Derbi dana: Čelsi – Mančester Junajted: “Iskušavanje đavola” na Stamford Bridžu

Deveto kolo Premijer lige otvoriće veliki derbi koji na Stamford Bridžu igraju domaći Čelsi i Mančester Junajted. Kome je pauza više prijala, videćemo posle meča, ali Žozea Murinja očekuje đavolski težak posao u duel, koji bi mu, ukoliko stvari krenu po zlu, mogao da znači i otkaz.

Čelsi: Sariju za sada ide po planu, Čelsi još nije poražen

Dosta toga kvalitativnog promenilo se u ekipi sa Stamford Bridža od dolaska Mauricija Sarija na klupu “plavaca”. Čelsi igra čvrsto u odbrani, primio je samo pet golova na osam utakmica, a na dve u Ligi Evropi mreža mu se nije tresla. U prethodnom kolu, pred prvenstvenu pauzu, lako su slavili pobedu u najjužnijoj engleskoj luci, u Sautemptonu, protiv domaćih “svetaca” sa 3:0. Tom meču prethodio je duel sa mađarskim Videotonom u Ligi Evrope, u kome nisu briljirali, ali su upisali tri boda. Svemu tome, uvod su bila dva meča sa Liverpulom, u Liga kupu je Čelsi pobedio 2:1, a u onom, mnogo bitnijem, ligaškom bilo je 1:1. To je inače, uz igru bez golova sa vest Hemom, jedini meč na kome Čelsi nije pobedio u novoj sezoni. Možda je ekipa bivšeg trenera Napolija mogla da bude malo efikasnija, ali su navijači izuzetno zadovoljni i ovakvim učinkom i ne bi imali ništa protiv da se nastavi u ovakvom ritmu. Jedini problem za domaći tim je pitanje da li će zameč biti spreman Antonio Ridiger koji nije igrao za nemačku u utakmicama sa Francuskom i Holandijom.

Mančester Junajted: Murinjo nekako preživeo do sada, hoće li mu “njegov” Stamford Bridž biti Vaterlo?

Da je Prtugalac kao mačka i da ima devet života, znali smo od ranije, ali je neverovatno kako su se on i njegov tim izvukli na Old Trafordu protiv Njukasla. Vodile su “svrake” sa 2:0 već na početku meča, do poluvremena je ta prednost mogla da bude i znatno ubedljivija, ali se sve promenilo posle pauze. U nastavku su domaći zaigrali kao preporođeni i na kraju, već viđeni poraz, pretvorili u trijumf od 3:2. Toj pobedi prethodio je niz od četiri utakmice bez pobede, računajući sva takmičenja, a navijačima se posebno nije svideo remi sa Valensijom u Ligi šampiona koji je završen bez golova. Junajted je već sakupio tri poraza u Premijer ligi u osam kola, što je previše za tim koji pretenduje na vrh tabele, a još jedan neuspeh bi ih definitivno izbacio iz trke za šampionskom titulom. Napadači “crvenih đavola” imali su uspešan nastup u svojim selekcijama, pogađali su i Rašford i Lukaku, ali kadrovska situacija u Junajtedu nije dobra. ne samozbog rovitih Šoa i Matića, već zbog sukoba koji “posebni” ima sa Polom Pogbom, što utiče i na atmosferu u svlačionici. Murinjo je svoje najbolje dane proveo na Stamford Bridžu, a hoće li mu meč u ovom delu Londona biti i poslednji na klupi Mančester Junajteda, saznaćemo već u subotu u rano posle podne.

Naš predlog:

Kladionice smatraju da je Čelsi izraziti favorit u ovom duelu. Ne možemo im zameriti, jer tabela tako nešto i govori. Ali, kada na klupi protivničkog tima sedi Žoze Murinjo, uvek možete očekivati nešto neočekivano. Sigurni smo da u taboru “plavaca” nisu spokojni, i da će sa maksimalnom opreznošću ući u ovaj meč. U kladionici Bet365 kvota na pobedu domaćina iznosi 1.76, remi je 3.80, a trijumf Mančester Junajteda čak 5.25. Slično je Junajted bio potcenjen prošle sezone na gostovanju kod gradskog rivala Sitija, koji je tada gotovo overio titulu, pa su “đavoli” slavili pobedu. Zato je naš predlog igra na mali broj golova, 0-2. Kvota u Bet365 na ovu igru iznosi 1.80. A predlažemo da pokušate sa nerešenim ishodom posle 45 minuta. Ako bude Px, dupliraćete uplatu u Bet365.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.