Tip dana: Leganes – Alaves: Može li gost da nastavi sa sjajnim partijama?

Ovog vikenda je na programu 13. kolo španske La Lige, a uvodni meč igraju domaći Leganes i gostujuća Valensija. Domaća ekipa će se po svemu sudeći grčevito boriti za opstanak do kraja sezone, dok su fudbaleri Alavesa najprijatnije iznenađenje prvenstva, pošto se nalaze na visokom četvrtom mestu.
Meč je na programu u 21 čas.

Leganes: Ovu ekipu očekuje velika borba za opstanak!

Samo u prva dva kola ekipa Leganesa nije bila u zoni ispadanja iz koje za  sada nikako ne uspevaju da se izvuku, mada su mora priznati da ova ekipa u poslednje vreme postiže nešto bolje rezultate. Naravno da treba istaći podatak da je ova ekipa u poslednjih pet kola doživela samo jedan poraz, ali u tom periodu su doživeli i čak tri remija, i samo jednu pobedu. Ono što je i te kako zanimljivo je da su fudbaleri Leganesa prvi trijumf u ovogodišnjem prvenstvu ostvarili protiv Barselone kada je bilo 2:1, iako je Barsa posle prvih 45 minuta imala prednost od 0:1. Na kraju je ova ekipa došla do verovatno i najveće pobede u poslednjih nekoliko sezona. Drugi trijumf je ova ekipa ostvarila protiv Rajo Valjekana koji je uz Huesku verovatno i najbliži selidbi u Segundu.
Oba trijumfa su upisali na domaćem terenu, a u gostima igraju veoma slabo i osvojili su samo dva boda, uz tek tri postignuta gola. Svakako vredi izdvojiti remi kod Valensije, mada ne treba zaboraviti ni meč od pre dva kola kada su fudbaleri Leganesa na svom terenu remizirali sa Atletiko Madridom (1:1).

Alaves: Dobre partije ove ekipe više nisu slučajnost!

Sigurno najprijatnije iznenađenje u ovoj sezoni La Lige su fudbaleri Alavesa. Ova ekipa igra zaista fenomenalno i trenutno se nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje naredne sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Ne treba zanemariti podatak da ova ekipa ima isti broj bodova kao drugoplasirana Sevilja i trećeplasirani Atletiko Madrid, dok imaju samo bod manje od vodeće Barselone što je zaista fantastičan podatak.
U jednom trenutku je ova ekipa nakon tri vezane pobede u šta ubrajamo i trijumf nad ekipom Reala bila na drugom mestu na tabeli, ali onda je ta sjajna serija prekinuta u gostima kod Eibara kada nisu uspeli da sačuvaju vođstvo od 0:1. Treba istaći da su na tom gostovanju poveli u ranoj fazi meča, ali onda su sredinom prvog poluvremena ostali sa igračem manje što je i dovelo do preokreta, iako su imali solidnih 1:1 sve do sudijske nadoknade kada su ipak primili drugi gol. U prošlom kolu su nastavili sa odličnim rezultatima pošto su na svom terenu savladali ekipu poslednjeplasirane Hueske sa 2:1, iako su gosti prvi došli do vođstva u tom meču.

Naš predlog

Jasno je da će domaća ekipa voditi grčevitu borbu za opstanak u ovoj sezoni, iako se mora priznati da u poslednje vreme pružaju nešto bolje partije. Što se tiče gostujuće ekipe ova ekipa je potpuni hit u španskom šampionatu, u prilog čemu govori i odlično četvrto mesto. Iako su bodovi potrebniji Leganesu, prednost u ovom meču smo ipak dali fudbalerima Alavesa pa vam hrabro preporučujemo da na ovom meču odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.50. Verovatno će i jedna i druga ekipa ići na pobedu u ovom meču, pa ne treba začuditi ako bude dosta golova na ovom susretu. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.56. Za kraj smo za one najhrabrije ostavili jedan zanimljiv prelaz. U pitanju je igra x-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 7.35.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.