Tip dana: Đoković – Sousa: Novakov kolokvijum pred najteži ispit

U osmini finala poslednjeg grend slem turnira u sezoni, Otvorenog prvenstva Amerike u Flešing Medouzu, Novak Đoković će za protivnika imati Žoao Sousu, Portugalca koji se, sasvim neočekivano, našao među 16 najboljih.

Novak Đoković: Portuglaca poslati kući, po receptu iz meča sa Gaskeom

Mučio se naš najbolji teniser svih vremena u prva dva kola u Njujorku, mnogo više nego što smo to očekivali. Mađar Fučović imao je set loptu za vođstvo od 2:1 u prvom kolu, a Amerikanac Tenis Sangren primorao je Novaka da odigra takođe četiri seta. Sve je na svoje mesto, bar sada tako izgleda, došlo u duelu sa Rišarom Gaskeom, koji i inače nikad nije predstavljao težak ispit za Đokovića i do sada ga je samo jednom pobedio u 14 međusobnih okršaja. Ipak, strahovali smo od fantastičnog bekhenda koji Francuz poseduje, ispostavilo se, potpuno nepotrebno. Novak je odigrao jedan od najboljih mečeva, ne samo ove sezone, i brzo, u tri seta, završio posao. Tako nešto trebalo bi da uradi i sa Portugalcem Žoao Sousom, teniserom koji ne voli tvrde podloge, pa će Đoković morati da izbegava duge poene i završava ih posle nekoliko udaraca, a najbolje servis-volej igrom. Ono pravo, našeg asa očekuje u narednom kolu, pošto ga je žreb spojio sa Rodžerom Federerom, drugim nosiocem, već u četvrtfinalu. Ako nastavi sa igrama kao protiv Gaskea, i doda još malo, ne treba strahovati.

Žoao Sousa: Titula u Estorilu, umesto napretka, donela mu je samo probleme

Portugalski Žoao Sousa, da ga ne bismo mešali sa brazilskim teniserom istog imena i prezimena, najviše voli da igra na šljaci, kao uostalom svi igrači sa Iberijskog poluostva. Ove sezone je osvoji titulu u svom estorilu, pobedivši u finalu mladog Frensisa Tijafoa. Posle toga, umesto da nastavi uspon na ATP listi, uhvatila ga je velika kriza, pa je u Njujork stigao sa sedam uzastopnih poraza, dakle, šest turnira je završavao već na startu. Nisu mu davane velike šanse ni u “velikoj jabuci”, ali mu je žreb bio blagonaklon, pa je igrao sa teniserima koji takođe ne vole previše beton.U prvoj rundi pobedio je Španca Granoljersa-Pujola 3:0, onda mu je drugi Španac, ali mnogo bolji, Pablo Karenjo-Busta, predao meč kod rezultata 2:2, a onda je napravio iznenađenje i izbacio Francuza Luku Puja sa 3:1 u setovima. Ulazak među 16 najboljih je njegov najbolji rezultat ovde, pa će u meču protiv Đokovića biti potpuno opušten, jer je uradio i više nego što se nadao. Trenutno je tek 68 teniser sveta, ali ga očekuje lep napredak po završetku US opena.

Naš predlog:

Naravno da niko nema dilemu ko je favorit u ovom okršaju, pa ni kladionice nisu izdašne u plaćanju Đokovićeve pobede. U kladionici 1xbet trijumf srpskog tenisera ceni se kvotom 1.03, dok je pobeda Souse čak 23.00. Predložićemo vam tačan rezultat, 3:0 za Novaka Đokovića, a kvota je 1.30. Jedino isplativo je igrati na broj gemova u meču, a mi smatramo da će Đoković želeti da ovaj duel što pre okonča i tako svež dočeka okršaj sa Federerom, zato pokušajte igru manje od 28,5 gemova, u 1xbet kvota je 1.98. Na kraju da kažemo da su se Đoković i Sousa do sada sastali četiri puta, sva četiri meča dobio je Srbin, a Portugalac još nije osvojio ni set, dva puta je bilo 3:0, a dva puta 2:0 za Novaka Đokovića.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.