Tip dana: Šalke – Galatasaraj: Direktan okršaj za drugo mesto u grupi

Nepodeljeno je mišljenje da je grupa D najslabija ove sezone, ali se učesnici sigurno ne bi složili s tim. Pored šampiona Portugalije, ekipe Porta, tu su i prvaci Turske i Rusije, kao i vicešampion Nemačke. Porto se već odvojio na tabeli, a direktak dvoboj za drugo mesto imaće Šalke i Galasaraj.

Šalke: Promašaje u Bundesligi trebalo bi nadoknaditi u Ligi šampiona

“Kraljevsko plavi” nisu tri utakmice postigli gol, da bi u subotu savladali Hanover sa 3:1. Pre toga su na dve bundesligaške utakmice uzeli su samo bod, igrali su 0:0 u Lajpcigu, a na svom terenu su poraženi od Verdera 2:0, golova nije bilo ni  u Istanbulu, u prvom meču protiv turskog šampiona. Na tabeli ove grupe vodi Porto sa  bodova, Šalke je osvojio 5, dok Galatasaraj ima 4. Na začelju je Lokomotiva iz Moskve, bez osvojenog boda. Početak sezone u domaćem prvenstvu nije mogao da zadovolji verne navijače tima iz Gelzenkirhena, pogotovo posle prošlogodišnje vicešampionske titule. Sada se ekipa Đovanija Tedeska nalazi tek na 14. mestu sa samo deset bodova iz isto toliko kola. Na dva gostovanja u Ligi šampiona Šalke je uspeo da uzme 4 boda, minimalnim rezultatom su slavili u Moskvi, a rekli smo već, bod su uzeli i u Istanbulu.

Galatasaraj: Novi turski pohod na Nemačku, ali ne gastarbajterski

Ne sumnjamo da su se turski iseljenici na neki način uspeli dočepati velikog broja ulaznica za ovu utakmicu. Šalke običnu sve proda još pre sezone, ali je u Nemačkoj ogroman broj Turaka, koji nisu žalili novac da dođu do dragocenog parčeta papira. Da li će to biti dovoljno Galatasaraju da dođe makar do boda u Gelzenkirhenu, koji im je neophodan da bi sačuvali šansu da osvoje jedno od prva dva mesta, viđećemo. Ukoliko Šalke slavi, mali su izgledi da se turski šampion probije bar do drugog mesta, pa će morati da se zadovolji preseljenjem u Ligu Evrope. Oni su za vikend igrali najveći derbi turskog fudbala, dočekali su večitog rivala, ekipu Fenerbahčea, i uspeli su da prokockaju dva gola prednosti. Vodila je Galata sa 2:0, ali je Fener za samo nekoliko minuta stigao do izjednačenja. Galata je trenutno na deobi drugog mesta, i ima četiri boda zaostatka za vdećim Bašakšehirom.

Naš predlog:

Prvi meč, odnosno kvalitet fudbala u njemu, razočarao je ljubitelje ove igre. Malo je sadržaja bilo u Istanbulu pre 14 dana, ali je razlog za to velika važnost bodova. Ništa drugačije ne bi trebalo da bude ni sada, jer je ovo verovatno presudan meč u borbi za prolaz dalje. Kladionice su označile Šalke kao favorita i kvote kažu sledeće. U kladionici Bet365 kvota na pobedu domaćina je 1.57. Remi je tačno 4.00, a pobeda Galatasaraja čak 7.00. Pored trijumfa domaćina, predlažemo da pokušate sa igrom 0-2 gola, za koju u kladionici Bet365 dobijate koeficijent 1.80.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.