Tip dana: Cedevita – Partizan: Mogu li crno-beli da popiju vitaminski napitak?

Jedan od najbolnijih poraza u svojoj istoriji košarkaši Partizana su doživeli upravo od Cedevite u polufinalu ABA lige 2014. godine, kada su ostali bez Evrolige, i do dan danas se nisu vratili u nju. Sada, na startu nove sezone regionalnog košarkaškog takmičenja, crno-beli odlaze u Zagreb da pokušaju da iznenade “legiju stranaca” u hrvatskom timu.

Cedevita: Sito Alonso će imati mnogo problema da uigra tim, a hoće li imati vremena za to?

Ponovo je u letnjoj pauzi usledila “generalka” u timu Cedevite, pa se malo ko iz prošle sezone zadržao u sastavu, a stiglo je sijaset stranaca sa solidnim CV-em. Promena je usledila i na klupi, novi šef parade je čuveni španski trener Sito Alonso, koji je u karijeri vodio i Barselonu i Baskoniju. Ambicije “vitamina” i ove sezone su titula i plasman u Evroligu, ali oni to najavljuju već godinama, a na kraju ništa ni od jednog, ni od drugog. Pristiglu “legiju stranaca” predvode košgeteri Eldžin Kuk i Džejms Bel, zatim solidni Benite i Agilar, koji su izbor novog trenera, kao i Brazilac Avgusto Lima, koji se odlično snalazi pod koševima. Igru će organizovati tandem novih plejmejkera, Džastin Kobs i Džoš Meger. radi se o različitim igračima, pa će Alonso imati priliku da se prilagođava igri protivnika. Jedan je dobar asistent, a drugi je prodorniji i bolji poenter. Cedevita nije oduševila na Super kupu u Laktašima. Pobedili su zadar, ali taj tim ne sme da bude reper za “vitamine”, a onda su u polufinalu naleteli na Crvenu zvezdu koja ih je demolirala, pogotovo u prvom poluvremenu. Ako se po jutru dan poznaje, neće biti lako Situ Alonsu da uigra mnogobrojne novajlije, a ako to ne uspe u kratkom roku, pitanje je koliko će strpljenja imati gazda Emil Tedeski za preskupo plaćenog trenera.

Partizan: Najavljeni pohod na titulu ne deluje kao realna stvar, ali je perspektiva dobra

Pet dugih godina izbivanja iz najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, ostaviili su dubk trag u Partizanu. Svake sezone navijači očekuju veliki povratak crno-belih, ali se na kraju sve završi ponekim finalom, ili, kao prethodne sezone, trofejem u Kupu. Trener Nenad Čanak dobio je nekoliko kvalitetnih poojačanja, oba stranca, i Markus Pejdž, plejmejker i centar Džok Lendejl su kvalitetni igrači, ali još uvek premladi, da bi bili prevaga u teškim okršajima u ABA ligi i, posebno, Evrokupu. Od Radeta Zagoca se očekuje da se polako vrati u onu formu koja ga je odvela “preko bare”, a reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolić i mladi Amar Gegić iz Bajerna, za sada pokazuju sjajna izdanja u odbrani, dok se za napad još čekaju. Problem za Partizan su povrede Novice Veličkovića i Bandže Sija, dvojice krilnih centara, koji su propustili kompletan pripremni period, a neće ih biti ni na startu sezone. Sada je jedina prava četvroka fenomenalni Marko Pecarski, ali su njegova pleća još nejaka za obraču pod koševima sa Amerikacima i ostalim snagatorima iz drugih ekipa. Partzan ima veliki potencijal, ova ekipa, ako ostane na okupu, biće već naredne sezone ubitačan sastav, ali je pitanje koliko navijači, gladni rezultata, mogu da čekaju.

Naš predlog:

Pošto se radi o prvom kolu, iznenađenja su uvek moguća. Međutim, domaćin je apsolutni favorit u ovom meču, a to misle i kladionice. Partizanu se ne daju velike šanse, ali ako tim Nenada Čanka prikaže igru kao u Laktašima, pogotovo onu partiju iz meča sa Podgoričanima, sve je moguće. U kladionici 1xbet pobeda Cedevite je samo 1.15, dok je dvojka 5.90. Ukoliko se ode u produžetke, a to odigrate, u 1xbet vas očekuje kvota 18.00. Naš predlog je dvojka u hendikepu, jer ne verujemo da će “vitamini” slaviti sa više od 11,5 poena razlike, a kvota je solidnih 1.79. Ko voli da igra na ukupan broj poena, može pokušati manje od 164,5 sa kvotom 1.81.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.