Derbi dana: Juventus – Roma: Može li “vučica” da odoli “staroj dami”?

Serija A se polako ali sigurno zahuktava a već u subotu nas očekuju svi mečevi 17. kola. Za vas smo izdvojili svakako najzanimljiviji duel a to je meč između Juventusa i Rome.
Duel ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Juventus: Ima li “stara dama” dostojnu konkurenciju u Italiji?

Fudbaleri Juventusa po starom dobrom običaju za sada nemaju premca u Italiji, pošto se posle 16. odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli i imaju čak osam bodova više od drugoplasiranog Napolija. Posebno zanimljivo je da su fudbaleri iz Torina do sada ostvarili neverovatnih 15 pobeda uz samo jedan remi, i to potpuno iznenađujuće na svom terenu protiv Đenove.
Kada je u pitanju Liga šampiona, i tu je ova ekipa igrala odlično, iako su zabeležili dva poraza i to u duelima sa Mančesterom i Jang Bojsom. Ipak, ni jedan ni drugi poraz nisu previše uticali na plasman “stare dame” koja je sa prvog mesta u grupi prošla dalje u nokaut fazu gde će koplja ukrstiti sa Atletiko Madridom, i nema sumnje da nas očekuje jedan spektakularan dvomeč.
U prošlom kolu Serije A je četa Masimilijana Alegrija ostvarila jako važnu pobedu u gradskom derbiju protiv Torina kada je bilo minimalnih 1:0. Bila je to čak peta utakmica u nizu u kojoj Juventus nije primio gol što je zaista neverovatan podatak, ali ni to ne čudi previše, obzriom da je ova ekipa do sada samo osam puta vadila loptu iz mreže.

Roma: Loša igra, ali ova ekipa mora i može bolje!

Dosta novca je uprava Rome uložila u letnjem prelaznom roku, ali se čini da to za sada nije dalo nikakve rezultate pošto se ova ekipa trenutno nalazi na lošem sedmom mestu koje naredne sezone ne donosi plasman u evropska takmičenja, a sigurno da je to glavni cilj “vučice”. U prošlom kolu su izabranici Euzebija Di Frančeska konačno ostvarili pobedu pošto su bili bolji od Đenove sa 3:2 u jednom zaista uzbudljivom meču. Bila je to prva pobeda Rome posle tri kola pošto su pre toga doživeli poraz od Udinezea i dva puta remizirali sa Interom i Kaljarijem. Navijačima rimske ekipe je posebno teško pao poraz od Plzena u poslednjem kolu Lige šampiona, ali treba dodati da on nije imao nikakvog takmičarskog značaja pošto je Roma pre tog susreta obezbedila plasman u nokaut fazu sa druge pozicije.
Sigurno je da će fudbaleri Rome imati veliki takmičarski motiv protiv Juventusa pogotovu što dobrih osam godina ne znaju za pobedu na gostovanju kod “stare dame”. Ruku na srce to neće biti nimalo lak zadatak, posebno ako uzmemo u obzir da je nastup Edina Džeka pod velikim znakom pitanja zbog povrede, a dobro je poznato koliko reprezentativac Bosne i Hercegovine znači za tim Euzebija Di Frančeska.

Naš predlog

Juventus je sjajnim partijama koje pruža ove sezone učinio da prvenstvo bude nezanimljivo pošto posle samo 16. odigranih kola imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli. Što se tiče Rome i više nego jasno je da ovoj ekipi ne cvetaju ruže u ovoj sezoni, ali je sigurno da će kad tad ova ekipa početi sa sjajnim partijama. Prednost u ovom meču dajemo fudbalerima Juventusa čije rivalstvo sa Romom traje još iz vremena Del Pjera i Totija. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45. Treba očekivati i otpor “vučice” na ovom meču pa vam zbog toga toplo preporučujemo da na ovom meču pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.04. Pošto je Roma poznata kao ekipa koja igra otvoren i napadački fudbal, predlažemo vam da igru 3+ pojačate još više pa probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa izvanrednom kvotom 3.05.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.