Tip dana: Spartak Trnava – Legija: Poljski šampion ide na sve ili ništa!

Utorak je dan biti ili ne biti za poljsku Legiju. Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona bi mogao biti veoma interesantan i zanimljiv, zato je što za favorita uoči prve utakmice važila ekipa Legije, ali je Spartak iznenadio u tom duelu i iskoristio sve probleme poljske ekipe, te došao do pobede 2:0 koja im sada daje veliku priliku da se domognu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i susrete sa Crvenom zvezdom. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona slovački šampion je dosta teško izbacio ekipu Zrinjskog, dok je gost bez većih problema izbacio Kork. U domaćim prvenstvima su obe ekipe odigrale po dva kola i imaju isti učinak od po jednog trijumfa i jednog poraza.

Spartak Trnava – Može li šampion Slovačke da se izbori sa pritiskom koji donosi ovaj meč?

Za prvaka Slovačke je ovo velika prilika koju su sami sebi stvorili odličnom igrom i pobedom u prvom duelu u gostima i to sa 2:0. Čini se da je tim iz Trnave maksimalno iskoristio to što je rival u prvom meču imao velikih problema sa povređenim fudbalerima. No, ništa ovde nije rešeno i sigurno je da će gost u ovom meču ići na pobedu, a ono što bi moglo da raduje sve navijače Spartaka iz Trnave je činjenica da su počeli bolje da igraju u prvenstvu gde su posle poraza u prvom kolu od Senice u prošlom kolu savladal Zlate Moravce na svom terenu sa 1:0. Ono što svakako treba napomenuti je to da su prvaci Slovačke igrali u potpuno izmenjenom sastavu, kako bi sačuvao ekipu za ovaj revanš koji je u Slovačkoj već okarakterisan kao meč godine. Pitanje je da li će tim Spartaka moći da se u potpunosti izbori sa tim pritiskom.

Legija – Može li tim iz Varšave do velikog preokreta i duele sa Crvenom zvezdom?

Legia nije na najbolji način počela ovu sezonu i opravdanje se za sada traži u velikom broju bolesnih igrača, što se posebno osetilo u prvom meču sa Spartakom. Međutim, nije se to osetilo samo u prvom meču između ove dve ekipe, već i u finalu Superkupa protiv Arke kao i šokantnog poraza od Zaglebja na svom terenu na otvaranju poljskog prvenstva. Treba dodati da je ovaj tim bez većih problema prošao Kork u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ipak protivnik nije bio po meri pa je bilo teško proceniti koji su krajnji dometi ove sjajne ekipe. Proteklog vikenda su zabeležili prvu pobedu u prvenstvu pošto su bili bolji od Korone, iako su na gostima gubili sa 1:0 ali su na kraju uspeli da preokrenu rezultat i pobede sa 2:1. Ovo bi mogao biti nagoveštaj početka jedne lepe serije koja bi vrlo lako mogla da se nastavi već u Trnavi. Pitanje je da li će to biti pobeda koja je dovoljna za prolaz dalje, ali u svakom slučaju ne treba otpisivati poljskog šampiona. ipak pobjeda u drugom kolu na gostovanju kod Korone sa 2:1 i to ovoga puta nakon što su prvi primili gol. U drugom poluvremenu su preokrenuli rezultat i to bi mogao biti veliki podstrek za duel u Trnavi. U svakom slučaju, treba očekivati da ekipa iz Varšave krene na sve ili ništa.

Naš predlog

Kada su ovakvi mečevi u pitanju iskustvo je nešto na šta bi uvek morali da obratimo pažnju. Iako ekipa Spartaka iz Trnave ima odličan rezultat iz prvog meča, ne treba očekivati da će gost da se preda, već će svim snagama pokušati da pobedi i ostane u trci za Ligu šampiona što je jedan od ciljeva tima iz Varšave za ovu sezonu. Predlažemo vam da odigrate čistu 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 2.20. Takođe, očekujemo na ovom meču golove pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2,16. Za one nešto hrabrije predlažemo vam da probate sa igrom 2/2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.