Panatinaikos je u evidentnoj krizi! Koliko može Darušafaka sa novim trenerom u “OAKI”?

Evroliga

U olimpijskoj “OAKA” dvorani Panatinaikos će dočekati ekipu Darušafake u veoma bitnom momentu za njih. PAO je u seriji nešto lošijih rezultata i ova utakmica im dolazi u pravom trenutku, da protiv na papiru slabijeg protivnika, zabeleže trijumf koji će ih koliko toliko vratiti na pravi kolesek. Sa druge strane Darušafaka je za sada “zalutala” u ovo takmičenje i pored jako kvalitetnog rostera. Utakmica je na programu u petak od 20:30h. 

Panathinaikos: Ćavi Paskval ima pune ruke posla sa sadašnjom formom svoje ekipe.

PAO ove sezone želi da ode korak dalje u odnosu na prošlu, kada su ispali u top8 fazi od Fenera. Roster se nije bitnije menjao, umesto Majka Džejmsa koji je otišao u Armani, došao je Kit Lengford, igrač koji bi trebalo svojim iskustvom i širokim napadačkim arsenalom da pomogne ovom timu, pre svega u ofanzivi. Pored njega, stigao je Janis Papapetru iz Olimpijakosa, kao i Stefon Lazme iz Uniksa. Centarsku linuju su zatvorili sa dovođenjme Papajanisa i Dešuana Tomasa iz Makabija. PAO je odlično otvorio ovu sezonu i na “krilima” Nika Kalatesa ovaj tim je pobeđivao sa lakoćom svoje rivale. Upravo je Nik Kalates ključna figura u ovom timu. Sa njegovim padom forme, pala je čitava ekipa i to je jasno kao dan. Poznato je da Kalates nije neki šuter sa distance i protivnici to vešto koriste tako što mu idu ispod blokova i provociraju mu šut za tri poena. On na poslednjih nekoliko utakmica nije u stanju da uspešno rešava te situacije i ekipa se mnogo muči u napadu. Ostali saigrači nemaju dovoljno kvaliteta da preuzmu na sebe svu odgovornost i tu dolazimo do krize o kojoj smo pričali. Timu je što pre potrebna reakcija i videćemo da li će se to desiti na ovom meču.

Darussafaka: Novi trener, nova energija. Koliko može Dačka na vrućem gostovanju?

Ekipa Darušufake je u Evroligi završila kao pobednik Evrokupa prošle sezone. Ta sezona je bila jako čuda za ovu ekipu. Dejvid Blat je sjajno selektirao i trenirao tim koji je pod dirigentskom palicom Skotija Vilbekina stigao do samog kraja i titule Evrokupa. Usledio je egzodus iz ekipe i samo nekoliko igrača iz tog sastava je ostalo i ove godine u timu. To su Stenton Kid, Majkl Erik i nekolicina turskih igrača. Džeremi Evans je došao kao veliko pojačanje, kao i Markel Braun, Zaris Peiners i Rej Mekalum, ali se pokazalo da to nije pravi recept kako sastaviti tim za koji očekujete da će da se bori u Evroligi. Veliki broj novih igrača bez previše vremena za uigravanje. Ruku na srce, pomenuti igrači nemaju dovoljno kvaliteta da se nose sa ovakvim sistemom takmičenja kakvo je Evroliga. Raskinuta je saradnja sa Ahmedom Čakijem i na mesto prvog stratega postavljen je doskorašnji trener Sakarije, Selčun Ernak. On će svakako uneti neke nove ideje u igru ovog tima, dati veće uloge nekim igračima, ali bez pojačanja ili menjanje koncepcije igre, ovaj tim neće imati mnogo prilika za radovanje u ovom takmičenju.

Naš predlog:

Sa ove utakmice smo izabrali po nama jedan veoma izgledan tip, a to je domaćin daje ukupno poena manje od 86.5 i Meridian daje kvotu 1.85 za tu granicu poena. Smatramo da će PAO ubaciti manje poena od zadate granice iz razloga što smo sigurni da će oboriti tempo utakmice, onako kako njima najviše odgovora i u pozicionim napadima pokušati da savladaju ekipu iz Istanbula. Granica na poene je visoka i mi smatramo da će domaćin ubaciti MANJE od 86.5.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.