Derbi dana: Čelsi – Arsenal: Oba tima daju gol!

Derbi meč 2. kola Premijer lige igra se u Londonu gde Čelsi dočekuje Arsenal. Domaći tim je odlično otvorio sezonu pobedom u gostima nad Hadersfildom, dok je tim Arsenala poražen na startu od ekipe Mančester Sitija. Ono što je posebno zanimljivo je da tim Čelsija ne zna za pobedu nad “tobdžijama” u poslednjih šest međusobnih okršaja. Meč je na program od 18 časova i 30 minuta.

Čelsi: “Plavci” žele da se iskupe navijačima za očajnu prošlu sezonu

Ekipa Čelsija već šest mečeva ne zna za pobedu nad Arsenalom, i možemo reći da ovaj meč dočekuju sa ogromnom željom da konačno ostvari pobedu. Između ostalog, u taboru “plavaca” vlada i odlično raspoloženje pošto su u prvom kolu bili bolji od Hadersfilda (3:0), i bio je to meč u kom je tim iz Londona podsetio na one slavne dane. Ipak, i ova sezona nije započela na najbolji način, pošto su u engleskom Superkupu poraženi od Mančester Sitija (2:0), što je ujedno i bio debi na klupi za Mauricija Sarija koji je letos stigao u Čelsi iz Napolija umesto svog sunarodnika Kontea.
Međutim, partija protiv Hadersfilda nagoveštava bolje dane za osvajača Premijer lige od pre dve sezone. Mauricio Sari u ovom meču najverovatnije neće moći da računa na Fabregasa i Vilijana, što bi mogao da bude potencijalni problem za tim sa Stamford Bridža.

Arsenal: Otišao je legendarni Venger, ali čini se da su ostali problemi

Za razliku od ekipe Čelsija, Arsenal je doživeo poraz već u prvom kolu, pošto je bolji bio aktuelni prvak Mančester Siti, koji je bez većih problema zabeležio pobedu na tom meču.  To nikako nije bila dobra uvertira u novu sezonu Premijer lige, pošto ih već u drugom kolu očekuje novi derbi i meč sa ekipom Čelsija koja je rešena da ne ponovi očajnu sezonu iz prošle godine. Međutim ono što bi moglo da ohrabri četu trenera Emerija je činjenica da Arsenal u poslednjih šest mečeva ne zna za poraz od Čelsija, što je pokazatelj da im ova ekipa u poslednje vreme izuzetno odgovara. Međutim, mora se priznati da je Arsenal tada bio pod patronatom legendarnog Arsena Vengera, i veliko je pitanje kako će to sada funkcionisati kad “tobžije” posle mnogo vremena imaju novog stratega.
Što se tiče igračkog kadra, tim iz Londona ima velikih problema sa povređenim fudbalerima. Naime, zbog povrede na ovom meču neće nastupiti stub odbrane Koščelni, kao i Kolašinac, Monreal i Dženkinson, pa treba u startnoj postavi očekivati pojačanje iz Juventusa – Stefana Lihštajnera.

Naš predlog

Iako je Čelsi dosta bolje otvorio sezonu od Arsenala, trebamo imati u vidu i činjenicu da su “tobžije” igrale protiv najboljeg tima u ligi. Pošto je tek drugo kolo, možda je nezahvalno prognozirati pobednika na ovom meču pa smo se ovog puta opredelili isključivo za golove koji se ne bi smeli dovesti u pitanje. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate igru GG koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.58. Takođe, predlažemo vam da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica 10bet plaća sa identičnom kvotom 1.58. Za one nešto hrabrije, predlažemo da na ovom meču pokušate sa igrom 4+ koju kladionica 10bet plaća sa sjajnom kvotom 2.45.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.