Tip dana: Boka Juniors – River Plejt: ”Bombonjera” će goreti

Već u šestom kolu argentinske lige igra se najveći derbi, pa slobodno možemo reći Južne Amerike, duel najvećih rivala iz Buenos Airesa, Boke Juniors i River Plejta. Zbog novog sistema takmičenja, biće ovo jedini ovogodišnji okršaj u prvenstvu, pa i to doprinosi važnosti meča, iako je, rekli smo, tek početak takmičenja.

Boka Juniors: Hoće li proraditi Karlos Tevez?

Boka je u prvenstvu zabeležila tri pobede, jednom je doživela poraz, i jednom remizirala. Sve to je dovoljno za trenutno treće mesto sa 10 bodova. Posle startne pobede nad Kordobom, vezali su dve utakmice bez trijumfa, a poraženi su od Estudijantesa. Nakon toga su zabeležili dve uzastopne pobede, savladali su velez Sarsfild i Argentinos Junors. Uporedo su igrali i Kopa Libertadores, izbacili su Libertad sa dve pobede, a pre nekoliko dana pobedili su brazilski Kruzeiro u prvom meču sa 2:0 na svojoj ”Bombonjeri”. Jedan zanimljiv podatak, od kada ssu na klupama velikih rivala treneri Galjardo, odnosno Skeloto, a to je osam međusobnih mečeva, nijednom nije pobedio domaći tim, što nikako ne može da oraspoloži navijače Boke.

River Plejt: Loš početak sezone, iako još nisu izgubili

Gosti još nisu osetili gorčinu poraza u prvenstvu i kao neporaženi ulaze u Superklasiko. Međutim, razloga za zadovoljstvo nema mnogo, jer su samo jednom pobedili, a četiri puta igrali nerešeno. Prve tri utakmice završene su bez golova, što je bacilo u očaj sve kojima je belo-crvena boja bliža srcu. Mreža Hurikejna, Argentinos Juniorsa i Belgrana se nisu zatresle, ali nije ni Riverova. Sa San Lorencom bilo je 1:1, a tek su u prošlom kolu, doduše dosta ubedljivo sa 4:1 savladali San Martin. I River želi daleko u najjačem takmičenju Južne Amerike, popularnom Kopa Libertadores, pandanu evropske Lige šampiona. U prvom kolu bili su bolji od Rasinga, 0:0 i 3:0, a i u drugom kolu su se namerili na argentinski tim, sada je to Indipendijente, a prvi meč je završen, pogađate, bez golova.

Naš predlog:

Gledajući rezultate Boke i Rivera ove sezone, logično se nameće mišljenje da će gool teško pasti na bilo kojoj strani. Međutim, sve što su do sada odigrali pada u vodu, ovo je poseban meč koji iz igrača izvlači i poslednji atom snage. nema tu mesta za kalkulacije, već će i jedni i drugi svim silama jurnuti ka mreži protivnika. U takvoj igri golova mora biti, pa predlažemo igru gl-gol, jer nam se nekako “javlja” rezultat 1:1. Kladionice favorizuju, ali blago, Boku Juniors, pa je na njihov trijumf kvota u kladionici 10Bet 2.45, dok je remi 2.90. Ako igrate na pobedu Rivera, očekuje vas kvota 3.15. Naš predlog, igra GG nosi koeficijent 2.05.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.