Tip dana: Espanjol – Barselona: Očekuje nas spektakularan gradski derbi!

Ovog vikenda je na programu 15. kolo španske La Lige, a ono nam donosi veliki gradski derbi između Espanjola i Barselone. Navikli smo na odlične partije Barselone iz godine u godinu, ali ove sezone i fudbaleri Espanjola igraju sjajno, pa nema sumnje da nas očekuje izuzetno zanimljiv susret.
Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Espanjol: Mala kriza, ali generalno odlične partije ove ekipe!

Fudbaleri Espanjola pružaju zaista sjajne partije ove sezone, međutim, deluje da u poslednje vreme igraju nešto slabije nego u prethodnih nekoliko kola. Velika šteta za ovu ekipu je da su baš uoči velikog gradskog derbija doživeli pad u formi, jer nema sumnje da bi prisustvovali jednom spektakularnom meču, ali i ovako smo sigurni da nas očekuje poprilično uzbudljiv susret. Ova ekipa je doživela tri uzastopna poraza, mada treba dodati da su u Kupu bili bolji od Kadiza sa 1:0, što ih je i odvelo u narednu rundu takmičenja, nakon poraza od 2:1. Imali su dosta problema i u tom meču u kom je trener pve ekipe Rubi poslao nekoliko fudbalera na koje je manje računao ove sezone na teren, ali se na kraju meča pokajao, pa sa proverenim zamenama ipak u finišu meča stigao do pobede koja je bila vredna plasmana u narednu rundu.
U prvenstvu su prvo poraženi kod Sevilje, nakon čega je usledio prvi poraz na domaćem terenu i to od Đirone. U prošlom kolu su potpuno neočekivano doživeli težak poraz od Hetafea pošto je bio 3:0.

Barselona: Stvari za sada teku po planu!

Barselona je imala svoje loše momente ove sezone i to uglavnom u prvenstvu, ali su sada opet lideri i to je za aktuelnog prvaka i najvažnije. Nemaju neku osetnu prednost, ali su nakon neočekivanog domaćeg poraza od Betisa i remija u derbiju sa Atletikom, pali na drugo mesto, gde su se zadržali samo jedno kolo. Vratili su lidersku poziciju pobedom nad Viljarealom u prošlom kolu na svom terenu sa 2:0. Rutinski su slavili u tom ogledu,  ali treba dodati i to da su u meč ušli dosta nervozno, verovatno zbog činjenice da su prethodna dva meča odigrali izuzetno loše i neprepoznatljivo.
Što se tiče takmičenja u Ligi šampiona, tu stvari idu po planu, pošto je Barselona izborila prvo mesto u nimalo lakoj grupi sa Interom, Totenhemom i PSV-om. U poslednjem kolu im u goste dolazi ekipa Totenhema, i veliko je pitanje hoće li ekipa Ernesta Valverdea zapinjati u tom meču, obzirom da ih već sledećeg vikenda očekuju novi izazovi u španskom prvenstvu, pošto idu na neugodno gostovanje kod Levantea.

Naš predlog

Iako je u pitanju gradski derbi, retko kada je ekipa Barselone imala većih problema sa Espanjolom. Ipak, prošle godine je Espanjol došao do pobede u gradskom derbiju, i to nakon punih devet godina. Ipak, Barseloni su bodovi na ovom meču i te kako potrebni, pošto Sevilja i Atletiko Madrid žele da iskoriste kiks šampiona, i ponovo dođu do prvog mesta. Zbog toga vam predlažemo da na ovom meču odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Treba očekivati da ovaj meč protekne i u znaku velikog broja golova, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61. Espanjol igra sjajno ove sezone, i nema sumnje da će i oni učiniti sve da izbegnu poraz na ovom meču, ali je sigurno da se neće zatvoriti i braniti. Zbog toga vam savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.