Najava Super liga Srbije, 7. kolo: Zvezda na “Karađorđu”, lako za crno-bele

srbija super liga

Posle nastupa naša dva najbolja kluba u evropskim kvalifikacijama, vreme je da se vrate domaćim obavezama u redovnom kolu Suepr lige, posle koga sledi okupljanje reprezentativaca za prve utakmice u Ligi nacija.

Mladost – Mačva – 0-2 @ 1.65 u 1xbet

U Lučanima igraju dve čvrste ekipe. Mladost je uz Crvenu zvezdu jedina neporažena u dosadašnjem toku prvenstva, što je fenomenalan rezultat za tim koji predvodi Neško Milovanović. Prošlog vikenda Lučanci su igrali 1:1 sa Radom na Banjici, a na strani su odoleli i Vojvodini i Partizanu, a pobedili Dinamo. Na svom stadionu su igrali samo dva puta i slavili u obe utakmice. Mačva je igrala odlično u prvom poluvremenu protiv Partizana, ali je popustila u poslednjih 20 minuta, pa su crno-beli zasluženo odneli bodove. Sada Šapčani zauzimaju tek 11. mesto, anjihov cilj je plasman u plej of. Osim pomenute utakmice sa Partizanom, na svim ostalim mečevima Mačve došlo je 0-1 gol, pa verujemo da u Lučanima neće biti više od dva. Moguć je i remi.

Zemun – Rad – 1 @ 1.43 u 1xbet

Zemuncima je dogorelo do nokata. Zauzimaju poslednje mesto sa samo dva boda i bez pobede od starta sezone. U malom gradskom derbiju u Gornju Varoš dolazi Rad, koji nije uspeo da pobedi Mladost u pretodnoj rundi. Zemun je izgubio u Surdulici od Dinama i preuzeo od Vranjanaca fenjer. Sada bukvalno moraju da pobede, kako znaju i umeju. Kvota na pobedu Zemuna je mala, valjda je motiv domaćina razlog za to, a ne nešto drugo,na šta obično pomisle pasionirani kladioci.

Čukarički – Radnički – 1 @ 2.20 u Bet365

Ovo je možda i najveći derbi u ovom kolu, mada se u Novom Sadu sastaju Vojvodina i Zvezda. Nišlije su drugi, dok je Čukarički na četvrtom mestu. Na Čairu smo gledali goleadu u prethodnom kolu kada je Radnički remizirao sa Napretkom 3:3. “Brđani” su izgubili na našem najvećem stadionu, ali su prikazali sasvim pristojnu igru. Na Banovom Brdu je Čuka uvek favorit, pa i sada, mada Radnički odavno nije ”moneta za potkusurivanje”. Preporučujemo jedinicu na ovom meču.

Napredak – oždovac – 0-2 @ 1.65 u Meridianbet

U veoma teškoj su poziciji “čarapani”. Između dva prvenstvena kola Kruševac, ali i srpsku sportsku javnost potresla je vest da je predsednik i finansijer Napretka, Marko Mišković, odlučio da digne ruke od našeg fudbala i podnese neopozivu ostavku, zbog velikih sudijskih propusta na meču u Nišu, ali i ranijih na štetu njegovog kluba. Svi su u gradu pod Bagdalom ostali zatečeni, pa je Napretku veoma neizvesna sudbina, znajući u kakvom je grad finansijskoj stanju, pa mnogi strahuju i od gašenja nekada slavno fudbalskog kluba. Navijači su najavili mobilizaciju, pozivaju se da dođu na utakmicu sa “zmajevima” i upute poziv mlađem Miškoviću da povuče ostavku. Fudbaleri najavljuju veliku borbu i žele da se predsednik predomisli. Videćemo kako će to izgledati, ali je Voždovac čvrts tim, pa predviđamo mali broj golova.

Radnik – Proleter – GG @ 2.10 u 10Bet

Surduličani su malo popustili posle odličnog starta, pa su vezli tri uzastopna poraza. Novajlija iz Novog Sada je bio dobar u gradskom derbiju sa Vojvodinom, ali je poražen zahvaljujući sopstvenim greškama. Za početak u eliti, Proleter ima sasvim solidan učinak, ali nikako e smeju da se opuštaju, pa na jug odlaze bar po bod. Ni domaći nemaju izbora, moraju da igraju na pobedu, a mi mislimo da će golova biti u obe mreže.

Spartak – Dinamo – 0-2 @ 1.65 u Bet365

“Golubovi” posle ispadanja iz Evrope nikako da se priviknu na domaći kolosek. Nisu uspeli da pobede na pet uzastopnih utakmica, a jedini bod osvojili su u prošlom kolu na gostovanju kod Voždovca. Sada im dolazi novajlija iz Vranja, tim koji je prve bodove uzeo u prošlom kolu pobedom nad Zemunom, kome je prepustio poslednje mesto. Sigurno da je ta pobeda, koju je doneo Dimitrov svojim golom, mnogo značila na psihološkom planu za Vranjance, pa očekujemo i veliku borbu na severu zemlje. Dinamo će braniti nerešeno, a Spartak nije više toliko efikasan, pa nam se nameće 0-2 gola kao predlog.

Vojvodina – Crvena zvezda – 3+ @ 1.75 u 10bet

Ako je nekada imala priliku da pobedi Zvezdu, Voša ima sada, ali avaj, Novosađani više nemaju tim koji je kadar za tako nešto. Zvezda je sigurno još uvek u mislima u Salcburgu gde su izborili prvo učešće u Ligi šampiona, pa će više razmišljati o timovima koje im je podario žreb, nego o rivalu iz “srpske Atine”. Pored toga, trener Vladan Milojević odmoriće junake iz Mocartovog grada, pa će na teren fudbaleri koji nisu osetili travu u Salcburgu. Ipak, i taj sastav Zvezde je jači od trenutno najboljeg Vošinog. Za domaćina je važno da je pobedom nad Proleterom pokazao da je još uvek glavni “baja” u gradu, a protiv Beograđana bi mogli do nekog gola, eventualno boda, ali sumnjamo. Preporučujemo 3+.

Partizan – Bačka – 1/1@ 1.61 u Bet365

Koliko će bezbolno uspeti crno-beli da se vrate u domaću realnost, videćemo. Partizan nema mogućnost da odmori sve prvotimce iz evropskog okršaja, pa će neki morati na teren. Uspeo je Bata mIrković da u igrače usadi nešto od svog ratničkog duha, pa su oni uspeli da preokrenu neugodan zaostatak u Šapcu, što se kod Đukića baš i nije dešavalo. Bačka igra dobro ove sezone, posebno su sigurni na svom terenu, ali umeli su da donesu i bod iz Kruševca. Pokušaće gosti da što duže odolevaju u Humskoj, pa šta im bog da. Partizan mora da juriđa od prvog minuta, svaki novi izgubljeni bod, mogao bi da znači i izgubljenu sezonu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.