Tip dana: Nordsjeland – Partizan: Crno-beli iz tunela grabe ka slabašnoj svetlosti

Fudbaleri Partizana pokušaće da se preko danskog Nordsjelanda probiju do plej of runde za plasman u Ligu Evrope, gde će ih, najverovatnije, očekivati turski Bešiktaš.

Nordsjeland: Ima li nešto trulo u državi Danskoj?

To je ustvrdio kraljević Hamlet u čuvenoj Šekspirovoj drami, ali tako nešto odavno ne važi za ovu skandinavsku zemlju, jednu od najuređenijih i najboljih za život na svetu, ali ni za danski fudbal, koji krupnim koracima grabi napred. Nordsjeland je tim iz gradića Faruma, predgrađa Kopenhagena, a može se podičiti i jednim učešćem u Ligi šampiona, nakon osvojene titule 2012. godine. Prošle sezone su zauzeli odlično treće mesto, plasirajući se iza šampiona Midtjilanda i Brondbija, a ostavivši iza sebe i jedan FC Kopenhagen. U nedelju se Nordsjeland nije proslavio u Brondbiju i lako je položio oružje pred protivnikom našeg Spartaka. U tom meču trener Nordsjelanda Hjulmand nije mogao da računa na najboljeg igrača, vezistu Matijasa Jensena, a sva je prilika da ga neće biti ni protiv Partizana, bar u prvoj utakmici. Prvenstvo Danske počelo je prvo ovog leta, pa se može reći da su timovi iz ove zemlje u optimalnoj formi. Nordsjeland je upisao pobedu, remi i, već pominjani, poraz od Bronbija. Što se takmičenja u Evropi tiče, izbacili su irski Kliftonvil sa dve pobede (1:0, 2:1), a i švedski AIK iz stokholmskog predgrađa Solne (1:0,1:0). Ako nešto posebno treba istaći o ovom timu, to je činjenica da veliku pažnju posvećuju mladim fudbalerima, koji jako rano dobijaju šansu u prvom timu.

Partizan: Bata Mirković preuzeo kormilo, a more nikad nemirnije

Slučaj je hteo, ili je možda namera u pitanju, da svoje vatreno krštenje kao trener, nekadašnji as Partizana, Zoran Bata Mirković, ima u ovoj, za crno-bele, izuzetno važnoj utakmici. Možda je tako i bolje, ako Partizanu može da pomogne šok terapija, najbolje ju je primeniti u važnoj utakmici. Iz tabora srpskog vicešampiona najavljivali su da je prioritet vraćanje šampionske titule u ovoj sezoni, ali posle neubedljivog starta u Super ligi Srbije, tako nešto ne izgleda mnogo realno. U prva tri kola crno-beli su pobedili samo novajliju Dinamo iz Vranja, a izgubili su od Radnika i remirizali protiv Mladosti. A za 270 i kusur minuta, postigli su samo jedan, i slovima, jedan gol! Ni u Evropi nije bilo kao po loju. Crnogorski Rudar je preslab da bi bio neki reper, pobeđen je dva puta po 3:0, a protiv litvanskog Trakajia bilo je povuci-potegni, 1:0, 1:1. Taj revanš u Litvaniji bio je koban po trenera Miroslava Đukića, koji je pre toga “preživeo” i mnogo jače udarce, ali je čaša očigledno bila prepuna, pa ju je ta kap  prelila. Partizan neće biti komletan u Farumu. Zoran Tošić je operisan i predstoji mu duža pauza, a Sejduba Suma odrađuje crveni karton. Srećom, Gvinejac i nije u nekoj formi, pa se njegovo otsustvo neće mnogo osetiti. Za ovu utakmicu licencirana su i dva najnovija pojačanja, povratnik Milan Smiljanić, koji je već igrao protiv Mladosti i Goran Zakarić koji je stigao iz sarajevskog Željezničara. Da li će dobiti šansu u Danskoj, odlučiće Zoran Mirović.

Naš predlog:

Nordsjeland nema neku vatrenu podršku sa tribina svog stadiona u farumu. Partizanu neće biti teško da se izbori s tim, ali će mu problem predstavljati veštačka podloga, na kojoj se nisu najbolje snašli ni u Litvaniji. Kladionice smatraju da je danski tim blagi favorit. Na njihovu pobedu kladionica Unibet daje kvotu 2.40, remi je 3.15, a trijumf Partizana 2.95. Naš tim bi morao da pokuša da postigne bar gol, da bi u revanšu imao manje težak posao. Danci nisu toliko čvrsti u poslednjoj liniji, iako se to po rezultatima mečeva sa AIK-om ne bi moglo reći. Štoperi su dosta spori, ali ni Partizan nema neke brzance u napadu koji bi to iskoristili. Tim Nordsjelanda je opasan u napadu, pa je naš prvi predlog igra GG, dakle golovi na obe strane. U Unibetu za GG dobijate kvotu 1.75, a za 3+ 2.25.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.