Duel dve ekipe koje imaju velike planove ove sezone. Može li Dramond da “ukroti” Embida?

NBA liga

Meč između Detroita i Filadelfije doneće nam odgovore na brojna pitanja. Ove dve ekipe imaju ambiciju da igraju plejof ove sezone i da u doigravanju ne budu samo nemi posmatrači. Trenutno stanje na tabeli istočne konferencije im daje za pravo da se nadaju dobrim rezultatima, a nije isključeno da će već u uvodnim duelima plejofa imati međusobne duele. Susret dve ekipe sa različitim stilovima igre. Ko će se bolje snaći, videćemo između petka i subote od 1 sat posle ponoći. 

Detroit: Povrede su ono što brine Dvejna Kejsija. Ukoliko žele do pobede, Grifin mora da odigra na najvišem nivou.

Naime, Redži Bulok i Iš Smit neće nastupiti večeras zbog povreda i to predstavlja veliki problem za ovu ekipu. Radi se o dva igrača koja imaju veliki uticaj na igru. Bulok kao startni bek i igrač koji ima najbolji šut za tri poena u ovom rosteru i Smit koji sa klupe donosi najveću energiju i pokazao je do sada da je često upravo on taj igrač koji donosi prevagu na parketu i svojim ulaskom menja tok utakmice. To je veliki udarac za ovaj tim, pa će Redži Džekson i Stenli Džonson morati da iznesu veliki teret ukoliko domaćin želi do pobede. Igrači na unutrašnjim pozicijama su ono gde mnogi vide prednost u odnosu na današnjeg rivala. Dramond i Grifin zaista dobro sarađuju ove sezone i jedan su od najboljih tandema visokih igrača u ligi. Grifin je do sada imao nekoliko brutalnih partija, a jedna takva bi dobrodošla njegovom timu na večerašnjem meču. Protivnik je po meri i prava je šteta što Detroit nije kompletan, jer bi to bio pravi test za obe ekipe.

Philadelphia: Slegla se prašina posle velikog trejda i sada svako radi svoj posao. Velika trojka Filadelfije polako ulazi u ritam.

Posle velikih turbulencija koje je izazvao trejd između Minesote i File i u kojem je Batler otišao na istok, dok su Šarić i Kovington se preselili na zapad, polako se sve smiruje i obe ekipe nastavljaju svojim putem. Kada se sagleda situacija iz sadašnje perspektive, oba tima su napravila dobre poteze. Konkretno u Filadelfiji, dobili su igrača koji je po svim karakteristikama jedan od najboljih igrača lige. Kompletan u oba pravca i odmah je to i dokazao. Dva puta je več bio igrač odluke u neizvesnim završnicama i što je možda i najbitnije, odlično se uklopio u sistem Breta Brauna. Uz Embida i Simonsa, Batler čini tu veliku trojku koja može da pomrsi račune mnogima ove sezone i svakako su jedni od favorita iz senke za naslov prvaka NBA lige. Fila igra ove sezone u jako brzom ritmu, a tome najviše doprinosi Simons koji posle defanzivnog skoka, bez mnogo dileme vuče tranziciju, jer ima igrače koji to mogu da prate. Redik je u dobroj šuterskoj formi i to će biti jako bitno za nastavak sezone. Manjak iskusnih igrača sa klupe, trener Braun je nadomestio nešto češćom rotacijom, odnosno izmenama, tako da rezultat ne zavisi mnogo od toga.

Naš predlog:

Sa ove utakmice moramo da uzmemo pobedu gostiju sa hendikepom +2.5 i Meridian za pobedu gostiju sa ovim hendikepom daje kvotu 1.90. Ovako oslabljen sastav Detroita će teško uspeti da se nadmeće sa poletnom i brzom ekipom Filadefije. Smatramo da je pobeda gostiju sa minimum tri poena razlike veoma izvesna stvar.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.