Tip dana: Keln – Duizburg: “Jarčevi” pobeđuju i beže na +5

U poslednjoj utakmici 9. kola nemačke Cvajte na Rajn Nekar stadionu u Kelnu sastaju se domaći istoimeni tim i ekipa Duizburga. Keln utamicu dočekuje kao lider prvenstva, dok su gosti na začelju tabele.

Keln: Pobeda za miran odlazak na prvenstvenu pauzu

Naravno da Kelnu nije mesto u drugoj ligi. Tim koji na svakom meču prati preko 50 hiljada gledalaca, a toliko ih je bilo i na predstavljanju ekipe pred start prvenstva, mora da igra u eliti. Međutim, oni su prošle sezone platili danak igranju u Ligi Evrope, pa su naređali poraze u Bundesligi i nisu uspeli da se izvuku iz teške situacije i pored boljih igara u finišu. Keln nije rasprodao ekipu, najbolji su i dalje tu, jedino je naš Miloš Jojić otišao u Tursku. Kapiten i bivši reprezentativac Hektor je čak i produžio ugovor sa “jarčevima”, što samo pokazuje koliko se klub ceni. Navijači su i dalje uz svoje ljubimce, a oni im uzvračaju dobrim igrama, pa su posle osam kola na čelu tabele sa šest pobeda i po jednim remijem i porazom. Jedini neuspeh doživeli su na svom terenu od Paderborna u jednoj čudonoj utakmici koja je završena rezultatom 3:5. Keln ima i ubedljivo najboljeg strelca Cvajte, iskusni Simon Terode je već postigao 12 golova na 8 utakmica.

Duizburg: Nekadašnji bundesligaš u teškoj situaciji, još uvek bez pobede

“Fenjer” je čvrsto u rukama “plavo-belih” zebri iz Duizburga. Gosti su posle osam kola sakupili samo dva boda i jedina su ekipa bez pobede. Igraju efikasne utakmice i na poslednje četiri  kojima su bili akteri, palo je čak 17 golova. Eventualnom pobedom u Kelnu pobegli bi sa poslednjeg mesta i palicu predali ekipi Ingolštata, pre pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza. Međutim, gledajući njihova prethodna izdanja, teško je poverovati u takvu mogućnost. Zanimljivo je da u jedina dva boda fudbaleri Duizburga osvojili kao gosti, remizirajući sa Magdeburgom i Unio Berlinom, dok su sve utakmice na svom stadionu izgubili. Sigurno da im je potreban jedan trijumf da bi počeli da veruju u svoje mogućnosti i krenu sa begom iz zone ispadanja. Kada će se to dogoditi i da li hoće, ostaje da vidimo.

Naš predlog:

Kladionice nemaju dilemu oko favorita u ovom meču, što je i logično jer igraju prvi i poslednji, i to na terenu prvog. U kladionici 1xbet kvota na trijumf Kelna iznosi 1.45, dok je remi 4.60. Koeficijent na pobedu Duizburga je ogroman i iznosi 7.20. Pored jedinice, naš predlog je igra 3+, za koju u kladionici 1xbet dobijate kvotu 1.53.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.