Derbi dana: Fenerbahče – Bešiktaš: Gosti koriste krizu Fenera!

Poslednji susret šestog kola turske lige donosi nam jedan od najvećih istanbulskih derbija, a sastaju se Fenerbahče i Bešiktaš. Inače, domaći tim ovaj meč dočekuje sa tek jedanaestog mesta na tabeli Superlige i sa četiri boda manje od četvrtog Bešiktaša. Da stvari budu gore po ekipu Fenera oni su prošle sedmice doživeli težak poraz na gostovanju Dinamu iz Zagreba u prvom kolu Lige Evrope, dok je Bešiktaš zabeležio siguran trijumf na svom terenu.
Meč je na programu od 20 časova.

Fenerbahče: Loši dani za tim Fenera…

Ekipa Fenera će se ovaj put očito morati dobro namučiti ako želi doći do domaćeg trijumfa nad odličnom ekipom Bešiktaša, obzirom da im ovaj veliki gradski derbi dolazi u veoma neugodnom trenutku. Naime, izabranici trenera Kokua su pre četiri dana na startu Live Evrope poraženi ubedljivim rezultatom 4:1 na gostovanju kod zagrebačkog Dinama, dok su još u avgustu eliminisani i u trećem pretkolu Lige šampiona od portugalske Benfike.
Osim toga, i domaće prvenstvo su otvorili veoma loše, jer su samo u prvom i petom kolu upisali pobede, dok su između toga čak tri puta poraženi, tako da nimalo ne čudi što se sve više priča i o ekspresnom odlasku trenera Kokua koji se do sada nikako nije proslavio na klupi turske ekipe. No, za sada je on još uvek tu i pokušaće sa Fenerom da se barem malo iskupi svojim navijačima pobedom u ovom velikom derbiju s Bešiktašom, a za koji pak ne konkurišu jedino odranije povređeni defanzivac Kaldirim i veznjak Cigerci.

Bešiktaš: Po imenima, ovo je verovatno i najkvalitetnija ekipa u Turskoj!

Za razliku od Fenera, ekipa Bešiktaša je u četvrtak uveče na startu Liga Evrope rutinski došla do domaće pobede od 3:1 nad norveškim Sarpsborgom, dok su prethodno u tom takmičenju eliminisali još tri ekipe, među kojima je opet nazvučnije ime bio beogradski Partizan. Što se tiče domaćeg prvenstva, tu su izabranici trenera Guneša do sada ostvarili tri pobede, jedan remi i jedan poraz, tako da u ovom trenutku drže četvrto mesto na tabeli i imaju samo tri boda manje od vodećeg Bašakšehira.
Sve to nam samo govori da oni puno opuštenije od svojih rivala dočekuju ovaj veliki istanbulski derbi, pogotovo jer bi im obzirom na trenutno stanje na tabeli verovatno odgovarao i remi. Doduše, trener Guneš je istakao da se neće isključivo braniti protiv Fenera, koji je svakako pomalo i uzdrman nakon poraza u Zagrebu. Recimo još da za ekipu Bešiktaša neće nastupiti povređeni Adriano kao ni suspendovani Medel.

Naš predlog

Fenerbahče igra dosta loše ove sezone i ne ide im ni u prvenstvu ni u Ligi Evrope. Što se ekipe Bešiktaša tiče, oni pružaju sve bolje i bolje partije, i favoriti su na ovom meču.
Predlažemo vam da ovde pokušate sa 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.62. Mišljenja smo da će na ovom meču biti puno golova, pa vam takođe predlažemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.
Za one najhrabrije, pokušaćemo za vas da izdvojimo jedan prelaz, koji bi vrlo lako mogao da se obistini. U pitanju je igra x-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 6.30.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.