Najava: Super liga Srbije 11. kolo: “Zmajevi” u Humskoj, Zvezda u Gornjoj Varoši

srbija super liga

Po odigravanju 11. runde srpske Super lige uslediće pauza u prvenstvu, u kojoj će fudbalska reprezentacija Srbije odigrati dve teške utakmice u Ligi nacija, gostovaće u Crnoj Gori i Rumuniji. Lider prvenstva, Crvena zvezda, posle gostovanja na Parku Prinčeva, idu u Zemun, gde se sastaje sa istoimenom ekipom. Niz od dva remija Parizan će pokušati da prekine u sudaru sa Voždovcem, u prvoj utakmici kola.

Partizan – Voždovac – 1x&0-3 @ 1.51 u Meridianbet

Crno-beli nisu pobedili na dva poslednja meča u prvenstvu i sada zaostaju za Crvenom zvezdom velikih sedam bodova. U večitom derbiju pružili su odličnu igru, ali već na Čairu to nije bilo tako, izuzimajući poslednjih pola sata tog meča. Voždovac je zbog serije loših rezultata promenio trenera i šok terapija je uspela, “zmajevi” su pobedili Radnik iz Surdulice. Partizan je favorit u ovom meču, ali je sa Voždovcem uvek imao dosta problema, pa ne očekujemo lak trijumf ni sada. Zato predlažemo kombinaciju dvoznaka i malog broja golova.

Mladost – Radnički – 0-2 @ 1.68 u 1xbet

U Lučanima se, bar po položaju na tabeli, igra derbi. Nišlije su vodile 2:0 protiv Partizana, ali su na kraju morale da se zadovolje podelom bodova. Ipak, hrabri to što su u dosadašnjih deset kola poraženi samo jednom i to od Crvene zvezde u Beogradu. Radnički je još uvek drugi i nema nikakvog razloga za nezadovoljstvo u klubu. Težak posao očekuje ih u Lučanima, kod ekipe Mladosti koja baš igra dobro ove sezone. Dragačevci su na petom mestu, a u prethodnom kolu pružili su snažan otpor Crvenoj zvezdi na “Rajku Mitiću”. Biće ovo neizvestan duel, sva tri ishoda su moguća, ali verujemo da neće biti mnogo golova.

Radnik – Spartak – 1 @ 1.85 u Meridianbet

U Surdulici se sastaju dve ekipe u najlošijom formi, koje su sa Dinamom iz Vranja prikovane za dno tabele. Nije tako izgledalo na početku, Radnik je srušio Partizan u prvom kolu, dok su Subotičani igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope i izbacili jednu Spartu iz Praga. Međutim, usledila je velika kriza rezultata i kod jednih i kod drugih, pa su Surduličani na poslednjih sedam utakmica osvojili samo bod. Smenjen je trener Mladen Dodić, ali se stvari nisu popravile. I Spartak je morao da menja šefa struke, umesto Gaćinovića došao je Rogan i on će vatreno krštenje imati upravo protiv Radnika. Mada promena na klupi može da izazove kvalitativnu promenu, ne verujemo da će se desiti odmah kod “golubova”, pa smatramo da će Radnik stići do bodova.

Mačva – Bačka – 1 @ 1.58 u 1xbet

Tri poraza u poslednje četiri utakmice upisali su Šapčani, pa sigurno da ne mogu da budu zadovoljni takvim rezultatima. I dalje na njihovim utakmicama pada malo golova, taj prosek jedva prelazi jedan, ali sada moraju da pobede, ukoliko žele da se primaknu gornjem delu tabele. Mačva je tek 12. a ambicije su ima da igraju u plej ofu. Što se gostiju tiče, oni su na sredini tabele sa 12 osvojenih bodova, a i oni uglavnom do trijumfa dolaze minimalnim rezultatom. Tako je bilo i u dve njihove poslednje pobede, protiv Radnika, još u avgustu i prošle nedelje protiv Rada. Očekujemo pobedu Mačve, sa malim brojem golova.

Čukarički – Dinamo Vranje – 1/1 @ 1.61 u Bet365

Nemamo dilemu oko toga ko će pobediti u ovom meču, ali je kvota na trijumf Čukaričkog previše mala da bi se stavljala na tiket. Odlučili smo se za prelaz 1/1, s obzirom da je kvalitet na strani “brđana”, ali i domaći terenu, u ovom slučaju. Vranjanci su tek drugu pobedu ostvarili prošle nedelje kada su savladali Mačvu, ali su i dalje na začelju tabele, sa malim izgledima da značajnije poprave plasman. Čukarički je doneo bod iz Kruševca, a bez poraza su u poslednjih pet utakmica.

Rad – Proleter – 1 @ 1.62 u 1xbet

“Građevinari” su izgubili u Bačkoj Palanci, a pre toga su ispali iz Kupa već u prvom kolu. Trenutno su osmi, a na deset utakmica postigli su samo osam golova pa to i nije loš plasman sa takvom efikasnošću. Novajlija sa Slane Bare je niz loših rezultata, ne i igara, prekinuo ubedljivom pobedom nad Zemunom u prošlom kolu, pa sada rastereće putuje na Banjicu. Ipak, domaći su favoriti na svom terenu i treba očekivati njihov trijumf.

Vojvodina – Napredak – GG @ 1.90 u Bet365

Od dolaska Dragomira Okuke na klupu Novosađana stvari su krenule na bolje. Vojvodina je, računajući i Kup, vezala tri pobede i to bez primljenog gola, i već je na šestom mestu na tabeli. Kruševljani su remizirali sa Čukaričkim pod Bagdalom, pa će pokušati izgubljene bodove da nadoknade negde, možda baš na “Karađorđu”. Napredak može da bude opasan na strani, ima dva odlična napadača N'Dijaea i Vukanovića, prvo strelca lige, pa očekujemo da uspeju da zatresu mrežu Vojvodine. Na poslednje dve utakmice ova dva tima u Novom Sadu domaćin je slavio sa 2:1  3:1.

Zemun – Crvena zvezda – 2/2 @ 1.60 u 10Bet

Zvezda se provela na Parku Prinčeva kao bosa po trnju, a sada mora brzo da se prebaci na domaći kolosek. U normalnim okolnostima ne bi trebalo da šampion ima velikih problema u Gornjoj varoši, ali sada bi Zemun mogao da pokuša da iskoristi umor, ali i razočaranje crveno-belih nakon Pariza. Sreća po trenera Milojevića je ta što ima dva podjednako snažna tima, pa može da iskombinuje sastav dovoljno kvalitetan da pobedi  Zemun i bez nekih od nosilaca igre. Osim u večitom derbiju, Zvezda je pobedila na svim mečevima na domaćem tlu, pa ne verujemo da će pokleknuti i u komšiluku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.