Derbi dana: Dortmund – Menhengladbah: Za kraj jeseni, prvi protiv drugog

Neko će reći slučaj, ali je okršaj dve Borusije, kao vodećih ekipa na tabeli, pravi završetak jedne ekstremno zanimljive fudbalske polusezone u Nemčkoj. Taman kada su svi pomislili da će se Bajern još jednom prošetati do “salatare”, na velika vrata vratili su se “milioneri” iz Dortmunda, a svoju renesansu proživljava i njihov imenjak iz Menhengladbaha, nekada osvajač evro kupova.

Dortmund: Dizeldorf delo upropastio

Sve je bilo kako se poželeti može za tim iz Dortmunda, sve do utorka. Ekipa koja nije nijednom poražena na prethodnih 15 utakmica, “pala” je na gostovanju kod novajlije, u veoma nezgodnom momentu, pred zimsku pauzu i derbi meč sa prvim pratiocem u poslednjem kolu u ovoj 2018. godini. Ali, šta da se radi. Poraz je jednom morao da se desi, pa je možda i bolje što to nije bilo u okršaju sa Bajernom, Lajpcigom ili Hofenhajmom, direktnim konkurentima za najviši plasman. Ono što nije dobro, razlika koja je iznosila čak devet bodova, u odnosu na Menhengladbah i Bajern, spuštena je na šest, a sledi okršaj sa ekipom koja im duva za vrat. Ne sumnjamo da će trener Lusijan Favr umeti da podigne svoje prvotimce, mada je bilo malo vremena za oporavak, i da će “milioneri” krenuti po pobedu koja bi ih ponovo udaljila na 9 poena od imenjaka, ali, da li i od šampiona?Jedini gol u Dizeldorfu za ekipu Borusije postigao je neverovatni Pako Alkaser, kome je to bio 12. gol u prvenstvu, pa je na čelu liste strelaca uz Luku Jovića iz Ajntrahta. Španac je pravo čudo, jer je počeo u prvih 11 samo tri utakmice, od 16, a toliko puta se upisao u strelce. Kada se broj minuta, provedenih na terenu, podeli sa brojem golova, ispada da je Alkaser tresao mrežu na svakih 39 minuta, dakle, davao je više od gola po poluvremenu. Treba reći da je Dortmund, pre poraza u Dizeldorfu, imao šest vezanih pobeda, pa će u utakmici sa Menhengladbahom pokušati da započene novu seriju.

Menhengladbah: Godina za ponos je na izmaku, još ovaj jedan korak za odličan uspeh

“Zelen-beli” iz Menhengladbaha ponovo liče na ekipu koja je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, žarila i palila, ne samo Nemačkom, već i starom Evropom. Dobro, nije još ovo tim koji će osvajati trofeje u Evro kupovima, teško će i do “salatare” u Nemačkoj, ali je napredak očigledan. Dolazak Alasane Plee, uz već poslovično odlične Torgana Azara, kapitena Larsa Štindla, Zakariju, Venda, Traorea i ostale, stvorio je tim za respekt. Plea i Azar su postigli po devet golova, a obojica su se upisala i u vanrednom kolu, u pobedi nad Nirnbergom. Veliki hendikep protiv Dortmunda biće izostanak kapitena Štindla, motora Borusije iz Menhengladbaha. Pored njega neće biti ni Francuza Dukurea, Brazilca Rafaela i Gintera. Ipak, gosti će imati veliki motiv da fantastičnu polusezonu okončaju na pravi način, a to bi bilo sve, osim poraza na Signal Iduna Parku. Menhengladbah je mnogo bolji na svom Borusija Parku, nego na strani. Jedini su tim koji ima makimalan učinak kao domaćin, pošto su pobedili na svim utakmicama. Kada gostuju, imaju samo dve pobede, ali je jedan ona sjajna na Alijanc areni protiv bajjerna, kada su šampiona deklasirali sa 3:0. Da bi ostali na drugom mestu, potrebno je da pobede u Dortmundu, ćčime bi imenjaku prišli na samo tri boda, ali mogu ostati prvi pratioci i ako ne trijumfuju, međutim, tada Bajern ne bi smeo da pobedi u Frankfurtu. Sve to nije toliko bitno, ostalo je, nakon ovog, još 17 utakmica koje će se igrati u drugom delu sezone, koja startuje 18. januara.

Naš predlog:

Sudeći po međusobnim rezultatima u poslednje vreme, ništa dobro se ne piše gostima. Na prethodnih šest duela, Menhengladbah nije uzeo ni bod, pošto je Dortmund dobio svih šest, po tri na oba stadiona. Uz sve to, na tih 6 mečeva “milioneri” su zatresli mrežu imenjaka čak 21 put. Po kladionicama favorit je domaćin, lider Bundeslige. U kladionici 10Bet pobeda Dortmunda procenjuje se kvotom 1.57, remi je 4.35, a trijumf gostiju 5.45. Mi vam predlažemo da odigrate na goloce, a biće ih bar tri. Za 3+ u kladionici 10Bet očekuje vas koeficijent 1.43. Oni koji vole hazard, neka probaju 4+, za koji je kvota solidnih 2.10.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.