Derbi dana: Dinamo Zagreb – Fenerbahče: Turski marš kroz Maksimir

Ove dve ekipe su takmičenje započele u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali nisu uspeli da preskoče prepreke u vidu Jang Bojsa, odnosno Benfike. Za utehu stigla je grupna faza Lige Evrope i želja da se u njoj prezimi.

Dinamo Zagreb: Hoće li “Bed blu bojsi” imati razumevanja za izostanak Lige šampiona?

Sve je nekako počelo idealno za zagrebački klub.  Lako su izbacili izraelskog šampiona Hapoel Ber Ševu, bilo je 5:0 u Maksimiru, a 2:2 u Izraelu, pa onda Astanu, i to sa dve pobede. Poslednja prepreka pred još jedan plasman u Ligu šampiona bio je švajcarski prvak, ekipa Jang Bojsa. Protivnik je bio bez evropskog iskustva, bar kada je elita u pitanju, pa su “Bed blu bojsi” već snivali evropske velikane u gostima kod njihovih ljubimaca. Euforija je bila dodatno pojačana velikim uspehom reprezentacije Hrvatske na Mundijalu, kao i odličnim izdanjem Dinama u prvoj utakmici u Bernu, koja je završena 1:1, ali su Zagrepčani bili mnogo bliži pobedi. Trebalo je samo sačuvati mrežu u maksimirskoj šumi, ali, avaj. Dinamo je čak i poveo u toom meču, ali pad koncentracije u samo dva minuta u nastavku, koštao ih je dva primljena gola i završetnu snova. Taj neuspeh odrazio se i na učinak u prvenstvu, pa su u sledećoj utakmici na svom terenu remizirali sa Rijekom, a onda, na jedvite jade, pobedili novajliju Goricu 1:0. prošle sezone se grupna faza evropskih kupova nije igrala u Zagrebu, pa u Dinamu očekuju da navijači neće preterano zameriti izostanak Lige šampiona i da će pružiti podršku u duelu sa turskim velikanom iz Istanbula.

Fenerbahče: I tifozi Fenera nemaju više mnogo strpljenja, traže se trofeji!

Nije uspeo Fener da dođe do titule prošle sezone, ona je, da sve bude gore, otišla u vitrine velikog rivala Galatasaraja, ali je bar stigao do drugog mesta koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Mislili su navijači da je to dovoljno da se kroz nekoliko “krugova pakla” ipak domognu elite, ali nije bilo tako. Već na prvoj prepreci isprečila se portugalska Benfika, i ispostavilo se da je to nepremostiva prepreka. Uteha u vidu Lige Evrope nije u startu izgledala nimalo primamljivo, ali su se onda, čak i oni najvatreniji, prisetili prošlog leta i ispadanja od skopskog Vardara u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i na kraju “legli na rudu”. To ležanje na hladnom metalu je itekako oročeno. Ukoliko stvari ne krenu po planu u grupi, a to su pobede, i samo pobede, lako se navijači mogu okrenuti protiv svojih ljubimaca, a velika ljubav, znate već, rađa veliku mržnju, pa… da ne slutimo. Ako pitate za razloge nestrpljenja, ima ih i-ha-ha, a najvažniji je katastrofalan start Fenerbahčea u turskom prvenstvu. Odigrano je pet kola, a fener je izgubio već tri puta, dok je u čitavom prošlom šampionatu izgubio samo četiri puta! Da zlo bude veće, izgubili su tri puta zaredom, što ni oni najstariji i najzajedljiviji, ne pamte. Pao je Fener pred Malatijom , Gectepeom i Kajzerijem, dakle od ekipa iz srednjeg ranga, a da nije pobedio u prošlom kolu Konju u gostima, teško da bi neko pretekao od uprave i stručnog štaba. Već rasplamsali požar može da lokalizuje samo pobeda u Zagrebu i nekoliko vezanih trijumfa na domaćem tlu, a do gašenja treba sačekati derbije u prvenstvu.

Naš predlog:

U ovoj grupi Lige Evrope, pored Dinama i Fenera, nalaze se još belgijski Anderleht i slovačka Trnava, pa neće biti veliko iznenađenje ukoliko ove dve ekipe nastave takmičenje u nokaut fazi na proleće. Po rejtingu, tako bi trebalo da bude, ali ovo takmičenje iz godine u godinu servira pregršt iznenađenja, pa obično ne ispadne sve po prognozama. Kladionice složno daju malu prednost Dinamu, u Bet365 kvota na pobedu Zagrepčana je 2.37, dok je remi 3.30. Ako mislite da će pobediti Fener, Bet365 daje takođe istu kvotu, dakle 3.30. Mislimo da će doći igra gol-gol, a za predlog GG u ovoj kladionici očekuje vas koeficijent 1.90.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.