Derbi dana: Mančester Junajted – Lester: Mogu li “đavoli” da ukrote “lisice”?

Ovog vikenda počinje najbolja liga na svetu – engleska Premijer liga. Sezonu otvaraju Mančester Junajted i Lester. Ono što je posebno zanimljivo je da se posle mnogo godina meč prvog kola igra u petak. Crveni “đavoli” su prošlu sezonu završili na drugom mestu, odmah iza gradskog rivala Mančester Sitija, dok su “lisice” na kraju bile devete. Junajted je igrao i finale FA kupa, u kom je poražen, a u prošlosezonskim mečevima ove dve ekipe Mančester je kod kuće slavio sa 2:0, dok je u drugom meču kada je domaćin bio šampion od pre tri sezone rezultat bio 2:2.

Mančester Junajted: Mogu li “đavoli” posle dosta vremena do titule šampiona?

Posle mnogo vremena, ovaj prelazni rok je protekao bez zvučnih pojačanja u Mančesteru, iako je u tim došao skupo plaćeni brazilac Fred iz Šahtjora, kao i Grant i Dalo. Međutim, ono čemu se Žoze Murinjo raduje je činjenica da su “đavoli” zadržali celu startnu postavu iz prošle sezone i da nije bilo nekih bitnijih odlazaka osim penzionisanja Majkla Kerika. Ipak, nije tajna da su se ovog leta u Mančesteru očekivale transfer “bombe”, pogotovu što je Junajted zaostajao za gradskim rivalom na kraju sezone čak 19 bodova. Nije prošla sezona bila dobra ni kada su evropska takmičenja u pitanju pošto je Junajted zaustavljen u osmini finala Lige šampiona. U finalu FA kupa “đavoli” su položili oružje pred Čelsijem koji je bio bolji rezultatom 1:0.
Što se tiče fudbalera na koje neće moći da računa Murinjo kada je ovaj meč u pitanju, lista je podugačka, a na njoj se nalaze Valensija, Dalo, Roho, Matić a poštedu bi vrlo verovatno trebalo da dobiju i fudbaleri Mančestera koji su nastupali na Mundijalu – Jang, Pogba, Felaini, Lingard i Lukaku.

Lester: Koliko mogu “lisice” bez svog najboljeg fudbalera u ovoj sezoni?

Kada je u pitanju senzacionalni prvak Engleske od pre tri sezone, oni su pružali dosta promenljive partije prošle sezone, gde su u jednom trenutku strahovali za opstanak, ali i bili u borbi za izlazak u Evropu. Sezonu su završili na solidnom devetom mestu i to zahvaljujući dosta boljim partijama u drugom delu sezone kada je ekipu preuzeo sjajni francuski stručnjak Puel. Pod njegovim patronatom su popularne “lisice” imali jednu sjajnu seriju, i nisu strahovale za opstanak u ligi, a u jednom trenutku su bili i jako blizu Liga Evrope. Ipak, na kraju – zlatna sredina.
Ono što bi mogao da bude veliki hendikep za tim Lestera ove sezone je to što su ostali bez svog dugogodišnjeg najboljeg fudbalera Rijada Mareza koji je potpisao za Mančester Siti u transferu vrednom 60 miliona funti. Takođe, ekipu su napustila i dva vrlo bitna pojedinca iz prošle sezone Hut i Dragović.
Što se tiče fudbalera koji su stigli u Lester ove godine prednjači Evans, Benković i kontroverzni napadač Gezal.

Naš predlog

Iako u klub sa Old Traforda nije stiglo neko preterano pojačanje, tim je sačuvao svoje glavne fudbalere, i gotovo da osim penzionisanja Kerika nije bilo nekih bitnijih odlazaka ove sezone. Sa druge strane ekipa Lestera je možda doživela i nenadoknadiv gubitak prodajom Mareza u Mančester Siti, tako da im vrlo verovatno predstoji slična sezona kao prošle godine. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,52. Takođe, ovo je jedan od onih mečeva gde bi moglo da bude dosta golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1, 96. Za one najhrabrije, preporučujemo vam da ne oklevate pa na ovom meču pokušajte i sa igrom I2+&4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 4,80!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.