporuka za čelne ljude time iz Berna.

Grashopers – Može li posrnuli velikan da se uzdigne iz pepela i uključi se u borbu za titulu?

Za razliku od svojih rivala iz Berna, Grashopers je imao još jednu očajnu sezonu. Naime, oni su prvenstvo završili na tek pretposlednjem mestu, sa samo četiri boda više od tima koji je napustio najjači švajcarski rang. Ipak, uprava kluba je odlučila da ne promeni trenera Finka, koji je ruku na srce tim preuzeo tek pet kola pre kraja prvenstva pa i nije bilo dovoljno vremena za neku ozbiljniju procenu.
Bez obzira na sve, uprava od Finka traži da vrati ekipu tamo gde joj je mesto, jer je prosto neobično gledati slavni Grashopers koji je čak 27 puta osvajao trofej namenjen šampionu zemlje kako se grčevito bori za opstanak do zadnjeg kola. Tim je letos napustio naš Milan Vilotić, a što se tiče novih fudbalera najviše se očekuje od fudbalera Evertona na pozajmici u Grashopersu Tarašaja kao i novopridošlog Holhauzera koji je sa dosta uspeha prethodne četiri godine nastupao za Austriju iz Beča.

Naš predlog

Jang Bojs ulazi u novu sezonu sa jasnom željom a to je odbrana titule. Iako ima slavnu istoriju, Grashopers ipak više nije ista ona ekipa od pre, i biće jako teško od njih očekivati ozbiljniji otpor timu iz Berna koji je i na papiru dosta jači sastav. Iako je nekako najrealnije da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1,44, ipak vam predlažemo da probate sa igrom 0-3 gola koju kladionica 10bet plaća sa sjajnom kvotom 2,3o. Razlog za ovo je to što je ovo prvi meč ove sezone i za jednu i za drugu ekipu, a i činjenica da će Grashopers učiniti sve da sačuva svoj gol jer bi u ovom trenutku i bod bio veliki kao kuća za  posrnulu ekipu iz Ciriha. Za one nešto hrabrije, savetujemo vam da probate sa igrom od 0-2 koju kladionica 10bet plaća sa sjajnom kvotom 4.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.