Derbi dana: Atletiko Madrid – Barselona: Očekuje nas pravi SPEKTAKL!

Ovog vikenda je na programu 13. kolo španske La Lige, a svakako najzanimljiviji susret i ujedno i derbi kola se igra u Madridu gde domaći Atletiko dočekuje lidera na tabeli Barselonu. I jedna i druga ekipa igraju odlično ove sezone, i biće ovo zaista prava poslastica za sve ljubitelje španskog fudbala.
Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Atletiko Madrid: Nakon lošeg starta, stvari su došle na svoje mesto!

Izabranici Čola Simeonea nisu na najbolji način započeli ovogodišnje takmičenje u španskom prvenstvu, ali se čini da kako vreme prolazi ova ekipa pruža sve bolje i bolje partije. Naime, Atletiko se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli sa 23 osvojena boda, što je samo bod manje od prvoplasirane Barselone. To znači da bi “jorgandžije” pobedom na ovom meču mogle da dođu i do prvog mesta na tabeli što bi bilo zaista dobro.
Fudbaleri Atletiko Madrida igraju skoro pa perfektno na svom terenu u ovoj sezoni pošto su ostvarili sve pobede, uz iznenađujući remi protiv Eibara na startu šampionata. Ono što je problem ove ekipe u ovoj sezoni su svakako gostovanja gde se izabranici trenera Simeonea ne snalaze baš najbolje. Do sada su ostvarili samo jednu pobedu, i to nad Hetafeom, a od tada su vezali čak tri remija na gostovanjima, od čega izdvajamo i meč sa Realom kada je bilo 0:0.
Ono što će svakako predstavljati veliki hendikep po ovu ekipu je neigranje jednog od najboljih štopera današnjice Dijega Godina.

Barselona: Stvari za sada teku po planu!

Iako Barsa ne blista ove sezone, može se konstatovati da stvari za sada idu po planu pošto se ova ekipa trenutno nalazi na prvom mestu. Međutim, Sevilja, Atletiko i Alaves joj praktično dišu za vratom, pošto sve ove ekipe imaju samo bod manje od tima iz Katalonije.
U prošlom kolu španskog prvenstva su izabranici trenera Valverdea doživeli šokantan poraz na Kamp Nou pošto je ekipa Betisa slavila sa 4:3. Ni oni stariji zaljubljenici u fudbal ne mogu da se sete kada je poslednji put Barsa primila čak četiri gola na svom stadionu. Verovatno da je i ova reprezentativna pauza dosta dobro došla fudbalerima Barselone, kako bi se što bolje oporavili od tog neočekivanog poraza i nema sumnje da će u nastavku prvenstva pokušati doći do novog pobedničkog niza.
I Barselona ima problema u sastavu tima, pošto će meč propustiti Rakitić kao i Vermalen, dok je nastup Kutinja pod velikim znakom pitanja. Ono što je svakako dobra stvar po ovaj tim je povratak Umtitija u prvi tim.

Naš predlog

Atletiko Madrid nakon nešto slabijeg starta igra sve bolje ove sezone, i prišao je prvoplasiranoj Barseloni na samo bod zaostatka. Što se tiče Barse, ova ekipa igra po sistemu toplo-hladno, ali je trenutno i to dovoljno za prvo mesto na tabeli. Treba očekivati da i jedna i druga ekipa postignu makar po gol na ovom meču pa vam zbog toga preporučujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73. Nekako je najrealnije da na ovom meču ne bude pobednika, pa vam zbog toga preporučujemo da pokušate i sa x koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.30. U ranijim susretima ove dve ekipe smo uglavnom gledali nezanimljive mečeve u prvih 45 minuta dok bi u drugom poluvremenu sve prštalo. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa igrom II2+ (drugo poluvreme dva i više gola) koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.