Derbi dana: Čelsi – Mančester Siti: Valjda je Sariju dosadilo da bude drugi!

Možda je odgovor na pitanje iz naslova jednostavan. I naravno da jeste, ali je lako moguće da Italijan sa Čelsijem ne bude ni drugi u Premijer ligi. Imaju li “plavci” snage, ali pre svega kvaliteta, za nešto više, odgonetnuće večerašnji okršaj na Stamford Bridžu u kome se sastaju dva prethodna šampiona Premijer lige.

Čelsi: Poraz u sredu, baš kad mu vreme nije

Do pre mesec dana sve je bilo kako treba za londonske “plavce”. Osim remija sa Vest Hemom, Liverpulom i Junajtedom, na svim mečevima zabeležili su pobede, kako u prvenstvu, tako i u Ligi Evrope. A onda, u samo četiri kola u Premijer ligi, dva poraza, jedan remi i jedan trijumf protiv “fenjeraša”. Sve je počelo na Stamford Bridžu gde nisu zatresli mrežu Evertona, onda je na Vembliju doživeljne poraz od Totenhema, pa je pobeđen Fulam, da bi sve kulminiralo porazom od Vulverhemptona i to posle vođstva na poluvremenu. Tako je jedna sasvim zadovoljavajuća sezona, odjednom postala problematična. Čelsi ne igra Ligu šampiona, Mauricio Sari ima dosta prilika da odmara igrače, pošto su u Ligi Evrope dominantni, ali to nisu “naplatili” u Premijer ligi. Trenutno su četvrti, a Siti im beži čak 10 bodova. Sada je prilika da se ta razlika svede na -7, ali je to mnogo lakše izgovoriti nego učiniti na terenu. Na Stamford Bridž stiže Gvardiolina kaznena ekspedicija prepuna samopouzdanja, akumuliranog sjajnim rezultatima, ne samo u ligi, već i u međusobnim okršajima sa Čelsijem u poslednje vreme. Eden Azar je glavna uzdanica “plavaca”, od njega sve kreće, a ko će biti zadužen za golove, da li Španac Morata, ili mnogo produktivniji Francuz Žiru, ostaje na Italijanu da odluči. U vezi bi trebalo da se nađu Kante, Vilijan, Žoržinjo i Barkli, a ko zna, možda i Kovačić. U odbrani se sve zna, Kepa je na golu, a Aspilikueta, Markos Alonso, David Luiz i Ridiger ispred njega.

Mančester Siti: Još Čelsi, pa su “građani” već arhivirali sve najveće konkurente, ukoliko oni uopšte i postoje

Šampion je u prvom kolu pobedio Arsenal, kasnije Totenhem i Junajted, remirizao je sa Liverpulom, pa je od ekipa koje konkurišu za sam vrh tabele, ostao još duel sa Čelsijem. Neko bi rekao užasno težak raspored u prvih 15 kola, ali za Gvardiolin tim to ne može da važi. Siti je pobedio na 13 utakmica u ligi, a po bod uspeli su da isčupaju samo novajlija Vulverhempton i Liverpul. “Građani” su “upropastili” prošlu sezonu, pošto su već posle Božića stekli nedostižnu razliku, a sva je prilika da će nešto slično ponoviti i sada. Ipak, Liverpul se još ne da, dok ostali uveliko “kašljucaju”. Od remija na Enfildu, naređali su sedam pobeda, a jedino su protiv Totenhema i, u utorak, sa Votfordom, pomalo strahovali za pobedu. Ono što je radio sa Barselonom u Španiji i Bajernom u Nemačkoj, Katalonac na klupi Sitija uveliko demonstrira i na Ostrvu. Tim iz Mančestera pleni igrom, potpuno nesvakidašnjom za englesko shvatanje fudbala, stvara bezbroj prilika, a postiže i mnogo golova. Reći će neko, ima takve igrače, skupo plaćene profesionalce, ali zar ih nemaju i drugi vrhunski klubovi? U Votfordu u timu nije bio Aguera i Sterlinga, ali su proigrali Sane i Marez. Ko će u špic protiv “plavaca” ostaje da vidimo. David i Bernardo Silva će u manevar, uz Fernandinja. Bedem ispred Edersona, najverovatnije, činiće Stouns i Kompani, dok će po bokovima dejstvovati Voker i Delf. Verujemo da većina ljubitelja engleskog fudbala priželjuke trijumf Čelsija, ne bi li prvenstvo dobilo na neizvesnosti, ali ne preporučujemo velike uloge na to.

Naš predlog:

Ipak, ne treba izostaviti faktor domaćeg terena i podršku sa tribina. Mauricio Sari nije poput svog zemljaka i prethodnika na klupi Čelsija, Antonija Kontea, neki veliki motivator u toku meča, ali njegova smirenost ume da bude benefit za timove koje vodi. Sa Napolijem mu nije pošlo za rukom da se okiti titulom, kažu da je zbog toga došao u London, ali njegova najnovija izjava, u kojoj tvrdi da je Čelsi, realno, tek treći tim, posle Sitija i Liverpula, nije obradovala navijače. Kladionice veće šanse daju gostima, dvojka u 10Bet je 1.95, nerešen rezultat 3.70, a pobeda Čelsija čak 3.90. Ako treba nešto da savetujemo, to bi bila igra gol-gol. Za GG u 10Bet vas očekuje kvota 1.65, a možete pokušati i sa 3+, sa sličnim koeficijentom 1.68.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.