Tip dana: Kopenhagen – Olborg: Višestruki prvak Danske protiv ekipe koja ima maksimalan učinak do sada!

U derbi susretu trećeg kola najbolje danske lige sastaju se višestruki prvak ove zemlje, Kopenhagen, koji je u prva dva kola upisao jednu pobedu i jedan remi i ekipa Olborga, koja uz novajliju Vendajsela zasad jedina ima maksimalan učinak u prvenstvu i nalaze se u sjajnoj formi na startu prvenstva. Što se tiče međusobnih mečeva Kopenhagena i Olborga u prošloj sezoni, u oba navrata su slavili domaćini, dok su godinu dana ranije oba puta odigrali nerešeno. Meč počinje u 18 časova.

Kopenhagen – Može li tim iz prestonice do nove šampionske titule?

Domaći tim trenutno zaostaje samo tri boda u odnosu na drugoplasirani Olborg i želi što pre da pretekne ovaj tim na tabeli kako bi se ravnopravno uključio u trku za šampionsku titulu što je želja svih u klubu. Veliki šok za sve je bio poraz Kopenhagena u prvom kolu na svom terenu od ekipe Horsensa, ali su se nakon toga iskupili i u gostima savladali Hobro sa ubedljivih 3:0. Što se tiče Lige Evrope, može se reći da je višestruki prvak Danse gotovo prebrinuo sve brige oko plasmana u treće kolo pošto je pobedio islandski Stjarnan sa 2:0 u gostima, pa neće imati težak posao u revanšu koji je na programu u četvrtak, što znači da će u potpunosti biti fokusiran za ovaj meč. Prošlu sezonu je Kopenhagen završio tek na četvrtom mestu što je bilo iznenađenje na sve, ali je pružao solidne partije u Ligi Evrope gde je zaustavljen u šesnaestini finala od Atletika. Treba dodati i to da je tim značajno oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu pošto su klub napustili Pavlović, Matić ali i golman Olsen koji je nedavno potpisao za Romu u transferu vrednom 12 miliona evra čime je obezbeđen budžet za pojačanja koja tek trebaju da stignu u Kopenhagen.

Olborg – Nastavak odlične serije ili vraćanje u realnost?

Gost na ovom meču pruža jako dobre partije u dosadašnjem delu danskog prvenstva i nalazi se na deobi prvog mesta.  Ono što je jako bitno je da su u prošlom kolu pobedili aktuelnog prvaka Miđulanda rezultatom 2:1 i na taj način svima pokazali da se na njih treba i te kako ozbiljno računati ove sezone.  Olborgu je Evropa prošle godine izmakla pošto su šampionat završili na petom mestu, ali upravo to im je u ovom trenutku veliki plus jer su fokusirani samo na jedno takmičenje što potvrđuje odličan start ove ekipe. Trener Vigorst se opredelio na uglavnom defanzivnu igru gde se čeka greška protivnika i to je za sada dalo dosta dobre rezultate. Treba napomenuti naravno i da ova ekipa igra fantastične kontranapade, verovatno i najbolje u ligi. Ono što je loša stvar po gostujući tim je da su još uvek povređeni defanzivci Pedersen i Kristensen, ali to se do sada nije osetilo u igri ovog tima pošto su primili samo jedan gol.

Naš predlog

Bez obzira što je ekipa Olborga odlično otvorila prvenstvo i što je trenutno na deobi prvog mesta na tabeli, ubeđeni smo da Kopenhagen neće dozvoliti sebi da dva puta zaredom izgubi na svom terenu. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1,66. Takođe, ovo je jedan od onih mečeva na kom treba očekivati golove, pa vam toplo preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1,86. Za one nešto hrabrije, savetujemo vam da pokušate sa igrom 1/1 pošto smo sigurni da će domaćin od prvog minuta krenuti svim raspoloživim silama na Olborg, i da će želeti što pre da dođe u vođstvo. Za ovu igru vas čeka sjajna kvota od 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.