Tip dana: Malme – Norčeping: Šampionu u glavama samo Kluž, to je šansa za goste

Derbi meč 16. kola švedske elitne divizije igra se između aktuelnog šampiona Malmea i trećeplasiranog Norčepinga. Obe ekipe su u dobroj seriji rezultata, pa treba očekivati kvalitetnu utakmicu.

Malme: Titula baš daleko, ali grupna faza Lige šampiona nije

Veliku pobedu ostvario je aktuelni prvak Švedske na gostovanju u Rumuniji. Malme je u prvom meču slavio pobedu nad Klužom od 1:0, golom Strandberga, pa ima veliku šansu da se domogne trećeg kola, gde ga čeka bolji iz okršaja Ludogoreca i mađarskog Videotona. Pomalo je ovaj rezultat iznenadio, jer Malme nije blisato od početka prvenstva, pa je posle polovine tek na šestom mestu, sa 11 bodova zaostatka za vodećim AIK-om iz stokholmskog predgrađa Solne. Takva prednost je velika, mada su iznenađujući rezultati u ovoj ligi više nego česti. Računajući domaće prvenstvo i evropske kvalifikacije Malme je osam utakmica bez poraza, a da nije prosuo mnogo bodova na svom terenu, i to uglavnom sa slabijim rivalima, bolje bi stajali na tabeli. Njihove ambicije u nastavku šampionata uslovljene su učinkom u Evropi, ukoliko ne uspeju da se domognu grupne faze jednog od kupova, sigurno da će želeti da izbore izlazak na evropsku scenu i za narednu sezonu, a za to će im ttrebati pobede.

Norčeping: Uhvatili su zalet, sada je borba za tron izvesna

Na početku sezone malo ko je računao sa ovom ekipom kao potencijalnim pretendentom za titulu. U prvom planu bili su AIK, Malme, Đurgarden, ali je Norčeping stabilnom formom pre prekida prvenstva zbog Mundijala, ali i nakon nastavka, dospeo visoko na tabeli sa željom da tu i ostane, ako ne i ode stepenik više. Trenutno dele drugo i treće mesto sa Hamarbijem, obe ekipe imaju po 30 bodova, a vodeći AIK im beži tri boda. Odlično igraju na svom terenu, gde su od osam utakmica čak sedam rešili u svoju korist. Nisu loši ni na gostovanjima, pa su na šest dosadašnjih samo jednom poklekli. Nisu poraženi u zvaničnim utakmicama još od kraja aprila, kada ih je iznenadio Treleborgs na njihovom terenu. Poslednja dva meča su dobili, oba kući, pošto su pobedili Haken i Elfsborg. nemaju izrazitog golgetera, a najbolji strelci su im Karlson sa pet i Holmberg sa četiri gola.

Naš predlog:

Tradicija kaže da u međusobnim okršajima obično pobeđuje gost. tako je bilo u poslednja tri odmeravanja snaga. Međutim, Malme je mnogo uspešniji jer je dobio četiri od prethodnih pet duela. Smatramo da će Malme više razmišljati o Klužu, a da će Norčeping to umeti da iskoristi. Učešće AIK-a i Malmea u Evropi, ostavlja šansu za Hamarbi i Norčeping da naprave nešto na domaćem tlu, a pošto se radi o dobrim ekipama, to je itekako moguće. Zato mislimo da je dupla šansa na goste odličan predlog, koji je dobro plaća.

Mada je po kladionicama Malme favorit, pa je u Unibetu kvota na nihovu pobedu 1.75. Remi se ceni sa 3.80, a pobeda gostiju 4.60. Ko hoće da igra na golove neka pokuša sa GG, jer verujemo da će se mreže tresti na obe strane. Kvota u Unibetu na gol-gol je 1.58, a za 3+ iznosi 1.64. Naš tip, DŠ x2 u Unibetu je odličnih 2.12, vredi pokušati.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.