Tip dana: Espanjol – Atletik Bilbao: Može li Bilbao do prekida agonije?

U ponedeljak je na programu poslednji meč 11. kola španske La Liga a sastaju se petoplasirani Espanjol i tek sedamnaestoplasirani Atletik Bilbao koji je svakako i najneprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem prvenstvu. U prošloj sezoni su ove dve ekipe na stadionu Espanjola odigrale meč u kome nije bilo pobednika pošto je bilo 1:1.
Meč je na programu u 21 čas.

Espanjol: Ovi momci igraju fantastično ove sezone!

Fudbaleri Espanjola igraju fenomenalno ove sezone u prilog čemu govori i to da se trenutno nalaze na odličnom petom mestu koje naredne sezone vodi u Ligu Evrope. Međutim, treba dodati i da ova ekipa trenutno ima meč manje u odnosu na ostale ekipe, pa bi eventualnom pobedom u meču sa Bilbaom mogli da se probiju do neverovatnog drugog mesta na tabeli. Ekipa Espanjola je već pet meča bez poraza, od čega su čak četiri puta ostvarili pobedu i samo jednom remizirali, ali treba dodati i to da je ova ekipa u međuvremenu izgubila u Kupu od Kadiza, ali rezulatom 2:1 i to u gostima, pa treba očekivati da će na svom terenu anulirati tu prednost Kadiza.
U prošlom kolu su fudbaleri Espanjola remizirali sa Valjadolidom u gostima, iako su imali vođstvo do samog kraja meča, ali su ipak primili gol u sudijskoj nadoknadi i osvojili samo bod na gostovanju kod ekipe koja takođe odlično igra ove sezone.
Ono što može da raduje trenera Rubija pred ovaj meč je svakako povratak jednog od najboljih fudbalera ove ekipe Granera.

Atletik Bilbao: Ovi momci igraju očajno ove sezone!

Više nema dileme. Atletik Bilbao je i definitivno najveće razočarenje ovogodišnje La Lige pošto se nalaze na očajnom sedamnaestom mestu i imaju samo bod više od Leganesa koji se trenutno nalazi na mestu koje naredne sezone vodi u Segundu. Ono što je svakako karakteristično kada je ova ekipa u pitanju je to što u prvih 10 kola tim iz Baskije ima neverovatnih sedam remija. Pored toga ova ekipa je ostvarila samo jednu pobedu, i na to dodala dva poraza pa i ne čudi što se nalaze na ovoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je Atletik je na svom terenu dočekao ekipu Valensije koja takođe igra očajno ove sezone, i taj meč je završen bez golova a opšti utisak je da je domaća ekipa bila dosta bolja na tom meču.
Ono što je posebno zanimljivo je da je ova ekipa poslednji trijumf ostvarila još pre dva i po meseca kada je na svom terenu savladala Leganes, i ukoliko u narednom periodu ne počnu da pružaju bolje partije, neminovno je da ih očekuje velika borba za opstanak u ligi.

Naš predlog

U poslednjem meču 11. kola sastaju se dve ekipe koje igraju različito ove godine, pošto Espanjol igra fantastično i nalazi se na sjajnom petom mestu na tabeli, dok Atletik Bilbao trenutno zauzima sedamnaestu poziciju i bez pobedu su skoro dva i po meseca. I jedna i druga ekipa će učiniti sve da dođu do pobede, domaćin zbog toga što bi eventualnim trijumfom došao na sjajnu drugu poziciju, a gost jer su im bodovi preko potrebni u borbi za opstanak. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05. Novi poraz bi Bilbao doveo u izuzetno nezgodnu situaciju, pa vam preporučujemo da pokušate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.
Za one najhrabrije, preporučujemo vam da na ovom meču pokušate sa 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 4.00.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.