Himki bez Šveda dočekuje Panatinaikos u meču koji je jako bitan za oba tima!

Evroliga

Ovo kolo Evrolige nam donosi veliki broj zanimljivih mečeva i biče pravo uživanje gledati ih. U duelu u predgrađu Moskve Himki dočekuje grčkog velikana u meču koji je jako važan, bez obzira što je i dalje rana faza ovog takmičenja. Posebno bitan meč za Jorgosa Barcokasa, jer mu se po poslednjim informacijama sprema raskid saradnje u slučaju loših rezultata. Himki nije dobro otvorio sezonu, dok se PAO vidno muči u napadu, pa će nam ovaj meč odgovoriti na mnoga pitanja. Utakmica je na programu u petak od 18h. 

Himki: U timu nema Alekseja Šveda narednih mesec dana i sada će se jasno videti ko je ko u ovom rosteru.

Kao što smo rekli zbog povrede, odnosno preloma prsta na šuterskoj ruci, Aleksej Šved će najmanje četiri nedelje biti van stroja i to je ogroman udarac za ekipu Himkija. Toni Kroker, Di Bost, Stefan Marković i Dženkins će morati da nadoknade njegov izostanak i ovaj period sada će biti odlična prilika da se pokažu i ostali koji su bili u Švedovoj senci. Himki je odlično odigrao protiv Žalgirisa u gostima i zabeležio trijumf u hali gde to neće mnogima poći za rukom. Džordan Miki odigrao je kvalitetan meč i generalno je popravio svoju formu i kako stvari stoje navikao se konačno na evropski stil košarke, jer talenat nikada nije ni bio pod znakom pitanja. Očekuju se još bolji mečevi od Entonija Gila koji je pomalo rezervisano ušao u ovu sezonu, ali ne sumnjamo da će sada istupiti i svojim angažmanom pokušati da smanji efekat izostanka prve zvezde. U goste im dolazi velikan evropske košarke i motiva ima na pretek.

Panatinaikos: Muče se zeleni iz Atine sa napadačkim rešenjima, ali nastup Kita Lengforda iz Vitorije ohrabruje sve u klubu.

PAO ima pozitivan skor od početka sezone, ali svima je jasno da to nije igra koja će ih voditi do samog kraja ovog takmičenja. Nik Kalates je verovatno i uzrok svih problema, odnosno njegove loše igre u poslednje vreme. PAO nije mnogo menjao sastav i to može uvek da bude problem, kada je energetski deo u pitanju. Najveće pojačanje je Kit Lengford koji je tek na prošlom meču protiv Baskonije pokazao svoj nesporni kvalitet u napadu. Igrao je izolacije, pogađao i od njega možemo očekivati sve bolje partije. Papas je igrač koji u dobroj formi, ali ne dobija previše prostora od Ćavija Paskvala. Gist i Lazme se nisu i dalje najbolje uklopili zajedno, Papapetru je furizono počeo sezonu, ali je i on sada u krizi. Lodžeski zavisi od minutaže, u globalu deluje da stručni štab i dalje nije pronašao uloge svojim igračima i da se i dalje traže. Utakmica protiv Himkija je idealna prilika da se forma popravi i da se klub vrati na pobednički kolosek.

Naš predlog

Sa ove utakmice uzimamo pobedu gostiju sa hendikepom (+2.5) i Meridian za ovaj hendikep daje kvotu 1.82. U ovom trenutku, PAO je kvalitetnija ekipa. Bez Šveda u napadu teško će funkscionisati Himki, a treba napomenuti i da PAO igra jednu od najboljih timskih odbrana u Evroligi. Pobeda gostiju od minimum tri poena razlike je naš izbor za ovu utakmicu.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.