Tip dana: Lester – Mančester Siti: “Lisice” žele da nadmudre šampiona

STOKE ON TRENT, ENGLAND - NOVEMBER 04: Riyad Mahrez of Leicester City celebrates with Jamie Vardy of Leicester City after scoring his sides secong goal during the Premier League match between Stoke City and Leicester City at Bet365 Stadium on November 4, 2017 in Stoke on Trent, England. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)

Čuveni “Boksing dej”, odnosno redovno kolo u Engleskoj, po tradiciji, igra se drugog dana Božića po gregorijanskom kalendaru. Biće dosta zanimljivih utakmica, a izdvaja se susret dva šampiona, iz prethodne tri godine, Lester dočekuje Mančester Siti!

Lester: Bljesak sa Stamford Bridža, pretvoriti u sjaj protiv šampiona

“Slavu” je Lesteru prošlog vikenda ukrao Palas koji je pobedio na Etihadu, pa je trijumf Lestera nad Čelsijem u Londonu ostao malo u senci. Ipak, “lisice” su pobedile na Stamford Bridžu, gde je Siti, samo dve nedelje ranije, položio oružje. Samo po sebi, i to je veliko dostignuće. Međutim, Lester je daleko od šampionskog tima, kakav je bio pod Klaudijom Rnijerijem. Sve kockice su se tada poklopile, pa je mali tim, za engleske okvire, stigao do šampionskog naslova, kreirajući tako jedno od najvećih iznenađenja u isstoriji ove igre. Nakon toga se Lester vratio u svoje okruženje, među timove iz sredine tabele, gde se i sada nalazi. Meč u Londonu rešio je Džejmi Vardi, napadač koji je blistao u sezoni uspeha, ali koji sada retko daje golove. Postigao je tek šest, na 18 kola, a njegov tim je sakupio 25 bodova. “lisice” imaju po sedam pobeda i poraza uz četiri remija i samo jedan gol više postignutih, nego primljenih. Dakle, rekli bi ljudi, suvi prosek, ali je takav učinak u ligi sa samim fudbalskim alama, ipak, vredan pažnje. Lester je pretrpeo veliki gubitak, kada je u helikopterskoj nesreći, neposredno nakon utakmice sa Vest Hemom, smrtno strdadao vlasnik kluba Vičaj Šrinadanapraba, što će se sigurno odraziti i na ambicije i ciljeve Lestera u budućnosti, ali za sada sve funkcioniše kako bi i trebalo. Pobedom nad Čelsijem “lisice” su prekinule niz od tri utakmice bez trijumfa u ligi, uz eliminaciju u četvrtfinalu Liga kupa, upravo protiv Sitija, i to nakon izvođenja penala.

Mančester Siti: Povratak Mareza na mesto uspeha

Kakav hladan tuš su doživeli navijači šampiona prošle subote protiv Kristal Palasa, teško je opisati. Sve je počelo kako treba, Siti je poveo na vreme golom Gundogana, ali su onda “orlovi”, za samo dva minuta, posligli dva gola i preokrenuli stanje na semaforu. Gol koji je Tauzend postigao za vođstvo gostiju, još se prepičava, a ko zna, možda bude proglašen za najlepši, kada se sezona bude okončala. Fudbaleri Pepa Gvardiole kao da su u tom trenutku stali, pa su o kraja meča samo razmišljali o tom voleju. Luka MIlivojević je sa penala povisio na 3:1, a sve što je domaćin uradio, bio je nehotičan gol Kevina De Brujnea u samom finišu. Letos je na Etihad “sleteo” jedan od tvoraca šampionske titule Lestera, Alžirac Rijad Marez, i to za sumu od 67 miliona evra, a sada se vraća na King Pauer, pred navijače kojima je doneo toliko radosti. Siti je predao lidersko mesto Liverpulu još posle poraza od Čelsija pre 20-tak dana, ali je izgubljen meč sa Palasom zaostatak povećao na četiri boda. Neki novi promašaj, možda baš u Lesteru, mogao bi znatno da udalji “građane” od onoga što se pre samo mesec dana podrazumevalo, od odbrane titule. “Boksing dej” je period godine kada se mnoge stvari u Engleskoj postavljaju na svoje mesto, ili se definitivno izgube. Videćemo koliko su “građani” spremni da se vrate na trijumfalan kolosek.

Naš predlog:

Rekli smo da se se ove dve ekipe srele na istom mestu pre samo nedelju dana. Istina, bio je to okršaj u četvrtfinalu EFL Kupa, takmičenja kojem se ne pridaje krucijalna važnost, ali je ulazak u polufinale bio privlačan cilj. Posle 90 minuta rezultat je bio nerešen, ali su “građani” bili znatno uspešniji sa penala, tačnije, “lisice” su pogodile samo jedan jedanaesterac. Po kladionicama gosti su veliki favoriti. Tako je u 10Bet dvojka samo 1.36, dok je remi 5.15. Ako igrate na pobedu Lestera, očekuje vas kvota od tačno 9.00, stvarno primamljivo. Naš predlog je, kao i za meč EFL Kupa, igra gol-gol. U kladionici 10Bet za GG očekuje vas kvota 1.95, a možete pokušati i sa 3+, a koeficijent koji vas čeka je 1.59.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.