Tip dana: River Plejt – Boka Juniors: Ovo Južna Amerika još nije doživela!

U revanš meču Kopa Libertadors, River Plejt će ugostiti najvećeg rivala, Boku Juniors. Prva utakmica na legendarnoj “Bombonjeri” okončan je bez pobednika 2:2, a uspešni u meču na “Monumentalu” postaće šampion Južne Amerike. Ako je prva utakmica bila spektakl, kako da nazovemo revanš, postoji li reč dovoljna jaka da najavi ono što milioni ljubitelja fudbala očekuju u Buenos Airesu. Jednostavno, USIJANJE!

River Plejt: “Milioneri” doneli odičan rezultat, ali su po igri zaslužili i više

Mimo svih očekivanja River nije otišao na “Bombonjeru” da brani svoju mrežu i čeka revanš. Naprotiv, iznenadili su Boku ofanzivnom igrom i, već na startu, stvorili nekoliko prilika. Ipak, odbrana nije bila na nivou i do poluvremena je dva puta poklekla. Trener Rivera, Marselo Galajrdo, nije sedeo na klupi zbog kazne, a neće ni na revanšu, mada ne sumnjamo da će domaći pronaći neki način kako bi on bio u kontaktu sa neposrednim izvršiocima na terenu. Iako se čini da je 2:2 odličan rezultat za “milionere” pred okršaj na njihovom stadionu  i pred njihovih 70 hiljada navijača (u duelima Boka – River nema gostujućih navijača na tribinama), to baš i nije tako. Pravilo gola u gostima ne važi, pa će River morati da juriša na pobedu, ukoliko ne želi da od pobedniku odlučuju jedanaesterci, pa da se veliki broj njihovih navijača ne preseli u “večna lovišta”. Ovi mečevi su sami po sebi toliko stresni, da je u Argentini upriličen radio prenos prve utakmice za osobe sa slabim srcem. Umesto huka sa tribina, čula se u pozadini smirujuća muzika, a komentator je događaje prezentovao smirenim glasom, bez podizanja tonaliteta. Da podesetimo da je ovo prvi puta u istoriji da se ove dve ekipe nađu u finalu ovog takmičenja.

Boka Juniors: Pritisak se preselio na drugu stranu, da li je to šansa za Boku?

Nisu fudbaleri Boke očekivali onako ofaznivan River u prvoj utakmici. Mislili su da će se mučiti da probiju bedem gostiju, a ispostavilo se, da i pored neubedljive igre, do poluvremena dva puta savladaju Armanija. Mogla je Boka na uzvratni meč i sa prednosšću, u sudijskoj nadoknadi je golman Rivera zaustavio Benedeta, koga je sjajno uposlio Tevez, u situaciji jedan na jedan. Upravo izostanak iskusnog Karlosa Teveza, najveće zvezde ovog dvomeča, iz startne postave razbesneo je navijače Boke. Pored njega, početak meča su sa klupe odgledali i Mauro Zarate i Fernando Gago, a strelac Dario Benedeto ušao je rano u igru samo zbog povrede Kristijana Pavona. Objašnjenje da Tevez nije u nekadašnjoj formi, ne pije vodu. Ovo su prave utakmice za takvog majstora, koga inspiracija tera na dodatni napor. Možda će se trener Giljerme Skeloto sada odlučiti da ga ranije pošalje na teren, a ne 15 minuta pre kraja, ali će ta odluka dosta zavisiti i od kretanja rezultata. Zanimljivo je da domaća ekipa u “Superklasiku” nije slavila na poslednij sedam odmeravanja snaga u svim takmičenjima, a pre ovog remija na “Bombonjeri”, na šest uzastopnih su slavili gosti. I ta tradicija daje nadu Boki, jer je očigledno da domaće ekipe osećaju veliki pritisak kada igraju pred svojim “tifozima”. Boka je, za razliku od Rivera, odigrala jedan meč nakon onog prvog finalnog, pobedila je u Superligi Patronato, minimalnim rezultatom, golom Espinoze.

Naš predlog:

River Plejt je tri puta osvajao Kopa Libertadores, dok je Boka to učinila duplo više puta, čak šest. Te brojke sada ništa ne znače, pošto ova jedna vredi koliko sve te do sada. Istina, Boka bi mogla da po broju trofeja sustigne Independijente, ali je ta činjenica navijačima verovatno “sedma rupa na svirali”. Biblijski potop je odložio prvi meč za 24 sata, sad se ne očekuje tako nešto pre meča, ali je reka suza poraženih zagarantovana po završetku. Mislimo da ni jedni ni drugi neće igrati na nerešeno, kome je do gledanja penala? Zato bi golova trebalo da bude. Kladionice smatraju da je River favorit, valjda zbog punog “Monumentala”, pa je kvota na jedinicu u kladionici 10Bet 2.20. Remi se plaća tačno 3.00, a pobeda Boke 3.60. Naš predlog je igra gol-gol, a kvota u 10Bet na GG iznosi 2.25.Registruj se na 10Bet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.