Derbi dana: PSŽ – Monako: Superkup Francuske uvertira za početak sezone!

Ovom utakmicom Superkupa između PSŽ-a i Monako zvanično počinje nova sezona u Francuskoj. Inače, finale ovog meča se igra u kineskom gradu Šendženu. Ove dve ekipe su se za isti trofej borile i prošle godine što dovoljno govori da su u pitanju dva trenutno najbolja francuska kluba. Zanimljiv podatak je da su sva četiri prošlosezonska meča završena pobedom PSŽ-a.

PSŽ – Cilj je jasan, titula u prvenstvu i borba za trofej u Ligi šampiona!

Iako je prošle godine ekipa iz Pariza osvojila sve što se može osvojiti u Francuskoj, zbog eliminacije u osmini finala Lige šampiona od Reala iz Madrida ceh je platio trener Emeri. Na njegovo mesto došao je Tuhel, i pred njim je uz sada već standardne trofeje u prvenstvu i Kupu, uprava postavila za cilj i trofej koji svi toliko čekaju u Parizu, ali do čega do sada nisu došli i pored ogromnih ulaganja, trofej Lige šampiona!
Što se tiče dolazaka, u klub je ovog leta stigao legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon, dok su klub napustili Mota i Pastore pa se može reći da su “sveci” sačuvali kostur tima.
Ono što je vrlo bitno pred ovaj meč za prvi ovosezonski trofej je činjenica da će tim iz Pariza najverovatnije nastupiti bez nekoliko važnih prvotimaca kao što su Kavani, Alveš, Mbape, Nejmar, Menije, Kimpembe što bi moglo da predstavlja veliki hendikep po ovu sjajnu ekipu.

Monako – Može li tim iz Kneževine da se ozbiljnije umeša u borbu za titulu?

Ekipa Monaka je prošle godine zaostajala čak 13 bodova za prvoplasiranim PSŽ-om ali ono što je najvažnije je da su uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona u kojoj su prošle sezone potpuno podbacili. Zanimljivo je i da su oba finala francuskih Kupova izgubili od iste ekipe, pa i to da su prošle godine čak četiri puta poraženi od protivnika na ovom meču. Ambicija ekipe u ovoj sezoni je da se ozbiljnije uključi u borbu za trofej u prvenstvu, ali pre svega da ostvari ozbiljniji rezultat u Ligi šampiona, za početak, makar da se plasira u osminu finala.
Ovog leta je tim napustilo dosta fudbalera među kojima su sjajni Lemar, Mutinjo i Fabinjo čije odlaske će teško nadomestiti ostali fudbaleri. Za sada je najveće pojačanje sjajni ruski reprezentativac i doskorašnji fudbaler CSKA iz Moskve Golovin, ali je vrlo verovatno da će on dobiti poštedu u ovom meču zbog Mundijala. Isto se očekuje i za Falkaa, Subašića i Sidibea.

Naš predlog

Oba tima ulaze oslabljeni u ovaj meč, ali nema sumnje da treba očekivati zanimljivu utakmicu sa dosta golova. I pored toga što u ovaj meč ulazi značajno oslabljen, smatramo da je PSŽ favorit i u ovom meču. Predlažemo vam da odigrate 1 kog kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,72. Takođe ovo je meč na kom se očekuju golovi pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,50. Ono što bi mogao da bude odličan predlog kada je ovaj par u pitanju je da PSŽ daje gol u prvom i u drugom poluvremenu, dakle DI1+II1+ što kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2,18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.