Tip dana: Hamburg – Holštajn Kil: Premijera domaćina u drugoj ligi!

Ovim mečom poćinje sezona u nemačkoj drugoj ligi, popularnoj “Cvajti”. Simbolika je da se sastaju Hamburg koji nikada nije ispao iz Bundeslige (do ove godine) i Kil koji se nikada nije plasirao u Bundesligu, iako su prošle sezone bili dosta blizu tog ostvarenja pošto su sezonu završili na trećem mestu pa su imali priliku da u baražu obezbede ulazak u elitni rang ali je Volfsburg bio bolji u oba meča. Šta tek reći za HSV koji je potpuno razočarao i po prvi put u svojoj bogatoj istoriji ispao iz Bundeslige. Meč počinje u 20 časova i 30 minuta.

Hamburg: Da li će se HSV ekspresno vratiti u prvu ligu?

Sam podatak da je Hamburg prvi put prošle sezone ispao u niži rang takmičenja dovoljno govori o tome koliko je to zapravo bila loša sezona po HSV. Ovaj tim će učiniti sve da se ekspresno vrati u ligu. Tokom leta došlo je do rezova u ekipi ali ovaj tim nije toliko slabiji u odnosu na prošlu sezonu bez obzira što je sada u drugoj ligi. HSV je zadržao igrače poput Kostića, Ekdala, Papadopulosa, Holtbija što je svakako ogroman plus za ovu ekipu i znak da žele što pre da zasednu na vrh tabele i da tu i ostanu do kraja šampionata. Ono što svakako može da raduje sve navijače ovog kluba je to da je ekipa HSV-a odlično igrala na pripremnim utakmicama i da nisu zabeležili nijedan poraz! Bolji su bili od Monaka, Stouka, Rapida iz Beča i dva puta od ekipe CSKA iz Moskve. Ova imena dovoljno govore o tome da je HSV zadržao kostur tima i da ne bi trebalo da ima većih problema oko ovog meča, ali i oko povratka u Bundesligu.

Holštajn Kil: Može li ova ekipa konačno do Bundeslige?

Ovo je druga uzastopna sezona za fudbalere Kila u Cvajti, i ono što je posebno zanimljivo je da su gotovo cele prošle sezone bili na jednom od prva tri mesta, iako su samo godinu ranije igrali treću ligu. Da je bilo malo više sreće u pojedinim mečevima mogli su i do drugog mesta, ali posle izborene treće pozicije i dvomeča sa Volfsburgom bilo je jasno da će ova simpatična ekipa teško moći do Bundeslige. Treba dodati da su i u tim mečevima prikazali poprilično dopadljiv fudbal, ali ipak je nedostajalo kvaliteta za nešto više. Ono što je cilj za ovu sezonu biće ponovo plasman u sam vrh tabele i napad na najjači rang u nemačkom fudbalu, ali treba dodati i to da će im biti dosta teže pošto je Cvajta izuzetno kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu.

Naš predlog:

Ekipa Hamburga ulazi u ovu sezonu kao najveći favorit za ulazak (povratak) u Bundesligu. Kil će teško moći da ponovi sezonu iz prošle sezone, ali ne treba zaboraviti da ova ekipa igra ofanzivan i dopadljiv fudbal. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1,71. Takođe, očekujemo da će na ovom meču biti dosta golova pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1,83. Za one nešto hrabrije, predlažemo da na ovom meču pokušaju sa igrom 4+ koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 3,15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.