Derbi kola se igra u Moskvi, CSKA dočekuje Olimpijakos u klasiku evropske košarke!

Evroliga

Moskva će biti centar evropske košarke u četvrtak kada domaćin CSKA dočekuje Olimpijakos u velikom derbiju u okviru petog kola Evrolige. Dve ekipe koje imaju dugačak istorijat međusobnih duela i meč koji vrlo lako možemo gledati i na završnom turniru u Vitoriji. Nezahvalno je govoriti o favoritu na ovom duelu, ali smo mi pronašli nešto što nam se čini kao pravi izbor. Meč se igra u četvrtak od 18h i biće pravo uživanje pratiti ga. 

CSKA: Ekipa Dimitrisa Itudisa i dalje ne zna za poraz, ali je grčki stručnjak svestan ko mu dolazi u goste.

Moskovljani nisu drastično menjali svoj roster. Prethodna sezona se može obeležiti kao neuspešna, isključivo zbog poraza na f4 turniru u Beogradu od Reala, ali sveukupan utisak je da je CSKA poprilično dominantno odigrao veći deo prošle sezone. Klub je napustio Leo Vesterman, a umesto njega u tim je stigao Danijel Heket, dok je poziciju krilnog centra popunio Aleks Peters iz NBA lige. Osnova tima je i dalje tu sa Rodrigezom, De Kolom, Higinsom i Hajnsom. CSKA igra prepoznatljivu košarku sa jakom odbranom i pozicionim napadima gde traže slabosti protivničke odbrane. Za sada su bez poraza u ovoj sezoni i poprilično su ubedljivi pred svojim navijačima. Tim ponovo konkuruše za osvajanje ovog takmičenja i sve osim odlaska CSKA na f4 turnir će biti veliki neuspeh i to će automatski značiti smenu trenera Itudisa sa mesta prvog stratega.

Olympiakos: Ako neko zna kako protiv CSKA, onda je to Oli. Blat ima formulu da uspori domaćine.

Dolaskom Blata na klupu Olimpijakosa, ovaj tim je dobio dodatnu dimenziju kada je odbrana u pitanju. Znamo da je Blat veliki stručnjak za defanzivne rotacije i dobru timsku odbranu, a došao je u tim koji u svom identitetu ima taj kod agresivne i snažne odbrane, tako da se može reći da je ovo idealan potez uprave ekipe iz Pireja. Crveno beli su počeli ovu sezonu snažno, ali ih je poraz od Armanija na svom parketu poprilično uzdrmao, tako da su neke stvari bile dodatno preispitivane posle ovog meča. Tim je osvežen sa nekoliko novih igrača po želji Dejvida Blata, a to je i bilo najpotrebnije ovom velikanu. Napad je postao fluidniji i igra se svodi na često spuštanje lopte Milutinovu iz čega se grade dalje akcije. Spanulis je i dalje tu, sa ne toliko bitnom ulogom kao ranijih godina, ali svakako je važna figura u svakom segmentu igre. Očekujemo dobru sezonu Olimpijakosa i smatramo da su oni sigurni učesnici završnog turnira.

Naš predlog:

Ova utakmica na prvi pogled deluje da će biti na veliki broj poena, međutim ono što smo mi pronašli i izabrali sa ovog meča jeste igra domaćin daje MANJE poena od 88.5 i Meridian za tu granicu daje kvotu 1.81. Jednostavno smo mišljenja da Olimpijakos ima defanzivnog potencijala da zaustavi domaćine ispod ove visoke granice.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.