Tip dana: Salcburg – Austrija: Bečlijama se ne piše dobro u Mocartovom gradu

Nekada je ovo bio najveći derbi austrijskog fudbala, međutim, poslednjih godina je Red Bul Salcburg znatno odmakao konkurentima u Austriji.

Salcburg: Liga šampiona u mislima, sad je trenutak

Šampion Austrije završio je najveći deo posla oko plasmana u plej of za Ligu šampiona, jer je u prvom meču pobedio makedonsku Škendiju sa 3:0. Istina, gostovanje u Tetovu nikako se ne može nazvati lakim, ali je stvarno teško očekivati da makedonski prvak sustigne i prestigne ovakvu prednost. Dva gola su “bikovi” postigli sa bele tačke, a još jedan gol, pored onog iz penala, postigao je korpulentni Izraelac Dabur. Na toj utakmici isključeno je najveće pojačanje Salcburga ovog leta, Zlatko Junuzović, igrač koji je stigao iz Verdera. U Salcburgu više ne igraju Duje Ćaleta-Car i Valon Beriša, možda i najbolji pojedinci u prošloj, istorijskoj, sezoni, kada su došli di polufinala Lige Evrope, izbacivši u nokaut fazi redom, Sosijedad, Dortmund i Lacio. U novom prvenstvu su odlično startovali i pokazali da ih samo titula interesuje. U oba meča su slavili lake pobede, ali im je plasman u Ligu šampiona prvi i glavni cilj. Pet puta nisu uspeli, dva puta ih je sprečio Malme, jednom Didelanž, a učinili su to i Dinamo i, prošle godine, Rijeka. Kada, naravno i ako, prođu Škendiju, poslednja prepreka će im biti bolji iz dvomeča Crvene zvezde i Trnave.

Austrija: Mnogo će se još okretati točak na Prateru dok titula ne stigne u prestonicu

U ovom slučaju, na naslov mislimo, govorimo o Astriji, pošto je njihov gradski rival Rapid u mnogo boljoj poziciji. “Ljubičasti” su imali lošu sezonu, pogotovo njen finiš, pa su ostali i bez Evrope. Završili su tek na sedmom mestu, a u poslednjem kolu su ubedljivo pobedili baš Salcburg 4:0, i tako im vratili za poraz od 5:0 u Mocartovom gradu. Međutim, tada je već sve bilo rešeno, a Salcburg je odmarao fudbalere koji su imali okršaje u Ligi Evrope. Pre te utakmice, Austrija je vezala sedam utakmica bez pobede, na kojima je osvojila samo jedan bod. U prva dva kola novog prvenstva Austija je pobedila na svom terenu novajliju Vaker iz Inzbruka, ali je poražena već u drugom kolu na gostovanju Volsbergeru. I navijačima je jasno da je do povratka u sam vrh fudbala u zemlji podno Alpa, dug put, a i on će biti uslovljen planovima rivala. Ukoliko red Bul nastavi da ulaže u Salcburg, Bečlijama se ne piše ništa dobro. Ukoliko se, pak, ova kompanija u potpunosti okrene Lajpcigu, drugom timu iz ergele, onda bi ostali timovi, pre svih Šturm, Rapid i Austrija, mogli da se priključe i odlučuju o trofejima. Ulazak u Ligu šampiona za Salcburg mogao bi da bude odlučujući trenutak koji će odrediti budućnost.

Naš predlog:

Kad igraju ove dve ekipe golova mora biti i neće pogrešiti kada stavite 3+. Prošle sezone, njihov prvi međusobni okršaj u Salcburgu je završen bez golova, ali sada ne verujemo u nešto takvo. Favorit po kladionicama je domaćin, u 1xbet pobeda Salcburga je 1.42. Ukoliko bude nerešeno, ova kladionica daje koeficijent 5.15, a za trijumf gostiju, čak 8.10. Za predloženih 3+, kvota u 1xbet nije velika i iznosi 1.51, a možete pokušati i sa igrom gol-gol, u 1xbet GG se plaća 1.73.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.