Derbi dana: Real – Atletiko: Ko vlada Madridom, glavni je u Evropi

Epicentar fudbalskih zbivanja nalazi se na Baltiku, u estonskom Talinu. U Superkupu Evrope, sastaće se madridski rivali, evropski prvak Real i osvajač Lige Evrope Atletiko. Biće to njihov treći međusobni okršaj u borbi za evropski trofej, pošto su već dva puta su igrali u finalu Lige šampiona. Oba puta je uspešniji bio “kraljevski” klub, pa i to može da bude od značaja pred ovaj duel.

Real: Era bez Kristijana Ronalda, ali i bez Zinedina Zidana, upravo počinje!

Gledano globalno, Real odavno nije manje menjao u toku leta, ali ako sagledamo činjenice, ovo je jedan potpuno novi tim. Jer kad u njemu nema najboljeg od najboljih, Kristijana Ronalda, ali i trenera koji je doneo tri evropske krune uzastopno, imaćemo sastav od koga ne znamo šta možemo da očekujemo u sezoni koja počinje. Sa tri pehara Lige šampiona u poslednje tri godine, Real je oborio sve rekorde, a ako trijumfuje u Talinu, pridružiće se Barsleoni i Milanu sa pet trofeja u Superkupu Evrope. Real je letos kupovao malo, rekli bismo na kašičicu, ali nije potrošio mali novac. Mladog Brazilca iz Flamenga, Vinicijusa Žuniora, platio je čak 45 miliona evra, a isprsio se i za golmana belgijske reprezentacije i dosadašnjeg čuvara mreže Čelsija, Tiboa Kurtou, koga su doveli za 35 miliona evra. Iz San Sebastijana se u Madrid preselio fudbaler Sosijedada Alvaro Odriozola u zamenu za 30 miliona novačanica evropske zajedničke valute. Ono najvažnije dogodilo se pred početak Mundijala, tada je za trenera, umesto Zinedina Zidana koji se zasitio osvajanja trofeja sa “kraljevskim” klubom, postavljen Đulen Lopetegi, do tog trenutka selektor “furije”, koji je zbog Reala ekspressno ispraćen iz Rusije na Iberijsko poluostrvo, a kormilo je preuzeo jedan bivši Realovac, Fernando Jero. No, to je prošlost, ne daleka, ali ipak prošlost. U Talinu očekujemo da vidimo šta od Reala možemo očekivati u bliskoj budućnosti.

Atletiko: “Jorgandžije” imaju sve preduslove da postanu glavne face u gradu.

Kada su podbacili u grupi Lige šampiona i zauzeli tek treće mesto u konkurenciji Rome, Čelsija i Karabaga, Atletiku se otvorila mogućnost da dođu do trofeja u slabijem takmičenju, Ligi Evrope, koju su oni oberučke prigrabili. Uz ne baš velike probleme, stigli su do pehara, pobedivši u finalnom meču u Lionu, Olimpik iz Marseja, relativno lako. Sada će imati priliku da se revanširaju gradskom rivalu za dva bolna poraza u finalima Lige šampiona 2014. i 2016. godine. I u prošloj sezoni “jorgandžije” su bile bolje plasirane od velikog gradskog rivala, ali je to mala uteha, kada je šampionski pehar završio u Kataloniji, u vitrinama Barselone. Gledajući letnji pazar Atletika, čini se da će Dijego Simeone imati čime da se isprsi pred madridske frajle i pokuša da postane glavni baja u gradu. Iz Monaka je za čak 70 miliona evra stigao Toma Lemar, fudbaler kao crtan za postavku igre kakvu neguje “Čolo” Simeone. Na Vanda Metropolitano stigali su i Viljarealov Rodri (20 miliona), Nikola Kalinić, bludni hrvatski sin (14,5 miliona) i Santjago Arijas (PSV 11 miliona).  Atletiko je već dva puta igrao u finalu Superkupa i slavio je oba puta, protiv Intera 2010. i Čelsija 2012. godine.

Naš predlog:

Očekuje nas zanimljiv meč, nema sumnje. Problem može da bude umor fudbalera koji su igrali u završnici Mundijala, pre svih Antoana Griznama, Lemara s jedne, a Modrića s druge strane. Čini se da Real ima više odmornih fudbalera u ovom trenutku. Ako gledamo pripremne utakmice, igrane širom planete u Međunarodnom Kupu šampiona, Real je “bolji”. Pobedili su Juventus, Romu i Milan, a izgubili od Mančester Junajteda. Atletiko je izgubio od Intera i Pari Sen Žermena, a remizirao sa Štutgartom i Arsenalom, koga je pobedio u produžecima. Kada je ovakav mč u pitanju, očekujemo da je timovima  najvažnije da osvoje trofej, jer se sve drugo zaboravlja. Zato smatramo da golova neće biti više od dva, pa preporučujemo igru 0-2 gola, za koju je kvota u Bet365 1.70. Ista kladionica na trijumf Reala daje kvotu 2.65, na remi 3.22, a na pobedu Atletika 3.02. Za one koji “jure” jače kvote, predlažemo prelaz x/x, a u Bet365 dobićete kvotu 4.75.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.