Derbi dana: Hal – Aston Vila: San o Premijer ligi pretočiti u javu

Teško  je izdvojiti najveći derbi prvog kola Čempionšipa, ali je okršaj Hal Sitija i Aston Vile, sigurno jedan od najzanimljivijih.

Hal: “Tigrovi” pregrmeli kritičnu fazu, da li je vreme za povratak?

Da odmah odgovorimo na pitanje iz naslova – teško. Posle ispadanja iz Premijer lige Hal nikako da ustali formu i da ozbiljnije konkuriše za povratak. Imali su “tigrovi” u prošloj sezoni nekoliko dobrih serija, kada su pobeđivali, ali su isto tako upadali u krize kada pobedu nisu zabeležili po čitav mesec. Naravno, u Čempionšipu je uvek teško unapred nekog proglasiti favoritom, ili autsajderom, to je, poznato je odavno, najjača druga liga na svetu, a mnogi smatraju da je po kvalitetu šesta na planeti, odmah iza liga ” petice”. U Hal su ovog leta stigli Ris Burki iz Vest Hema, nekad jedan od najvećih potencijala u engleskom fudbalu, ali momak koji nikako da se dokaže, kao i Srbin iz Francuske, David Milinković, koji zvanično stiže iz italijanske Đenove, mada je prošlu godinu proveo nešto severnija od Hala u Škotskoj, u ekipi Hartsa iz Edinburga.

Aston Vila: Da li će se u Birmingemu naredne sezone gledati Premijer liga, najviše zavisi od Vile

Desilo se ono što ni u najgorem snu nisu mogli da sanjaju ljubitelji fudbala u drugom po veličini gradu u Engleskoj. Birmingem je ostao bez premijerligaša! Mada je rivalitet Vest Broma, Vile i Birmingema veliki, niko se nije obradovao ovakvom epilogu. Prvi je Birmingem morao rang niže, onda je Aston Vila stigla u Čempionšip, da bi se od ove sezone njiam pridružio i Vest Bromvič Albion, koji je ispao iz elite. Realno, Birmingem nema kvalitet za povratak, VBA mora da prođe katarzu, a Vila nije uspela prošle sezona, dakle ispucala je promašaj, pa je vreme za pogodak. Sigurno da je neuspeh u baražu protiv Fulama ostavio traga na Aston Vilu. Za dve sezone u drugom rangu potrošili su ogroman novac, a nisu ispunili cilj. Sada su morali da prodaju neke važne igrače, otišao je Luis Graban, verovatno će i Džek Griliš, a sa pozajmice su povučeni Gil, Amavi i Golini. Kada se zna da su Teri i Haton bliži penziji nego ozbiljnom fudbalu, situacija nije baš ružičasta ni u Vili.

Naš predlog:

Nešto nagažati oko pobednika bilo bi uzaludno, s obzirom da se radi o prvom kolu. Iznenađenja su veoma česta, a svi se nadamo da ćemo gledati pravu “englesku” utakmicu, neizvesnu do poslednjeg zvižduka. Vila je igrala mnogo bolje u pripremnom periodu, pa je zato favorit po kladionicama. U kladionici 1xbet pobeda Hala plaća se 2.94, remi je 3.26, dok je trijumf Vile procenjen kvotom 2.69. Mislimo da neće biti mnogo golova, čak je najrealnije 0-2, iako je prvo kolo bilo ekstremno efikasno. U 1xbet kvota na 0-2 gola iznosi 1.75. Preporučujemo i “gađanje” iks na poluvremnu. Kladionica 1xbet na Px daje koeficijent 2.05.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.