Tip dana: PSŽ – Napoli: Ima li odbrane od Parižana?

Napoli je golom Insinjea u smiraj meča sa Liverpulom, uspeo da se vrati u trku za jedno od prva dva mesta u ovoj grupi. Istina, i dalje se čini da su Liverpul i Pari Sen Žermen bliži tom cilju, ali se četa iskusnog lisca Karla Anćelotija neće lako predati. “Sveci” nemaju premca u Francuskoj, a da li će napokon i u Evropi uraditi nešto, videćemo u mesecima koji dolaze.

Pari Sen Žermen: Mašina za golove u punom pogonu, kako se odbraniti?

Od početka sezone, na svakom zvaničnom meču, Pari Sen Žermen je postigao najmanje tri gola, osim duela na Enfildu. Ukupno su u 12 utakmica postigli 45 golova, a Kilijan Mbape i Nejmar, po 11 puta su tresli protivničke mreže. Samo na prethodne tri utakmice tim Tomasa Tuhela je postigao 16 golova, 6 protiv Zvezde i po 5 u mečevima sa Lionom i Amijenom. Čini se kao da “sveci” mogu da daju gol kad god požele i da je samo njihova dobra volja razlog zašto neki tim ne primi dvocifren broj golova. Bilo je u daljoj, ili bližoj, fudbalskoj istoriji mnogo ekipa koje su imale paklen napad, ali se čini da nikada niko nije imao u istom timu takve “zveri” kakve su Nejmar, Mbape, Kavani , Di Marija i ostali. Dominacija u Francuskoj više nije nešto što se postavlja kao pitanje, ali je pred Tuhela stavljen samo jedan cilj, a to je “ušati” pehar Lige šampiona. Prethodnih sezona je PSŽ lako dolazio do nokaut faze, ali su onda uvek podbacili kad je bilo najpotrebnije. To psihološko opterećenje biće im najveći problem i ove sezone.

Napoli: Sarijeva era okončana bez “Skudeta”, Anćeloti ima dodatni problem u ostvarenju cilja, Ronalda u Juveu

Napolitanci su uvek nadomak titule u Italiji, ali nikako nisu uspevali da se popnu na vrh. Sve to dosadilo je i kontroverznom predsedniku De Laurentisu, ali i, sada već bivšem treneru, Mauriciju Sariju, pa je došlo do rastanka. Doveden je čovek koji zna da osvaja titule, iskusni lisac karlo Anćeloti, ali ko je mogao da pretpostavi da će “stara dama”, ionako nepobediv tim, ojačati dovođenjem najboljeg na svetu, Kristijana Ronalda. Napoli je na samo četiri boda daleko od Juventusa na tabeli, ali nam ne deluje kao realna, mogućnost da osvoji Skudeto. Od vicešampionskim “titula”, umorni su i navijači, pa ove sezone ni atmosfera na San Paolo nije onako vrela, kakva je znala da bude. Što se Evrope tiče, ni tu se nisu preterano pokazali u bliskoj prošlosti, a ove nisu imali ni sreće na žrebu, jer su bili u drugom šeširu, a iz trećeg je u grupu stigao finalista Lige šampiona od prošle godine, tim Juventusa. To je dodatno iziritiralo Aurelija DDe Laurentisa, pa je najavljivao žalbu na žreb i ponovno izvlačenja grupa. Od toga, naravno, nije bilo ništa, UEFA ne priznaje ni kad očigledno napravi grešku, a kamoli kad je ovako nešto u pitanju. Napoli je razočarao u Beogradu, više se očekivalo od njegovih zvezda, ali je taj neplanirani gubitak dva boda nadoknadio u sudaru sa Liverpulom. Sledi im težak zadatak da osvoje neki bod protiv pariskog super tima, ako ne uspeju, šanse da se ne presele u Ligu Evrope, biće jako male.

Naš predlog:

Karlo Anćeloti je sedeo na klupi Parižana u sezoni 2012/2013 i stigao do titule. Jasno mu je na koji način funkcioniše taj klub, ali teško da će mu to biti od velike pomoći za ovaj meč. Ako Mbape, Kavani i Nejmar budu imali svoj dan, gostima neće biti pomoći. Koliko god se italijanske ekipe oslanjale na odbranu, čini nam se da bi to bio pogrešan pristup. Napoli bi morao da pokuša da napadačkom igrom stigne do cilja, a to je bar nerešen ishod. Verovatno je i Anćelotiju jasno da se ne može 90 i kusur minuta čuvati svoj gol, jer će, pre ili kasnije, mreža morati da se zanjiše. Kladionicama je jasno ko je favorit. U 10Bet kvota na jedinicu je 1.45, remi je 4.95, a pobeda Napolija čak 6.65. Naš predlog je igra na dosta golova, ovog puta čak 4+, za koju vas u 10Bet očekuje koeficijent 2.15.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.