Derbi dana: Bajern – Lajpcig: “Stampedo” kroz Alijanc Arenu

Derbi ove, vanredne runde, nemačke Bundeslige, igra se na minhenskoj Alijanc areni. Šampion Bajern dočekuje, pre dve sezone jedinog konkurenta, “bikove” iz Lajpciga. Posle dosta turbulentne jesenje sezone, timovi su se učvrstili u vrhu tabele, ali je sigurno da nisu pretereno zadovoljni periodom iza njih.

Bajern: Kovač se izvukao sa litice, sad mora da pobegne daleko

Niko nije očekivao ovakve turbulencije u jesenjem delu sezone, što se tiče Bajerna. Pogotovo nakon onako ubedljivog starta prvenstva, kada su prvo nadmoćno osvojili Super kup, a onda rušili sve prepreke pred sobom. Međutim, remi sa Augzburgom kao da je uneo nervozu u sve pore tima, pojavila se nesigurnost, pa je Bajern krenuo da gubi bodovo od timova protiv kojih je, prethodnih sezona, lako izlazio na kraj. Iz Minhena su bodove odnosili Menhengladbah, Frajburg i Dizeldorf, uz već pominjani Augzburg. Klupa hrvatskog trenera Nika Kovača, ne da se zaljuljala, već je bila okrenuta naopako. kako je uspeo da se održi na njoj, još uvek je nepoznato, ali je sigurno da tu ima solidnog učinka sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Situacija u svlačionici daleko je od stabilne, prvi je glas digao Hames Rodrigez, a priključili su se i najiskusniji Riberi i Roben. Ipak, Bajern je stabilizovao formu, ponovo Bavarci liče na gol mašinu iz prethodnih godina, pa su u domaćem prvenstvu vezali tri pobede uz devet postignutih golova. Plasirali su se, kao prvi u grupi, u osminu finala Lige šampiona, ali na žrebu nisu bili miljenici fortune, pošto su ih kuglice spojile sa Liverpulom, prošlogodišnjim finalistom i, uz Atletiko, najjačim potencijalnim rivalom iz drugog šešira. Bajern ima zaostatak za Dortmundo od velikih devet bodova i gubitak još nekog, u preostala dva kola, gotovo bi ih izbacio iz trke za odbranu “salatare” na proleće.

RB Lajpcig: Evropske rane zalečiti na domaćem tlu

Neverovatnim razvojem događaja Lajpcig je završio evropsko putešestvije za ovu sezonu. Njihov “pobratim” po vlasniku, RB Lajpcig, slavio je u Glazgovu protiv Seltika, mada mu taj meč ništa nije značio, ali nemački tim nije uspeo da savlada Rozenborg na svom terenu i pored vođstva od 1:0. Da sve bude tragičnije, Norvežanima jeto bio prvi, i jedini, bod u grupi. Dakle, evropski put završen je neuspešno, pa ostaje da na domaćem terenu budu znatno bolji. Cilj je plasman u Ligu šampiona, ali to neće biti lak zadatak. Dortmund je već daleko odmakao, plasman Bajerna se ne dovodi u pitanje, a tu su i više nego dobri Menhengladbah, Frankfurt, Hofenhajm i Herta. Smatramo da “bikovi” imaju kvalietet za jedno od prva četiri mesta, ali ono što brine je njihov učinak na gostovanjima ove sezone. Na dosad odigranih sedam utakmica, tri puta su izgubili, dva puta remizirali, a slavili su samo protiv Herte i Hofenhajma. Da paradoks budeveći, to su trebalo da budu najteža gostovanja. Lajpcig je trenutno na četvrtom mestu sa 28 bodova, dva manje od Bajerna, pa bi trijumfom na Alijanc Areni prestigli velikog rivala, mada smo ubeđeni da bi bili zadovoljni i bodom. U nedelju su bili ubedljivi protiv Majnca u Lajpcigu, slavili su sa 4:1, a po dva gola postigli su Jusuf Pouslen i Timo Verner.

Naš predlog:

Od ulaska RB Lajpciga u Bundesligu odigrana su četiri međusobna duela ove dve ekipe. Prva tri je dobio Bajern, dok je Lajpcig jedini trijumf zabeležio u proleće prošle sezone, kada taj poraz nije mogao da napakosti Bavarcima. Domaći će igrati bez duže odsutnih Tolisoa i Rodrigeza, a priključio im se i Roben. U tim “bikova” neće biti požutelog Marsela Sabicera, ali i već duže vreme povređenog Forsberga. Kladionice veruju u Bajern, kvota na njihov trijumf u kladionici 1xbet iznosi 1.40, remi je 5.35, a pobeda gostiju čak 8.20. Mi se ne bismo zaletali sa konačnim ishodom, mada se slažemo da su šanse na strani domaćina. Predložićemo igru na golove, verujemo da će ih biti bar četri. Kvota na 4+ u kladionici 1xbet iznosi 2.14.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.