Tip dana: Trakai – Partizan: Gol crno-bele sigurno vodi dalje!

U revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona srpski vicešampion Prtizan igraće u Litvaniji protiv domaćeg Trakajia. Crno-beli nose prednost od 1:0, koju su stekli u prvoj utakmici, što bi, po svemu sudeći, trebalo da bude dovoljno.

Trakai: Litvanci moraju da napadnu, ali, da li umeju?

Videli smo u Humskoj pre sedam dana jednu organizovanu i čvrstu ekipu koja zna šta radi. Međutim, isključenje neopreznog Vorobjovasa u 57. minutu, u potpunosti je preokrenulo situaciju na terenu. Odbrana Trakaija se povijala pred aletima Partizana, pa na kraju Litvanci mogu da budu prezadovoljni sa samo jednom loptom u mreži, sasvim solidnog golmana Švedskauskasa. Jeste da su gol dali samo sebi, ali su crno-beli priredili reviju promašaja svojim ljutim navijačima u poslednjih 20 minuta. Trakai je igrao već dva kola kvalifikacija. U pretkolu je bio uspešniji od velškog Druidsa (1:1, 1:0), a u prvom kolu od kazahstanskog Irtiša (0:0, 1:0). Odmah u oči upada da primaju veoma malo golova, na prve četiri utakmice samo jedan, pa u tom svetlu i treba gledati na trijumf Partizana, koji onda ne izgleda minimalan. Sad će Litvanci morati da napadnu, dakle, da se otvore, pa ćemo videti koliko su onda čvrsti u odbrani. Njima ofanziva nije glavna preokupacija, pa smatramo da ni sada neće krenuti grlom u jagode, već će strpljivo čekai neku šansu i eventualni kiks odbrane beogradskog tima.

Partizan: Valjak mora da popravi realizaciju, inače…

Dve uzastopne minimalne pobede upisali su crno-beli. Kada se tome doda poraz od Radnika, takođe minimalna, ispada da su na tri utakmice puleni Miroslava Đukića postigli ukupno dva gola, a protivnici nisu bili fudbalska elita, naprotiv. Radnik, Dinamo i Trakaji, ne bi trebalo da budu merilo Partizana, pogotovo ako su istinite najave iz kluba da po svaku cenu žele da vrate titulu u svoje vitrine. Sa ovavim izdanjima, teško…No, moguće da su napadači, ali i ostali prvotimci ispunili kvotu promašaja na utamicama sa Litvancima i Vranjanacima. Prosto je neverovatno koliko su odličnih prilika Rikardo, Ožegović, Suma, Pantić, Zdjelar, Đerlek, Ivanović, Miletić i ostali propustili u tih 180 i kusur minuta. Trener Miroslav Đukić na volšeban način uspeva da ostane na klupi i pored horskih povika sa tribina da napusti Partizan, ali još neki neplanirani kiks mogo bi da bude koban i po njega. Sumnjamo da se tako nešto može desiti u Litvaniji, ali su odavno prašla vremena kada su naši klubovi bezbrižno putovali na Baltik, još dok se ova zemlja nalazima u sklopu moćnog SSSR-a.

Naš predlog:

Gledajući rezultate ove dve ekipe u poslednje vreme, predlog se sam nameće, a on je 0-2 gola na meču. Jednostavno, ne vidimo neku goleadu na Baltiku ni u revanšu. Istina, moguće je da će se domaćin okuražiti i krenuti ofanzivinje ka golu Vladimira Stojkovića, ali smo sigurni da bi u tom slučaju crno-beli umeli da kazne takvu avanturu.

Dakle, prvi naš predlog za ovaj meč je 0-2 gola, a kladionica 1xbet nudi kvotu 1.82, za tu igru. Pobeda Partizana u ovoj kladionici se procenjuje kvotom 1.63, remi je 4.04, a trijumf domaćina 5.65. Ko voli da “gađa” prelaze, preporučujemo mu x/2, koji u 1xbet iznosi 4.40.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.