Tip dana: Srbija(ž) – Italija(ž): Srpkinje pišu istoriju!

U finalu Svetskog prvenstva u odbojci za žene, koje se igra u Japanu, igraće dve evropske reprezentacije, Srbija i Italija. Naše odbojkašice su u polufinalu bile bolje od Holanđanki 3:1, dok je Italija, nakon velike drame i pet setova, slavila protiv aktuelnih olimpijskih šampionki, odbojkašica Kine.

Srbija: Treće uzastopno finale na velikim takmičenjima za ovu sjajnu generaciju

Posle poraza u finalu Olimpijskih igara u Riju od Kine, i pobede u meču za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu protiv Holandije u Azerbejdžanu, Srbija je i u trećem uzastopnom finalu, ovog puta na Svetskom prvenstvu. Ovaj uspeh je potpuno zaslužen, jedini pad su naše reprezentativke imale u finišu druge faze takmičenja kada su upisale jedini poraze od Japana i Holandije, ali smo se tada već bili plasirali za Fajnal siks, pa je selektor Terzić odmarao najbolju igračicu Tijanu Bošković. Usledile su pobede protiv Italije i Japana i plasman u polufinale. Tu nas je sačekala Holandija, kojoj je trebalo vratiti, istom merom, za poraz u grupi, a naše “gracije” su to učinile. Bilo je 3:1, a moglo je da bude i maksimalnih 3:0, da nije bilo neshvatljivog pada u finišu drugog seta kod vođstva 20:16. Odličnu partiju je, pored standardne Boškovićeve, pružila i Brankica Mihajlović, što samo može da hrabri pre meča za zlatnu medalju.

Italija: Na prošlom prvenstvu ostale bez medalje, sada je srebro u džepu

Italijanke su imale fenomenalnu seriju na početku Svetskog prvenstva, pobedile su na svim utakmicama pre Fajnal siksa, a među “žrtvama” bile su i Kina i Rusija. Pobedom nad Japanom bilo je jasno da će igrati u polufinalu, pa je meč sa Srbijom bio samo za prestiž i biranje rivala u borbi za medalju. Izgubile su taj duel, što je moglo da bude opasno bez onaj najznačajniji u polufinalu protiv Kineskinja, olimpijskih šampionki. Ipak, Italija je odigrala dobro, vodila sa 1:0 i 2:1, a onda rešila u svoju korist dramatičan taj brejk, iskoristivši ukupno tek petu meč loptu. Neverovatnu partiju odigrala je naturalizovana odbojkašica iz Obale Slonovače, Paola Egonu, koja je upisala više od 40 poena protiv Kine. Naravno, selektor Davide Macanti ima veliko poverenje i u Ofeliju Malinov, Luciju Boseti i ostale odbojkašice, ali najveća opasnost preti od sjanog korektora.

Naš predlog:

Italijanke su već jednom bile svetske prvakinje, pa je red da se tom titulom okite i naše odbojkašice. Šalu na stranu, ali Srbija jeste favorit u završnoj predstavi. U kladionici Bet365 kvota na trijumf Srbije iznosi 1.72, dok je pobeda Italije propraćena koeficijentom 2.00. Pored jedinice, naš predlog je i igra na više od 3 i po seta, za koju je kvota u Bet365 1.40.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.